PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106279}

Naruto

2002 - 2007
7,9 32 tys. ocen
7,9 10 1 32379
7,3 3 krytyków
Naruto
powrót do forum serialu Naruto

To jest straszne co zrobili z tym genialnym anime. Fatalny i kompletnie niedobrany lektor to jedno, ale ta idiotyczna cenzura, to już przesada. Z całą pewnością wolałbym żeby wogóle nie pokazywali Naruto na Jetix, bo potem ludzie będą go oceniać po tej papce. Naruto nie jest okrutne, ale pozbawienie go krwi nie ma sensu.I to żałosne "kumalski" zamiast "cholera" ;D Mimo że nie tego nie pochwalam, polecam ściągnąć sobie go z neta. Już się boję, a nawet sie nie zaczęły pojedynki :/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Snake_bm

albo finał walki Orochimaru i Hokage :/ na takie żeczy jak pocałunek Naruto i Sasuke albo Naruto na kiblu można ostatecznie przymknąć oko, ale na dłuższą metę... po prostu nie mogę sobie tego wyobrazić

Eco

Dubbing to totalne dno. Jak usłyszałam głos Kakshiego i porównałam do głosu 'SasÓke' (wiem, że to się pisze przez 'u' ;P)... A to cholerne "kumalski?". No i, nie ukrywam, popłakałam się ze śmiechu, kiedy usłyszałam jak Naruto mówi 'Sikamaru' XD Ciekawe, co zrobią z Ero-senninem (przecież on jest taaaki niemoralny!) :>

Eco

A, jeszcze coś. Ciekawe, co zrobią z odcinkiem 148. Pewnie całkowicie wytną scenę z Hinatą i Naruto przy wodospadzie...

ocenił(a) serial na 10
loli89

zgadzam sie w zupelnosci z wami,ale takze chce wniesc cos nowego,niby tak cenzuruja (najlepszy krwotok z nosa bez krwi z nosa XD) ta krew ale co do czego przychodzi to w galeri pokazuja jak wacetowi krew tryska :P http://img219.imageshack.us/img219/3287/fhdjfjkrk8.jpg <--tu mozecie sobie luknac na to,wiem ze to nic takiego ale moim zdaniem to takze jest nic takiego jak np. 3 hogage z fajka czego tez nie pokazali (a ten papaj jeden to pial ciagle w gebie fajke i to w kazdym odcinku i sie tego nie cenzurowalo:P) wogole pozbawili caly klimat naruciaka :( dzieki ci boze ze mamy takie cos jak youtube hehehe...

Slotshe

No właśnie :) A za pomocą małego programiku mogę sobie pobierać co fajniejsze odcinki na dysk. Dzięki ci, YouTube!

ocenił(a) serial na 9
Eco

właśnie oglądam Naruto na RTL II. Jednak można normalnie dobrać dubbing :/

Eco

A na RTL-u leci po... niemiecku? O ile się orientuję, RTL II to niemiecka stacja, tak?

loli89

o której leci na RTL II ??

ocenił(a) serial na 9
loli89

tak, po niemiecku. Leci od poniedziałku do czwartku o 15.40. Ostatnio był pojedynek Kiby i Naruto

Eco

Całe szczęście że wykupili tylko do 26 odcinka.

ocenił(a) serial na 9
Eco

o jezzzu!!! ale spieprzyli głos naruto :/
nie wytrzymam - wyłączam to

ocenił(a) serial na 9
Eco

miałem na myśli Haku :) wycieli nawet scene jak haku wbija te igły w szyje zabuzy

Eco

"wycieli nawet scene jak haku wbija te igły w szyje zabuzy"

Do czego to doszło... XO No ale w końcu to JETIX, czy można było spodziewać się czegoś wiecej? :/

ocenił(a) serial na 10
Eco

jak wczesniej dawalam linka na takie zdjecie gdzie krwi nie cenzuruja a zdjecie widnieje w galeri na jetix to wiecie co?jak wczoraj widzialam odcinek z tym motywem to nawet wycieli ta scena XD myslalam ze padne,rany ale ci ludzie musza miec niezle nasrane w berecie XD

ocenił(a) serial na 10
Slotshe

Oglądałam tylko Naruto na Jetixie i teraz żałuje :P
trzeba było od Youtube zacząc :D

Slotshe

Ta, a w dwóch ostatnich odcinkach z Zabuzą i Haku była KREW! Och, naprawdę, nie chciało mi się w to wierzyć, ale była! Zapewne nie będę mogła teraz spać! *boi się* Wcześniej obejrzałam tylko dwa odcinki - trzeci i czwarty - więc nie wiem, czy wcześniej gdzieś była. Ktoś może wie, co z tą sceną, kiedy Naruto wbija sobie nóż w dłoń [żeby się pozbyć trucizny]? Czy ocenzurowali tą scenę?

ocenił(a) serial na 9
loli89

mnie też zatkało :D Nawet śmierć Haku była w miarę spójna z tą całą cenzurą
przypomniał mi sie genialny tekst z ostatnich odcinków Naruto(brawa dla polskich tłumaczy) - Zabuza do Kakashiego(gdzie obaj mają całkowicie zakryte twarze): "żałuj że nie widziałeś swojej miny" uśmiałem sie na tym :D

ocenił(a) serial na 9
Eco

http://www.kreskowki.fani.pl/
ta strona jest bardzo dobra - bardzo dużo różnych anime (naruto oczywiście też) tyle że w tak małym okienku jak w you tubie :/

Eco

właśnie jak trzeba oglądać w małym okienku to lepiej umrzeć i przed śmiercią nawet nie myśleć że się nie obejrzało czegoś w lipnej jakości lepiej nie oglądać wcale i niestety większość z nas pomrze zanim zobaczy ulubione rzeczy

Eco

Heh ... nie podoba mi się, że spieprzyli Naruto na dżetiksie xD Ale to MY jesteśmy prawdziwymi fanami więc trzymajmy się oryginału i nie przejmujmy się - nie warto ;] Kumalski? xDD

Eco

*I nie przejmujmy się dżetiksowym śmieciem ;]
Jestem ciekawa jak ocenzurują wspomnienia Sasuke jak Itaś zabijał cały klan xDD No i bęc xD

Eco

Swoją drogą...ktoś mógłby mi podać numery najlepszych odcinków (wiem, że takich z pewnością jest bardzo wiele, bo to w końcu b. fajne anime, ale z pewnością posiada lepsze i gorsze epizody)interesowałyby mnie właśnie takie odcinki, które na jetixie z pewnością będą sporo okrojone, no i w którym odcinku był ten słynny pocałunek, o którym tyle czytałam?

Oglądam Naruto na jetixie, ale kilka odcinków ściągnełam (walka z Zabuzą) byłam w traumie...to co serwuje jetix to całkiem inne anime niż to których kilka odcinków obejrzałam na kompie, Naruto które serwuje nam jetix zostało spłycone do pozniomu Bolka i Lolka...jest dla pięciolatków...jaki sens puszczać to w takiej wersji. Odcinki, które ściągnełam były bardzo wzruszające, świetne i całkiem inaczej spojrzałam wtedy na to anime, okazało się być poważniejsze i dużo fajniejsze niż mi się wydawało po obejrzeniu szmiry puszczanej na jetixie, niestety nie wszyscy mają szanse obejrzeć Naruto w orginale, stąd pewnie pojawią się krytyczne opinie na temat tego anime, które zostanie uznane za kolejną bajeczkę.
pozdro:)

F_L

Naruto w oryginale i Naruto po polsku to dwie różne bajki. Oryginał często wyciska ze mnie łzy wzruszenia - słowem: wywołuje właściwe emocje. Natomiast podczas emisji polskiego 'hitu' mam całą twarz we łzach i cała się trzęsę... wszystko ze śmiechu! Nie dość, że głosy są beznadziejnie dobrane (nie licząc wyjątków), to jeszcze teksty są och-jak-bardzo-poruszające (wręcz tarzałam się ze śmiechu podczas zapowiedzi jednego z ostatnich odcinków: "Ani jednej łzy?! Wiedziałem, że Zabuza to drań, ale ani jednej łzy?!")...

Scena pocałunku Naruto i Sasuke: odcinek 3

A poza tym, mam kilka ulubionych odcinków: 101 i 148-151 (włącznie).

ocenił(a) serial na 10
F_L

a ja ci polecam odcinki 49 do (bodajze) 51 jest to tak slawna (w sumie nie wiem czemu) walka rock lee vs gaara ,oczywiscie mi sie tam podoba i jak sie domyslam nasz kochany jetix ocenzuruje to :P a tak swoja droga (uwaga tu beda spiolery!) to jak se to wyobrazacie dalsze docinki na jetixie?np. wspomnienia sasuke i gaary?a juz nawet nie wspomne o pustelniku erotomanie i tym sai co ma opsesje na narzady meskie XD

Slotshe

Sai to boski gość! XD Zanim oni (jeśli w ogóle) dojdą do tych odcinków (nawet na TV Tokyo jeszcze ich nie ma), minie trochę czasu. Ale strasznie mi żal biednego Naruto (jako serialu). Jak pomyślę, że 'znawcy' będą to oceniać tylko po obejrzeniu polskiej wersji... :(

Eco

hehe to ja zdecydowałam jednak załatwić sobie całe Naruto w orginale hehe z tego co widzę to oglądanie tego na jetix w ogóle nie ma sensu:)i oczywiście dziękuje za polecenie mi najfajniejszych odcinków:)no cóż i tak mam jakies takie przeczucie, że jetix wykupił narazie jeden góra dwa sezony...na następne pół roku czekać...
pozdrowienia:)

ocenił(a) serial na 10
F_L

w sumie to ja mam nadziej ze pusza te sezony ktore wykupili i tylko te i mogli by zostawic to w spokoju :P szkoda ze nie wziol sie za to cartoon netwrok nie bylo by takiej cenzury :P a wuwazyliscie ze asumy tez nie pokazuja z bliska,no w sumie sie nie dziwie bo jak mozna pokazac kolesia w fajka w gebie XD powinni wogole wszystko ocenzurowac,bo jak mozna pokazac jak naruto i cala ferajna skacza po drzewach,dzieciaki znaczna tak robic i co XD wole nie mylslec XD

ocenił(a) serial na 7
Eco

Jestem przerażony tym co widzę na Jetixie. Gdybym nie oglądał wcześniej Naruto w oryginalnej japońskiej wersji i pierwszy raz zobaczył go właśnie na tym kanale to jestem stuprocentowo pewny, że uznałbym go za kolejną pojebaną japońsko-amerykańską bajeczkę nie mającą nic wspólnego z prawdziwym anime [patrz. ShamanKing (chociaż teraz to kto wie, może ten król szamanów jest całkiem spoko w oryginalnej wersji)].
Dzieciaki w przedziale wiekowym 4-12 może ta poucinana i przemielona wersja Naruto, którą serwuje nam Jetix uraduje, ale starszych odbiorców zachęcam do zapoznania się z oryginalną wersją tego świetnego serialu.

Eco

Brak słów na ten cały telewizyjny szit. Naprawde Ci, którzy mieli okazję zobaczyć nie okrojoną orginalną japońską serię są wielkimi szczęsciażami. Prawda jest taka, że Naruto bez brutalnych walk nie istnieje :P. Mogliby już zrobić tak ze około godziny 23-24 puszczaliby 1 pełny odcinek. Oryginalny Naruto trzymał poziom pod względem humoru, ale też potrafił sprawić że łza zakręca się w oku w niektórych poważnych scenach np. w 32 odcinku z Sakurą lub też z Haku i Zabuzą na początku serii. A tymczasem to co serwuje nam Jetix wyciska łzy chyba tylko ze śmiechu. Jesli została wycięta scena pocałunku Naruto z Sasuke, to wole nie myśleć co się będzie działo później w odcinkach, w których nic poza walką niema. Niektóre z nich naprawde będą trwały z 10 min :P. Co do Dubbingu to w Polsce nie jest on najlepszy(nie licząc kilku tytułów np. Shreka, w którym dubbing jest świetny) W Naruto wzięła się za niego nieodpowiednia grupa, która poprostu ma za mało osób do podkładania głosu. Nawet już teraz głosu kilku postaciom podkłada 1 osoba! Nie mówiąc już o tym że te głosy wogóle nie pasują do postaci! Jedyna osoba, której pasuje podłożony głos to Gaara, ale reszta szkoda gadać. Głos postaci Sakury użyczyła osoba, która zasłyneła już chyba w kazdym Jetixowym "hicie" jak odlotowe agentki czy sonik eks, a w Naruto pewnie użyczy głosu jeszcze z 7 innym dziewczynom xD. Zgadzam się w pełni z autorem tematu.

Yamcha

A można obejrzeć gdzieś Naruto bez cenzury ale po polsku? :P

Miyu67

Hmm... Parę odcinków po japońsku z polskimi napisami pewnie gdzieś się znajdzie... Albo z amatorskim dubbingiem. Ale ostatnio np. z YouTube'a pousuwali wszystkie całe odcinki Naruto :/

loli89

No i bez sensu :/

ocenił(a) serial na 10
Miyu67

jest taka strona www.narutoz.net tam jest prawdziwa skarbnica wiedzy o naruto, wystarczy w google wpisać naruto i po kłopocie

ocenił(a) serial na 10
Miyu67

na www.kreskowki.fani.pl jest chyba 124 odcinki z polskimi napisami.

ocenił(a) serial na 8
Loona_

Generalnie jest cały zespół, który robi suby (angielskie) do Naruto, a potem wrzuca na torrenty. Każdy odcinek pojawia się nazajutrz po emisji w TV Tokio (czyli teraz w piątki). Nie trzeba zatem na youtubie ogladac.

http://yhbt.mine.nu/

ocenił(a) serial na 10
Eco

a co do Dubbingu... jak usłyszałam głos niemieckiego Naruto to sie przeraziłam. Już u nas Naruto ma lepszy głos...

Eco

Racja, polska wersja naruto jest denna. Krwi tam prawie nie ma wcale i wycięli najlepsze fragmenty. A najgorsze jest to, że większość kojarzy sobie naruto właśnie z jetixem i jego wersją

ocenił(a) serial na 9
Eco

ja sobie raz z ciekawości obejrzałam na youtube pierwszy odcinek Naruto z polskim dubbingiem... najpierw to wyśmiałam... potem zwyzywałam :D na szczęście nie mam Jetixa uuufffff ;-)
Najlepsze jest Naruto po japońsku! I tak już pozostanie ;-)

Fansiatka

Zgadzam się.
Po japońsku najlepsze.
ja na początku na jetixie ogladałam. Nie przeszkadzały mi zupełnie te głosy.
Ale jak obejrzalam po japońsku i usłyszałam późńiej po polsku to myślałam ze rozwale telewizor

Moniaaa_2

Ja od wczoraj oglądam z polskimi napisami na necie xD(czyli też po japońsku) narazie jestem przy 52 odcinku:)....a tam jeszcze 168 odcinków xD

Darth Optimus

ocenił(a) serial na 9
Spider_Team

a na jakiej stronce oglądasz?

ocenił(a) serial na 4
Eco

Jemu chodzi chyba o www.naruto.wbijam.pl bo sam mi podał tą stronę :) a z założycielem tematu się zgadzam. Kurde, na Jetixie scenek z krwią nie dają wogle a o dubbingu już nie mówię :/

ocenił(a) serial na 9
Ultor

Tak dokładnie chodzi mi o to:
http://www.naruto.wbijam.pl/

Dzisiaj już jestem przy 80 odcinku xD(ale kogo to obchodzi:D)

ocenił(a) serial na 10
Ultor

to wkurza każdego, oni chyba myslą że skoro "kreskówka" to odrazu dla dzieci i przerabiaj tak że zamiast 16+ mamy 3+ przez co serial traci wiele (jeśli nie wszystko) z tego co miał

Eco

Czesc
Mam pytanie co do tego. Jezeli mowisz ze nie mamy ogladac naruto w tv no to z kad wziasc za darmo??
Lepiej miec cos niz nic.
Jezeli jestes taki poinformowany to daj kilka stron zeby naruto byl po polsku i bez cenzury.
Pozdrawiam Karol.

ocenił(a) serial na 9
karcio_21

Tu masz tylko że z napisami:P
http://www.naruto.wbijam.pl/

ocenił(a) serial na 9
karcio_21

to tylko moje zdanie, ale lepiej nie oglądać nic, niż oglądać gówno. naruto.wbijam jest niezłą stronką, jak nie zapomnę to później podam jeszcze jeden link

Eco

Na czym polega dokładnie ta cenzura ? Wycinają całkowicie te sceny w których jest krew ?
Nie dawno zacząłem oglądać NARUTO na wbijam.pl i np. w scenach gdzie Naruto zmienia się w tą blondynę - to np. cycki i inne atuty kobiece są zasłonięte chmurką, dymem itd.
..to też wynik cenzury ?

ocenił(a) serial na 9
rhotax

Znaczy i na Jetix i na wbijam.pl są zasłoniete cycki itp.Chodzi o sceny w których wystepuje krew albo je wycinają,lub są te sceny tylko że bez krwi.