PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33198
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Ręce Orochimaru

ocenił(a) serial na 8

Sarutobi zapieczętował ręce Orochimaru przez co ten nie mógł formować żadnych pieczęci ani dzierżyć miecza. Jednak w
niektórych scenach widziałem jak Orochimaru używał rąk, np. trzymał listy, chwycił rękę Sasuke, nawet niedawno
własnoręcznie założył sobie Maskę Boga Śmierci. Nie rozumiem tego, czy może ktoś mi to wytłumaczyć? Może chwytać różne
rzeczy a nie może trzymać miecza i formować pieczęci. Dlaczego tak jest?

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Jeśli dobrze widziałem, on używał do tego węży. A przynajmniej tak mi się kojarzy w scenie z maską.

ocenił(a) serial na 8
NetBielecki

Za pomocą węży ściągnął ją ze ściany, ale założył ją na twarz własnoręcznie. Sam zobacz, 0:07-0:08.
http://www.youtube.com/watch?v=vijuw1ZvV-0

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Mi sie zdaje ze rece mogl uzywac ,bo kabuto przy nich clay czas cos majsterkowal , ale tylko uzywac jak czlowiek na rl . Nie mial zas w nich zadnej mocy . Formowac pieczec rekami moze tak jak ja i ty czyli ze nic z tego nie wyjdzie ;p

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Jak dla mnie to błąd w anime/mandze. Sarutobi wyciągnął cząstkę duszy Orochimaru za pomocą techniki Boga śmierci, wówczas rączki Orochimaru obwisły ;D i nie mógł ich kompletnie używać.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Sarutobi zapieczętował przy pomocy Boga śmierci wszystkie Jutsu Orochimaru, w późniejszych odcinkach było pokazane jak Orochimaru przechodzi kurację, dzięki której może jakoś używać rąk. I takim o to sposobem mógł w ten odcinku założyć ową maskę. Trzeba oglądać uważnie ;p

ocenił(a) serial na 8
D3Mania

Ok, dzięki za wyjaśnienie. Ale nadal nie rozumiem, dlaczego nie mógł dzierżyć miecza.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Nie ma problemu :).

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Orochimaru może używać rąk ponieważ zamienił się ciałami na początku miał być to młody sasuke ale nie zdążył przybyć i orochimaru zamienił sie ciałem z jakimś jego uczniem później orochimaru trenował sasuke bo nie mógł sie z nim od razu zamienić ponieważ musiał odczekać 3 lata a chciał ciało sasuke ze względu na sharingan :D