Wiem, pewnie było dużo takich tematów, ale za dużo ich i za dużo jest polecanych anime.
Jakby co oprócz Naruto i Shippueden to oglądałam Dragon Ball i One Piece.
Taki powiedzmy dramat, w którym są przytaczane ważne rzeczy życiowe i zasady bohaterów, ale też by było wiele humoru, a walki najlepiej aby były głownie z ludźmi, a nie same z potworami wymyślnymi, ale w ostateczności też mogą być.:) I najlepiej żeby było dużo postaci, bohaterów niż potworów. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe, bo często piszę niezrozumiale dla innych. :D
A i jak już chcecie mi jakiś polecić to także możecie dołączyć nie tyle co opis jak własną opinię co do danego anime. :)
Arigato gozaimasu.
Polecam Full Metal Alchemist : Brotherhood. Ja właśnie zacząłem oglądać. Jestem dopiero na 12 odcinku z około 60 i muszę przyznać, że to jedno z najlepszych anime jakie powstało. Ma niepowtarzalny, bajkowy klimat, idealny na lato! Bardzo miło się to ogląda, nie jest jakoś przeciągane i wymuszone jak wiele wątków ostatnio w Naruto. No i nie ma filerów :D Ma bardzo barwną fabułę, jest też humor i spektakularne walki. Jest jeszcze jedno godne polecenia anime tego samego twórcy : Death Note, ale to już jest ponure i poważne anime, niesamowicie zakręcone. Trzeba przyznać, że twórca ma łeb jak sklep :) Można powiedzieć, że to kryminał i dramat psychologiczny w jednym, ale właśnie przez to jest to ciekawa pozycja jako anime. Ostatecznie myślę, że bardzo polubisz FMA, wiele z niego wyciągniesz i wpleciesz w życie i oczywiście dobrze spędzisz czas :) Zdrówko