PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33218
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

biorąc pod uwage wydarzenia z ostatnich odcinków pomyślałem jakby wyglądała walka Tobiego z współzałożycielem Konohy.Jak sądzicie który z nich by wygrał w bezpośredniej walce? Ja stawiam na Madare-nie wiem czemu może,że jest legendą i rozsławiony przez swoje czyny;d

ocenił(a) serial na 9
Psychopath_filmweb

Oczywiste, że Madara ! Czytam Mangę i w rzeczywistości Tobi nie jest taki potężny za jakiego go uważają. Madara to zupełnie inna liga dla wszystkich shinobi

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

a którzy twoim zdaniem shinobi są równi Madarze? jedyne szanse miałby Pein lub Minato nie zaliczając Sennina bo to prawie bóg więc z pewnością jest najpotężniejszy w całej serii

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

moim zdaniem oczywiście :)

ocenił(a) serial na 9
Psychopath_filmweb

Minato ? Był najsłabszym z Hokage(nie licząc Tsunade)

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

najsłabszym? to 3 był od niego silniejszy? albo inaczej wymień tych którzy są lepsi od niego nie licząc Hashiramy-według mnie jest on na 2 miejscu z hokage lub wszystkich kage

ocenił(a) serial na 9
Psychopath_filmweb

Nie wiem czy trolujesz czy co , ale takie jest moje zestawienie ;)
1. Madara Uchiha
2. Hashirama Senju
3. Hiruzen Sarutobi
4. Tobirama Senju
5. Itachi Uchiha
6. Tobi
7. Pain
8. Orochimaru
9. Minato Namikaze
10. Sasuke Uchiha
11. 4 Raikage (killer A)
12. Killer B
13. Izuna Uchiha
14. Jiraya
15. Ōnoki
16. Kisame
17. Kakashi Hatake
18. Deidara
19. Gaara
20. Sasori

l0v33r

Że co niby ? Tobirama silniejszy od Minto,Itachiego ? pożądnie cię porąbało koleś ;D Słaby ten twój ranking...na czwartym miejscu powinien się znaleźć itachi,później Pain,a za painem Minato...Gdzie ty niby widziałeś umiejętności Izuny ? wiesz jak walczył ? po co go uwzględniłeś ? na serio trollujesz i to nieźle,a co najważniejsze nie masz za grosz wyrafinowania z "umiejętnościami danych Shinobi"...Sam koniec rankingu też mi się nie podoba...Sasori był silniejszy od Deidary,minimalnie,ale był,a Gaara słabszy od nich dwóch...

ocenił(a) serial na 9
l0v33r

Dziwny ten twój ranking. Brakuję mi chociażby Naruto, który kontrolując Kurame wydaje mi się, że pokonałby by Killera B i Gyuki. Do tego Naruto jako jedna z dwóch osób do tej pory była wstanie pokonać Gaare. Jak dla mnie Minato jest(był) lepszy od Tobiego.

ocenił(a) serial na 9
Kopernicki

w tym rankingu celowo nie ma Naruto. Zrób lepszy ranking ;)

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

według cb Itachi jest potężniejszy od Peina????
może przedstawie swój ranking:
1.Rikodou Sennin-Naruto (Naruto wiadomo dlaczego)
2.Madara Uchiha(biorąc pod uwage ostatnie wydarzenia jest raczej potężniejszy niż podzas walki z Hashiramą)
3.Tobi(z rinneganem i sharinganem)
4.4 Hokage
5.Hashirama/Tobirama(są mniej więcej równi)
6.Pein
7.Raikage/Killer B
8.Sasuke/Itachi/Jiraya
9.Orochimaru/Kisame/Kakashi
10.Onoki/Gaara
10.Sarutobi
11.Deidara
12.Tsunade
13.Deidara
14.Kakuzu
15.Sasori
16.Konan

ocenił(a) serial na 9
Psychopath_filmweb

ostrooo :D dobra lista ^^

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

dzięki

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

Sarutobi tak nisko? Żartujesz sobie? Przecież on był potężny, w młodości był uznawany jako Bóg Shinobi. Oro nie mógł sobie z nim poradzić mimo, że Hiruzen był już stary (to wyobraź sobie co by było gdyby był młody), do tego walczył jeszcze z dwoma Hokage. Sarutobi zginął w tej walce tylko dlatego, że sam tego chciał, poświęcił swoje życie aby zapieczętować ręce Orochimaru. Stawianie przed nim chociażby Kisame czy Kakashiego to jakiś żart, w czym oni są według Ciebie lepsi od niego?

ocenił(a) serial na 8
dirt16

dobra z tym Kisame przesadziłem ;d
ale walcząc z Kakashim Sarutobi nie mając sharingana i MS to by raczej większych szans by nie miał,otóż właśnie bardzo cięzko jest pokonac posiadacza Sharingana samemu go nie mając:przewiduje wszystkie jutsu:Taijutsu,Genjutsu,Ninjutsu i do tego dochodzą takie techniki jak Kamui

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

Hashirama dał radę pokonać Madarę (który był najpotężniejszy z klanu Uchiha) mimo, że nie posiadał sharingana ani żadnych technik ocznych. Podobnie Killer B pokonał Sasuke. Jeśli ktoś jest potężnym shinobi da radę pokonać posiadacza sharingana, a Sarutobi był potężny.

Psychopath_filmweb

4 nad Hashim, Tobirama i Nagato ??

Psychopath_filmweb

SPOJLER

To może ja się pochwale:

0. Hagoromo Ootsutsuki
1. Uchiha Madara (Sage + Rinnegan)
2. Uchiha Obito (Juubi)
3. Senju Hashirama (Sage)
4. Uzumaki Naruto (Bijuu + Sage / M)
5. Uzumaki Nagato (Rinnegan)
6. Senju Tobirama / Uzumaki Minato
7. Yakushi Kabuto (Sage)
8. Uchiha Sasuke (EMS)
9. Uchiha Itachi (MS) / Jiraiya (Sage)

Na moje oko mniej więcej tak. Na wyróżnienie zasługują Izuna, Shisui, Hiruzen, Mu, 3 Kazekage, 3 Raikage, 2 Mizukage itp. Po prostu nie widziałem ich w pełni i nie jestem w stanie stwierdzić kto mocniejszy.

Uzasadnienie:
0. Wiadomo.
1. Na strzała sciąga wszystkie Bijuu.
2. Został pokonany tylko dzięki `sile przyjaciół`.
3. Z buddą to kozak.
4. OP.
5. Nie byłem pewien czy Nagato dałby radę Tobiramie, jednak stawiam że tak, jego Summoningi mają jego pole widzenia więc idzie w +, a na Minato wystarczy Chibaku tensei lub Shira.
6. Oboje są (jak dla mnie) na podobnym poziomie, geniusze, FTG, duża chakra. Może tobirama ma większe doświadczenie ale są mniej więcej warci siebie.
7. Geniusz i jeszcze mocny w cholere.
8. Bez Itachiego nie dałby sobie rady z Kabuto, niby kozak ale jeszcze mu brakuje.
9. Nie potrafiłem stwierdzić, który mocniejszy.

Niby takie rankingi nie mają sensu, ponieważ może się za niedługo okazać, że np. Konohamaru niszczy wszystkich no i każdy ma swoje zdanie jednak wciąż dobrze wtrącić swoje 3 grosze.

ocenił(a) serial na 10
EMERSION

Do 15 stycznia naruciak wypada z listy, bo ma tylko Sage mode xD Po 15 zobaczymy co dalej :D

macian

Nie czaje... ma Sage i Bijuu przeciez.

ocenił(a) serial na 10
EMERSION

Przy którym chapterze mangi jesteś?

macian

660

ocenił(a) serial na 10
EMERSION

No właśnie, Naruciak już nie ma kuramy :D Przynajmniej ostatnia strona na to wskazuje.

macian

Tez prawda, tak czy siak wciaz siedzi obok J

ocenił(a) serial na 8
EMERSION

co racja to racja w Naruto wszystko się diametralnie zmienia :) na początku najsilniejszy jakby był Zabuza i Kakashi później Orochimaru bo rozwalił 3 i epicka walka z 4-ogoniastym,ok wkracza Akastuki Oro zaczyna tracic większe znaczenie gdyż w Akatsuki wiele jest postaci na jego poziomie lub potężniejsi,główny boss pewnie Pein no bo lider nagle olśnienie to Tobi lider i jeszcze potężniejszy od Nagato i jak na obecne wydarzenia talent klanu Uchiha-Madara najsilniejszy jak na razie Kto wie czy zaraz po kilku odcinkach sytuacja się nie zmieni? ;d

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

Dwa razy dałeś Deidarę, przed i za Tsunade, która pozycja jest prawdziwa?

ocenił(a) serial na 8
dirt16

przed

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

Dlaczego uważasz, że Minato przed Hashiramą?

ocenił(a) serial na 8
dirt16

nie uważam hashirama jest silniejszy

ocenił(a) serial na 10
l0v33r

Tobi wyżej od Minato - hahahaahahahahahahha

Tylko szkoda że, ten drugi rozwalił tego pierwszego bez najmniejszego problemu i pominę fakt że, Tobi bardzo dobrze znał Minato i jego Hiraishin no Jutsu. I co nawet tego nie wykorzystał. Minato wygrał bez najmniejszego problemu, nie znając swojego przeciwnika. No chyba że mowa tu jubito który nawiasem gó*no pokazał...

ocenił(a) serial na 8
macian

fakt-minato jak sam naruto wspomniał w pierwszym odcinku 1 serii,że Minato był najpotężniejszym z Hokage,zadziwił nawet Orochimaru gdy był młody,w walce z Tobim ten drugi nie dał rady użyc na nim Magenkyou (można lekko przypomniec,że podczas walki Tobi miał Kurame)

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

Ale Tobi w tamtym czasie na pewno nie był tak potężny jak teraz, nawet nie posiadał jeszcze rinnegana.

ocenił(a) serial na 8
dirt16

no,ale i madara jest potężniejszy gdyż ma geny Hashiramy

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

A co myślisz o Kabuto?

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

Tobiramę dałbym przed Sarutobim.

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

"jedyne szanse miałby Pein lub Minato"

Zapomniałeś o Hashiramie, który jest silniejszy od Paina i Minato.

ocenił(a) serial na 9
l0v33r

Ja jak pierwszy raz zobaczyłam tobiego w naruto to pomyślałam: "WTF, ten ciamajda to Tobi, ten który porwał naruto jako niemowlaka i miał coś wspólnego z lisim demonem ??!! " ;D

Psychopath_filmweb

Jeżeli tobi miał by walczyć z madarą to tylko z pełna mocą (+ ścieżki) , inaczej tego nie widzę chociaż i tak mam wrażenie że madara by wygrał. Dla wyrównania pojedynku dałbym tak: Tobi rinnegan + scieżki i Kabuto perfect sage vs madara , to powinno wystarczyć żeby dać ognia i przycisnąć madare. Oczywiście dodam że madara nie jest EDO tylko żywy , więc bez regeneracji i ma skończoną czakrę.

Tak na marginesie jakby nie patrzeć madara to kozak ale gdyby musiał walczyć z kabuto + cała armia EDO (czyli wszyscy ci ninja rangi S , Kage) to by przegrał . Wszyscy EDO by naraz zaczeli nawalać w niego wszystkim co najlepsze (czakre mają nieskończoną , cały się regenerują ) , co prawda madara też by tak miał ale prędzej czy później była by luka i kabuto by go zapieczętował. Wniosek z tego taki że kabuto w momencie rozpoczęcia wojny shinobi gdy miał pod ręka cała armię EDO był najsilniejszy , kto by go wtedy rozwalił solo ? przyzwał by cała tą armię i koniec.

ocenił(a) serial na 10
Ravencrest

Madara jest aktualnie poza zasięgem każdego shinobi jeżeli miałby walczyć w pojedynkę. Walka Kabuto w ps + Tobi vs Madara byłaby ciekawa tylko wtedy, gdy Madara walczyłby bez Juubiego.

raull7

bez jubiego , masz na myśli bez mocy 10 ogoniastej bestii ? no tak zakładałem taki wariant od początki że madara nie ma mocy besti bo tobi ma ścieżki + statue GEDO do dyspozycji i kabuta w trybie mędrca .

ocenił(a) serial na 10
Ravencrest

Dokładnie o tym mówiłem :).

raull7

1. Kaguya
2. mędrzec
3. Naruto
4. madara = Pain
5.Obito

i koniec reszta odpada jeżeli ktoś nie rozumie dlaczego proszę dokłądnie czytać mangę lub oglądać anime :P

ocenił(a) serial na 8
zewral

Gdybyś oglądał anime oczami a nie dupą to byś nie pisał takich głupot, a mangę to widocznie co dwudziesty rozdział czytasz, jeżeli w ogóle umiesz czytać.

dirt16

dziecko za śledzenie i atakowanie jak ty jest kara więzienia ....

ocenił(a) serial na 8
zewral

To kiedy policja po mnie przyjedzie?

ocenił(a) serial na 8
zewral

Jakbyś nie trollował to byś nie miał problemu.