PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33194
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Kilka pytan

ocenił(a) serial na 8

SPOILER SPOILER SPOILER

Mam dwa pytania:

1. Od kiedy Kekkei Gengaki to polaczenie dwoch podstawowych zywiolow, zastanawiam sie na tym, gdyz Kekkei Touta jest polaczeniem 3 (element pylu) nigdy o tym nie wspomniano przeciez, zawsze KG bylo pokazane jako szczegolne umiejetnosci danego klanu.
Mam rowniez problem, gdyz w ktoryms odcinku ktos powiedzial, ze element drewna to jest KG przeciez to nie ma sensu, Tsunade jako wnuczka 1 hokage nie miala techniki Senju.

2. Walka Sasuke z Deidara. Obaj juz na skraju wyczerpania Sasuke twierdzil, ze jest na skraju wyczerpania i posiada zadnej chakry, gdyz porazil sie Chidori, a mimo to zdolala wezwac Mande i w niej przezyc, calkowicie bez sensu. To raczej nie bylo pytanie tylko moje poirytowanie.

zaja_c

Polecam tą stronę tu jest wszystko szczegółowo opisane.
http://www.senpuu.net/artykuly/rodzaje-technik-w-naruto-shippuuden/rodzaje-jutsu

elex

Nie myl jutsu Hiden (umiejętności klanowe) z Kekkei Genkai. To pierwsze jest nabyte, a to drugie wrodzone. Na logikę: "nie nauczysz się Mangekyo bez Sharingana, ale nauczysz się rzeczy, z których słynie jakiś klan (Minato nauczył się wielu pieczęci klanu Uzumaki).

I wydaje mi się, że jutsu przyzwania (sory, nie dla mnie zapamiętać tą nazwę) nie wymaga chakry. Coś w stylu jakbyś gwizdkiem orła wzywał, zużyjesz trochę energii, ale się nie zmęczysz ;)

Grawig

Oczywiście że przyzwanie też wymaga czakry, tak jak każda inna technika ninjutsu.

sakurazukamori

Dzięki za info ;) tego nie byłem pewien :D