Ciekawe czy Kage dadzą radę Madarze. Jak na razie to mało pokazali, tylko Oonoki jako tako
coś robi a reszta nic, ciekawe co pokaże Tsunade...
Raikage i Mizukage tez pokazali na co ich stać, chociaż Mei mało pokazała podczas walki z Sasuke. Jednak myślę, że 5 Kage mają szansę pokonać Tobiego. Jednak znając życie to zapewne Naruto zada mu ostateczny cios ;)
oby nie bo to by było durne, no 5 kage to chyba najpotężniejsi ninja współczesnego świata, przynajmniej powinno tak być, więc Kishi chyba nie odwali tu żadnej gafy.
Powinni na serio walczyć a nie jak takie nieboraki patrzą na jutsa madary i się zachwycają.
Tobi jest za pewne o wiele starszy od nich, posiada Sharingana i Rinnengana, dwa legendarne wrecz jutsu oraz jednych z najpotezniejszych ninja i moc siedmiu Bestii. A Kage to wcale nie najsilniejsi ninja... najbardziej odpowiedzialni, silni (owszem), ale nie najsilniejsi. Tytul nie stanowi o sile, a bardziej o oddaniu wiosce i sprawnym nia zarzadzaniem. Wiadome, ze najsilniejsi ida ''w pierwszej kolejnosci'' ale nie to sie liczy najbardziej. To ze Naruto zawsze mowi, ze Hokage to najsilniejszy ninja to jego dziecinne fantazje, sam obecnie jest silniejszy od Tsunade. Wielu wygnanych, czy po prostu zbiegowie sa silniejsi od Kage.
Koledze Zabuzie chodziło raczej o prawdziwego Madarę ( tego przywołanego przez Edo Tensei ) , i fakt jest taki że on się z nimi bawi.
Madara to zupełnie inna liga i mam nadzieje że szybko z nimi skończy. Chcę walki trzech użytkowników Sharingana.
Madara plus niech tak to nazwę DNA 1th (Mokuton) to powinna być siła nie do powstrzymania, teoretycznie bo znając życie to piątka Kage da mu radę czym będę bardzo rozczarowany bo nie powinni mieć do niego startu choć to kage.