PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33194
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Przecież posiada Mangekyou Sharingan.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Susanoo posiada osoba, która wpierw obudzi w sobie Tsukuyomi i Amateratsu. Tylko wyłącznie członkowie klanu Uchiha posiadają te zdolności, więc wydaję mi się iż osoba z poza Uchiha nie może ich mieć mimo to, że Kakashi posiada Mangekyou Sharingan. Druga sprawa, że Kakashi nie obudził w sobie nawet Sharingana tylko dostał on oko od Tobiego w dzieciństwie, gdy ten umierał.

dirt16

Aby mieć Susanoo, Tsukuyomi i Amateratsu, trzeba posiadac dwoje oczu.

ocenił(a) serial na 9
EMERSION

O tym nie wiedziałem. Skąd pochodzi ta informacja ? Pytam z ciekawości.

Znalazłem jeszcze mała ciekawostkę na temat Susanoo:
"U członków klanu zauważono dostęp do Susanoo bez aktywacji ich Mangekyō Sharingana"

Kopernicki

Najpierw sam się zastanawiałem w końcu Tobi i Hatake ich nie mają, poczytałem trochę mangi a potem forów, wiki itp.
Jak napisaleś trzeba mieć Tsukuyomi, Amateratsu i dwoje oczu. Względem technik ocznych zazwyczaj tak jest, że jedno oko jest by używać techniki a drugie by ją podtrzymać/kontrolować. Jest też prawdopodobieństwo, że Kakashi ma zbyt słabą chakrę.
A twoje informacja skąd ?

http://naruto.wikia(kropka)com/wiki/Susanoo
http://narutobase(kropka)net/forums/showthread.php?t=257850
http://narutobase(kropka)net/forums/showthread.php?t=394046
http://narutobase(kropka)net/forums/showthread.php?t=188805

ocenił(a) serial na 9
EMERSION

Źródło to same, tylko ja nie przeglądam forum.

ocenił(a) serial na 8
Kopernicki

A czy Izanami i Izanagi też mogą używać tylko członkowie klanu Uchiha?

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Tak, jest to technika klanu Uchiha.

Kopernicki

Przecież Danzo używał Izanagi a nie jest z klanu Uchiha.

ocenił(a) serial na 9
Skymaster

Danzo ukradł tę technikę podobnie jak techniki klanu Senju. Oczy dzięki którym używał Izanagi były skradzione zmarłym członkom klanu Uchiha, dzięki temu mógł jej używać.

ocenił(a) serial na 8
Kopernicki

No właśnie, ukradł im oczy ale nie jest członkiem tego klanu. Mi chodziło o to czy Izanagi mogą używać tylko członkowie klanu Uchiha (podobnie jak Susanoo). Więc wystarczy posiadać tylko Sharingan aby używać tej techniki? Nie trzeba być członkiem klanu?

dirt16

Prawdopodobnie nie trzeba byc Uchiha, aby uzywac Susanoo.

ocenił(a) serial na 10
EMERSION

Uważam że chyba jednak trzeba być Uchiha by móc używać Susano. Amaterasu, Tsukuyomi i Susano to jutsu macierzyste, a wiemy że nie będący Uchiha nie mogą używać Amaterasu czy Tsukuyomi. Pewnie tak samo jest z Susano. Tutaj info zaczerpnięte z nwiki:

"Susanoo, również znane jako Burzliwy Bóg Męstwa (勇武の荒神, Yūbu no Aragami), jest trzecią zdolnością otrzymaną przez Mangekyō Sharingan dla tych, którzy obudzili zdolności Tsukuyomi — które symbolizuje "ciemność duchowego świata" i Amaterasu — które oznacza "światło materialnego świata"

macian

Dokładnie tak, aby mieć Susanoo trzeba wpierw obudzić dwie pozostałe, jednak wydaje mi się że musiałem coś przegapić, ponieważ nie pamiętam aby było coś w stylu `Nie jesteś Uchiha, zapomnij o Susanoo`, Nagato jako posiadacz Rinnegana posiadał macierzyste 6 ścieżek.

ocenił(a) serial na 10
EMERSION

Mam pytanie dlaczego kakashi zabił rin???

ocenił(a) serial na 9
karbaro

***[SPOJLER]***
"Jakiś czas po wydarzeniach na Moście Kannabi, Rin została porwana przez Kirigakure i tam zrobiono z niej jinchūriki dla Isobu w celu gdy zostanie uratowana to Trzy ogoniasty mógłby uwolnić się w Konohagakure. Aby zapewnić powodzenie planu, wysłano wielu jōninów i ANBU do pościgu, aby przyspieszyć ich powrót do wioski. Wiedząc o tym Rin poprosiła Kakashiego aby ją zabił by chronić wioskę. Choć Kakashi odmówił, Rin przeszkodziła w ataku nadziewając się na chidori. Shinobi z Kirigakure próbowali odzyskać jej ciało, lecz zostali powstrzymani przez rozwścieczonego Obito, który obudził Mangekyō Sharingan widząc jej śmierć."

Kopernicki

Lub inaczej ujmując, Kisiel nie miał pomysłu na złego Obito.

ocenił(a) serial na 10
Kopernicki

To samo pytanie

dirt16

*SPOILER!!*

W najnowszym odcinku mangi Kakashi skopiował Susano'o Sasuke.

ocenił(a) serial na 8
Shumiel

Skopiował go za pomocą Sharingana?

dirt16

Tak. To znaczy w sumie nie wiadomo, bo to wszystko jest już skrajnie pokręcone. Tak czy srak - ma i używa.

ocenił(a) serial na 8
Shumiel

A skąd go ma?

dirt16

*SPOILER*

Od Obito, który się przekręcił, ale zza grobu jakimś magicznym sposobem obdarzył Kakashiego swoimi oczami.

ocenił(a) serial na 9
Shumiel

Przelał chakre z za grobu.

ocenił(a) serial na 5
dirt16

Już ma :D

dirt16

Teraz ma:)