Pytam, bo nie wiem i liczę, że ktoś mnie uświadomi: dlaczego zrezygnowano z Javiera (znanego z poprzednich części), a wprowadzono kogoś nowego? Komu to przeszkadzało? :p
Serial jest oparty na faktach, a sprawą Gallardo zajmował się po prostu inny agent. Zresztą akcja w Meksyku w ogóle dzieje się wcześniej niż sezony 1-3, i nie jest z nimi związana.
Z faktami to nie ma nic wspólnego, Pena nie zajmował się również sprawą Cartelu z Cali więc nie powinno go być w ogóle w sezonie 3 Narcos co kłóci się zupełnie z historią w rzeczywistości. Po prostu decyzja twórców na zmianę formuły.
Inny czas i inne miejsce. To jak mieć pretensję do Eliota Nessa że łapał Capone ale już nie ma go w tym czasie w Atlantic City gdzie głośno o Enochu L. Johnsonie. No nie ma, kto inny scigał Johnsona mimo że jego ścieżki przecięły się z Capone.
Nie mam pretensji, po prostu byłem ciekaw. Tak czy owak, jestem po ostatnim odcinku i już mam jaśniej we łbie - również dzięki Waszym komentarzom. Pozdrawiam
mogli zrobic serial w innych czasach zwlaszcza , ze o ile pamietam koncowka Narcos sugeruje ze wlasnie Pena udaje sie do Meksyku
stad pytanie czy od razu planowali tego Gallardo czy gdzies w trakcie sie pomysl zmienil
Myśle że bardziej chcieli pokazać mimo lat meksyk dalej przemyca narkotyki i rozbicie Gallardo nic nie dało jego obowiązki przejął inny boss itd