A ja wolę Nny'ego (Johnny the homicidal maniac) :) Nie znam komiksu (o ile taki istnieje) o Zimie, bajki tym bardziej, ale nie lubię kosmitów XD Jeśli jednak ten słodki głosik w temacie do bajki należy do Zima, to chyba zmienię zdanie :P
słodki głosik należy do podwładnego Zima - Gira. wszyscy, których zaraziłam zimem kochają głównie GIR'a. tylko ja wolę Zima. głos Zima jest jeszcze lepszy!XD
(O, obejrzałam parę odcinków xD)
I jak tu nie kochać Gira, moja droga? Gir ze swoim "doom, doom" jest kochany ^^
A Zim? hmm... Ten to jest dopiero ;) Ale jednak wolę Gira :)
Zim rulz! a jego glos oh! co stego ze to byl wczesniej glos krolika baksa (czy jak mu tam bylo XD ) a johnny tez jest super,ogladalam invader zim i mam komiksa JTHM i stwierdzam ze Jhonen Vasquez ma fajne pomysly :D
Łeeeeeh, ja to Dibowi życzę szczęścia, niech wreszcie dorwie tego cholerę Zima :P
A tu proszę, fanka Vasqueza... ciekawe, lecę do gg, bo to się u nas na zadupiu rzadko zdarza ;)
a dib tez jest fajny,ma smieszna siostre XD heh ale ja nie tylko fanka jhonena ale tez burtona i romana dirge (ragamuffin rulz! XD ) i nawet sie dziwie ze inni w polsce tez znaja jhonena,fajnie :D
Widzę, że koleżanka ma dobry gust. Śmietanka mistrzów czarnego humoru. Ci kolesie są wielcy.
Nie żebym chciała reklamować, ale wielbię Empik za to, że mogłam w nim kupić komiksy Vasqueza i Dirge'a z importu. Kochajmy Internet, że pozwolił nam poznać wszystkie formy ich prac. Bez Sieci nadal byliby popularni tylko wśród amerykańskich gotów.
Którego Bugsa? O ile pamiętam głos Bugsa i wszelakich innych oryginalnych bohaterow WB należy do pana Mela Blanca (wpisujac imie i nazwisko w googlach otrzymasz piekny wizerunek jego nagrobku)Chyba,ze ten dlugowlosy koles po prostu jest jego nowa wersja. Najlepszy jest jednak glos Gira z uwagi na fakt,ze nadaje go tlusty, powazny rysownik Rikki Simons, ktorego trudno o podobne fanaberie podejzewac. Jest on tez autorem tla w zimie i kolorow w kilku komiksach Jhonena. Sam z siebie robi jakies kiczowate mangi i proste komiksy, ale rysuje niezle.
Sam autor Zima stworzyl piekna satyre na nastoletnie infantylne fanki kreskowki: http://www.questionsleep.com/gallery/rikki.jpg lulz
O ile dobrze pamiętam to pojawił się parostronny komiks z Invader Zim.Jhonen narysował go specjalnie dla Nickelodeon,chociarz styl nieco bardziej idzie w kierunki JTHM niż Invader Zim.
Zim nie jest bazowany na komiksie, od początku był stworzony jako kreskówka. Skoro znasz Johnny'ego to wiesz na pewno, że jego mały sąsiad, Squee, również otrzymał własny czteroodcinkowy komiks. "Invader Zim" typem humoru i nastrojem nawiązuje właśnie bardziej do "Squee" niż "Johnny the Homicidal Maniac", dzięki czemu można go już spokojnie polecić 12-13 latkom.
podkreślam że komiks z Zimem był wykonany na potrzeby stacji Nickelodeon.A oglądając pierwszy próbny odcinek Invader Zim (znany jako "pilot episode") można zauważyć że styl znacznie odbiegał od Zima którego dzisiaj znamy.Kreska była bardziej pod serie komiksów "Squee"/"Jthm"