PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104386}

Na południe

Due South
1994 - 1999
7,3 5,5 tys. ocen
7,3 10 1 5528
6,0 2 krytyków
Na południe
powrót do forum serialu Na południe

A ja uwielbiam Ray'a Kowalskiego. Kto jak kto, ale on jest boski. I te jego powalające teksty. Mamusiu, ja chcę takiego na urodziny... Czy ktoś go jeszcze pamięta?

Jayden_Hawk

Ba! Pytanie! Ray miał świetną twarz, a ubierał się jeszcze lepiej :P Szkoda że mu z dziewczynami kiepsko szło :)

Jayden_Hawk

Czekaj czekaj, chodzi ci o Ray'a Vecchio? Czy o Stan'a Kowalskiego? Pardon jeśli coś pomieszałam.

ocenił(a) serial na 10
Isera

Stan Kowalski. Ten blondyn. I nie chodzi mi o jego twarz, tylko o te komentarze, gdy widział jak Fraser robi coś dziwnego (a sporo tych dziwnych rzeczy było, oj, sporo :)). Po polsku to raczej trudno byłoby mi przytoczyć jakiś cytat, bo wszystkie znam w oryginale, ale uwierz mi na słowo, że można się popłakać ze śmiechu.

ocenił(a) serial na 10
Jayden_Hawk

Ale Vecchio też miał swoje dobre momenty. Hehe, pamiętam jeden cytat, i nawet po moim tłumaczeniu na polski nic nie traci:
Vecchio: Jesteś z Kanadyjskiej Królewskiej Policji Konnej?
Fraser: Tak.
Vecchio: Masz konia?
Fraser: Nie, ale mam wilka, jeśli to w czymś pomoże.
Vecchio: A jeździsz na nim?
Fraser: Nie. On jest głuchy.

Jayden_Hawk

:))) dobre! Nie pamiętałam tego! Świetny tekst.Faktycznie Stan był w porządku.W ogóle kurde serial był świetny I want it back do diaska!

ocenił(a) serial na 10
Isera

Jak dla mnie 'w porządku' to troche za mało :) Kowalskiego po prostu uwielbiam i nic tego nie zmieni. Niestety, w domu ani wśród znajomych nikt nie podziela mojej pasji. Wszyscy mają mnie już dosyć :) A szczególnie tych wszystkich cytatów które co 5 minut powtarzam. :P "W środku jestem poetą, ale na zewnątrz... drżyjcie, bandyci, drżyjcie!" (On the inside, I'm a poet. On the outside.. shake, bad guys, shake! - Stan Kowalski)

Jayden_Hawk

:))) wrzucaj tu wszystko co pamiętasz!!
Pozdro

Isera

A..coś mi się przypomniało! Czy czasem siostra Ray'a nie podkochiwała się w Bentonie?

ocenił(a) serial na 10
Isera

hehe, Francesca była świetna. Żal mi jej trochę było, że Fraser jakoś nie zauważał jej zalotów. Viktorii nienawidzę, ale Francesce kibicuję z całych sił. Świenie się wkurzała... :)

ocenił(a) serial na 10
Jayden_Hawk

Jak nie będziesz mogła sobie jeszcze czegoś przypomnieć, to wal śmiało. Nie wiem wszystkiego, ale stale pogłębiam swoją wiedzę :) Pozdrowionka.

Jayden_Hawk

Dzięki wielkie! jak coś jeszcze mi do głowy przyjdzie to zapytam.
Jeszcze raz dziękuję, trzym się

ocenił(a) serial na 10
Isera

Taaa podkochiwała się, ale On niestety nie odwzajemniał jej uczucia. a co było z inspektor Teacher coś ich łączyło?? mogłoby z tego coś być??

pijany_zajac

Tak, inspektor Thatcher miała słabość do Bentona, chociaż na początku była bardzo wredna, ale długo tak nie wytrzymała. W całym serialu pocałowali się ze 3 razy i na tym się skończyło. W sumie dobrali się, bo żadne nie potrafiło wyrazić swoich uczuć i wszystko rozeszło się po kościach.

ocenił(a) serial na 10
gem_aga

No pewnie, że tak. Chemia nie teges :) i każde szczęśliwe i spełnione.

pijany_zajac

Moim zdaniem chemia była. Ona była głupia, mogła wykorzystać sytuacje kiedy źle zrozumiał jej intencje w związku z dzieckiem - jeśli wiecie co mam na myśli.

Jayden_Hawk

Jayden_Hawk nie krępuj się, wypisuj wszystko co tylko chcesz, też chętnie sobie przypomnę te wszystkie śmieszne sytuacje, bo w każdym odcinku coś było, zarówno genialny Vecchio jak i Kowalski można powiedzieć nabijali się równo z bentona ;)
Ten pierwszy cytat brzmi znajomo, przy jakiej okazji Kowalski tak powiedział?
Ja kojarzę zabawną sytuację z odcinka z Willim:

Fraser: Ja wezmę za niego odpowiedzialność, sir.
Welch: Chcesz go?
Vecchio: To leży w jego naturze, sir. Jeszcze dwa punkty i pojedzie na biwak.

Wszystko jest najzabawniejsze w kontekście. Osobiście wolę pierwszego Ray'a z 1 i 2 sezonu, moim zdaniem był bardziej ekspresyjny i nieco lepiej kontrastował z Fraserem.

ocenił(a) serial na 9
gem_aga

Najlepsza była ta blondynka co Frezer biegał za nią z listem a co do tekstów:
Laseczka - Muszę gdzieś przenocować, to jedziemy do Ciebie Policjancie!
Do mnie? To chyba nie jest dobry pomysł...mam wilka...
Szkoda, w takim razie jedziemy do hotelu

PabloPicasso

Ten odcinek z Jane Krakowski był kapitalny, jej postać była rozbrajająca ;)
Przypomniał mi się z tego odcinka inny dialog:

Katherine Burns:Przepraszam, znalazłam narzeczonego.
Urzędnik:Przed chwilą mówiła pani, że to nie on.
Katherine Burns:Pomyliłam się.Nie poznałam go.
Urzędnik:Jak się pan nazywa?
Katherine Burns :Nie słyszy pana, jest niemową.
Fraser: Chyba chciała pani powiedzieć głuchy.
Katherine Burns: A tak, dziękuję, kochanie.
Urzędnik:Wychodzi pani za głuchego konnego i nie poznała go pani?
Fraser: Może ja mógłbym wyjaśnić.
Urzędnik: Skoro jest niemową to czemu mówi?
Katherine Burns:Teraz dyskryminuje pan niepełnosprawnych?

ocenił(a) serial na 10
gem_aga

co tu dużo pisać , to najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał