PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43645
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

Julka Burska

ocenił(a) serial na 7

Z jednej strony bardzo pozytywne zaskoczenie, bo do tej pory Aleksandrę Hamkało uważalem za drewno bez talentu, które zawsze gra tak samo. A tu proszę - do roli młodej pani doktor pasuje idealnie i bardzo mi się jej gra podoba.
Z drugiej strony bardzo negatywne zaskoczenie, bo jest to kolejna postać odarta z jakiejkolwiek realności. 30 letnia początkująca pani chirug, która swoją wiedzą zagina doświadczonych kolegów, z dyrektorem szpitala włącznie. No ludzie... Czasy gdy Polska była za żelazną kurtyną i wszelkie nowinki medyczne docierały z opóźnieniem albo wcale już bardzo dawno minęły. Skoro lekarze z Berlina coś potrafią to lekarze z Warszawy (czy tam Leśnej Góry) też. Szczególnie, że Leśna Góra to szpital kliniczny, a więc nie jakiś tam zapyziała placowka w Polsce B. Żenada.

pafffcio86

Polskie realia, nepotyzm i kumoterstwo, protegowana Burska dostała od razu etat, dlatego bo jest plecakiem. Dla porównania Ola czy Klaudia musiały się starać o pracę.

Hans_Kloss

nie mam nic do Hamkało ale wolę tą pierwszą Julkę bo była fajniejsza podobała mi się. Uwielbiam patrzeć na dziecięcych aktorów.

pafffcio86

mnie ta postać raczej drażni, pomijając kwestie oczywiste jak to, że okazuje się mądrzejsza niż doświadczeni chirurdzy, to jest jej po prostu za dużo, kilka odcinków wszystko się kręciło wokół niej

ocenił(a) serial na 8
pafffcio86

Mi w ogóle nie podoba obsadzenie jej jako Julia Burska. Nie mogła grać jakiejś zwykłej dziewczyny? Słuch o Burskich dawno zaginął nikt nie poruszał tego tematu a tu nagle pojawia się i to akurat w miejscu gdzie dochodzi do wypadku! Po co wracać do Burskich skoro ta historia się skończyła. Nie wiadomo po co przyjechała do Polski pokazać się innym i odwiedzić ich po kilkunastu latach? Podobnie jak Was mnie też nie podoba się że jest mądrzejsza niż starsi chirurdzy i zawsze ma rację! powinni z tym zestopować niech się dopiero uczy a nie zna się na wszystkim!