PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7784
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Trzeci sezon

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie, czy ktoś z was domyśla się kiedy będzie premiera trzeciego sezonu. W
Wikipedii jest napisane, że trzeci sezon jest w produkcji i, że pojawi się albo w sierpniu albo
po wakacjach. Inni natomiast piszą, że Hasbro zregnowało już z kucyków i, że trzeci sezon
już nie powstanie. Jak wy o tym myślicie?

barszym53

bedzie 3 sezon ale trzeba liczyc ze bedzie to raczej wrzesien pazdziernik ,,, sierpien ? watpie to dla wielu aktorow raczej czas relaksu w USA takze tworcy beda miec zasluzone wakacje :) ale i tak im chwala ze pracuja bardzo ciezko :( martwie sie troche o nich

barszym53

Zrezygnowało ? Ty tak na poważnie ? Jakie studio rezygnowałoby z tak szalenie dochodowego i popularnego serialu animowanego ? Kto przy zdrowych zmysłach nie chciałby tego kontynuować ? Kasa płynie do nich strumieniami, a oni mają zrezygnować ? Sezon trzeci będzie to jest pewne na milion procent. Jedyne co może zakończyć kuce to koniec świata...czyli w grudniu :-)

użytkownik usunięty
crazy_race

Albo aż do powtórnego przyjść Mesjasza, czyli w 5079 roku kiedy to sama Baba Wanga określiła tą datę mianem końca świata...

A teraz na poważnie.

Nie chcę mi się wierzyć, że Kuce nie doczekają się choćby 6 sezonu, albo 23 jak Simpsonowie (w zależności jak im się powiedzie z popularnością), jeśli sami Simpsonowie są tak popularni, że doczekali się gier, jednego filmu i 23 sezony serialu w tym każdy sezon od 20 do 25 odcinków a każdy odcinek trwa 23 minuty góra to czemu My little pony miałoby być gorsze? Kto jest za mną?

ocenił(a) serial na 10

Osobiście sądzę, że skończy się na 3 lub 4 sezonie. I tak bym wolał, żeby zostało. Z perfekcji nie można zrobić odgrzewanego kotletu. W końcu nawet z czasem oszlifowany diament niszczeje, jednak piękny pozostaje wciąż sam w sobie.
Tak sezon 3 powstanie to jest pewne, co do czwartego to nie jest pewne, jeśli jednak będzie, to zmieni się zapewne obsada. Możliwe pewnie też, że będą nowi bohaterowie.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
anonim138

Taką kasę jaką twórcy trzepią na telewizji, zabawkach itd... to jest niepojęte. Jeśli mieli by zrezygnować z tworzenia nowych odcinków, to serial musiał by przynosić straty, a z obecną popularnością raczej się na to nie zanosi.

użytkownik usunięty

Do 5-7 sezonów jest praktycznie pewne, jak to podnoszone tutaj- serial po prostu zarabia krocie. I to się nie zmieni przez dłuższy czas. Pamiętacie pokemony, w polsce 'melodię przeszłości'? (wiem że to przesadzone ale w pl był tylko kilkumiesięczny bum). Otóż w Japonii i stanach Nintendo dalej trzepie na nich szaloną kasę. Ja już nawet nie wiem który sezon poków idzie w Nipponie bo spin offów było kilkanaście a filmów pełnometrażowych ile...

Mysle ze wielu ludzi na roznych forach za bardzo naciska na tworcow by juz zaczeli tworzyc juz pokazywac itp Tworcy zasluguja na porzadny odpoczynek to nie sa maszyny wprawdzie tworcy maja kreatywne mysli ale mysle ze po tak jak mowisz 7 sezonie powinna byc taka dluzsza przerwa w produkcji i za jakis okres moze 2 3 lat powrocic do tego i tworzyc nadal ...Film powstanie to napewno choc to zalezy od polityki hasbro . ale skoro np takie transformers ktore ma swoj serial tez na hub a doczekalo sie w sumie 3 produkcji kinowych i dobrze oplacanych zdobylo nagrody chocby Oscara to MLP ma podobne nawet mysle lepsze predyspozycje do tego by wiecej osiagnac i jest na dobrej drodze :)

użytkownik usunięty
allen123

Myślę żę nawet po trzecim mogą sobie odpocząć, niech zrobią film zamiast jednego sezonu a później wrócą xD Film będzie i to prawie na 100% nie jeden. I nawet nie dwa. Odsyłam do przykładu poków.

z filmem narazie sie wstrzymajmy :) badzmy cierpliwi :) znaczy mozna sie spodziewac pieknego filmu lecz mysle ze to za wczesnie by wziac sie za takie przedwsieziecie :) narazie niech pozostanie tak jak jest :) poziom serialu jest world class :) tak na marginesie szkoda ze juz koniec :( ale takie zycie w sumie ani sie nie obejrzymy a tu juz pieknie nowy sezon :) nadejdzie :)

użytkownik usunięty
allen123

Myślę, że to dobrze. Ten odcinek jako środkowy w sezonie to nie byłby taki szok. A tu- jest co wspominać. . A odcinek ten jest godnym zakończeniem drugiego sezonu, był po prostu marzeniem każdego fana (niestety w każdym calu- Szkoda tylko że fani są jacy są). Wprowadzenie Cadence dopiero teraz- mam nadzieję że będzie się pojawiała w co drugim odcinku. Tak wogóle to teraz z Celestią, Luną i Cadence, M6 mogłyby przestać istnieć. Może oprócz Twilight i Rarity.

Celestia luna i Cadence M6 i 2planowe postacie maja istniec :) one musza byc do konca bo tak to by wszystko leglo gdyby tych postaci nie bylo :( jesli chodzi o sama Cadence jako opiekunke twilight to mialem troszke podobna sytuacje w dziecinstwie :( gdy mama chodzila do pracy to zajmowala sie mna przyjaciolka teraz jej nie ma bo tez sie ozenila tez mi jej brakuje tak samo jak Twi brakowalo swojego brata i cadence rowniez ... ale tak na marginesie juz odchodzac od tego wszystkiego chodzi mi o tą walke Celestii i queen chrysalis jak Celestia mogla to przegrac jest bostwem solarnym ktore posiada zbyt wielka moc by kto kolwiek mogl sie jej przeciwstawic a tutaj upadla ... ktos na for glorious equestria napisal ze Celestia od 1000 lat nie walczyla :) i brak u niej ambicji ... szkoda tez ze nikt nie chcial zrozumiec Twilight a ona juz nie raz pokazala swoj instynkt i intuicje co do roznych koncepcji

użytkownik usunięty
allen123

Szkoda że większość fanów się nie zgodzi. Co do Cadence- wg mnie jest przesłodka, naprawdę. Chyba najlepiej zrobiona postać, zaraz przy Celestii i Lunie. Prawie każda scena z Cadence chwytała mnie za serce, jak w jaskini zaczęła recytować tą pioseneczkę, wzruszenie którego chyba nie zapomnę. Ale. Fani jej nie lubią. Wolą chrysalis. Zawsze wolą tych złych.

Celestia mogła to ukartować, w końcu jej cała moc= z canterlotu nie zostałby kamień na kamieniu. Albo nie spodziewała się że tamta będzie walczyła, a Celestia nie chciała jej zrobić zbytniej krzywdy. W końcu Celestia nie zabiłaby nikogo, nawet takiej chrysalis.

Ale to co mnie rozjuszyło to komentarze fanów. Wszędzie, tu też. 'Fajnie że jej się dostało'. Ja od wczoraj próbuję wogóle znaleźć określenie na to, bo tego i tak nie zrozumiem. To jest taki dziwny fenomen. Kiedy [spoiler] w hp dumbledore zginął- fani zrobili rozpacz. Jak w Naruto miała zginąć Hinata- pod wpływem FANÓW twórcy przywrócili ją do życia. Tu- nie wiem, ręce opadają. Po prostu.

zgodze sie z cala wypowiedzia twoja bo Cadence nawet wygladem byla piekna a pod wzgledem charakteru to prawdziwy ideał a mnie wzruszylo tez utwor ale to jak wyrzucila kwiaty na koncu a rarity : its mineeeeeeeeee :D i ta mina cudo ... do samej Chrysalis tez nic nie mam jest to oczywiscie postac antagonistyczna lecz pod tym wzgledem zdystansowana i swietnie wykreowana nawet lepiej niz Skaza z krola lwa . a ta bitwa Celestii z chrysalis to chyba bylo troszke zamierzeniem tworcow by Celestia upadla juz nie mowiac ze to bylo nawiazanie do Ksiecia polkrwi z serii harrego . jesli chodzi o lune i jej zdanie Hello everypony did I miss anything ? to jej bardzo brakowalo ale i ominęlo ją duzo :) a to ze fani lubia zlych to moze wynikac z tego ze wiesz chca widziec troszke tej przemocy i brutalnosci ale w serialu i tak byla walka Mane6 vs army changeling ( nawiazanie do matrixa akurat to bylo wg zrodel :) mlp wiki ) mnie tylko zastanawia kiedy Luna widzi Twi z balkonu nie zejdzie do niej a moglby byc z tego ciekawy motyw :) Mnie ogolnie wszystko wzruszylo a zwykle ogladam mlp bardzo emocjonalnie :) nawet jak na zywo byla tori spelling pokazana byla i rozmawiala z kazdym z kucykow na livestreamie to tez mialo to fajny efekt :)

użytkownik usunięty
allen123

Cadence jest... przykro mi że użyję takiego niepoważnego jak na mnie zwrotu ale przeprzeprzesłodziutka <3 Jest słodsza od Pinkie, przy tym Pinkie czasem jest mdła, nie jak Cadence. Jest wspaniała. Scena kiedy przytuliła Twi- na sercu od razu takie dziwne ciepło. Mam nadzieję że będzie dużo odcinków z nią, bo ta postać z miejsca dostała w moim rankingu pierwsze miejsce razem z Celestią.

Ta walka- cóż, to było dość... przerażające. Znaczy się u mnie jeszcze była malutka nadzieja że Celestia przez to przestanie być hate'owana ale... popacz na '2 sezon podsumowanie' albo jakiekolwiek forum. To jest jakieś dziwne.

Luna po 2 sezonach zjawia się i pyta czy coś ją ominęło- mam nadzieję że to jest zapowiedź tego że Celestia, Luna i Cadence będą się pojawiały regularnie. Najlepiej jakby wyparły M6.

Czy fani lubią 'złych'? Fani lubią chyba postaci które mają dużo wad. RD która traktuje przyjaciółki jak ścierki, FS która jest albo mdła albo wkurzona, AJ która jest dość... niekumata, nawet dorobione 'biosy' postaci wskazują na liczne wady, Lyra jest postrzegana jako leń, Vinyl jako 'dubstepper' itp.

tak ta scena Cadence z Twilight byla bardzo trzymajaca za serce ale to jak zaczela nucic piosenke ktora spiewala z tiwlight gdy byla jej opiekunka :) sunshine sunshine ladybug ... :) to bylo it soooo cute :) ale to jak Cadence placze przy tym wagonie :( sam bym ja chetnie chcial utulic :( albo to jak rozklada szkrzydla piekne :) u mnie tez ona jest w TOP 10 postaci :)

Rozumiem szkoda ze wogle tak jakos fandom ma do Celesti negatywne zdanie przeciez to wladca idealny :) ale wydaje mi sie ze tutaj nawet pokazala w tej walce sile przywodcy stanela w obronie swoich poddanych i walczyla do upadlego i to bylo fantastyczne z jej strony :) ale widzisz my chyba tutaj jako jedyna "2" broni Celestie i tego sie trzymajmy :) bo Celestia zasluguje na wielki szacunek i docenienie

Luna nie chce mowic ze jest pomijana ktos nawet stwierdzil ze zostala wpleciona na sile do tych odcinkow ale ja mysle ze wazne ze byla :) ale wiara czyni cuda wiec warto myslec pozytywnie ze pojawi sie w 3 sezonie 15 wrzesnia 2012 bo taka jest przypuszczalna data :)
Lyra jest postrzegana jako len no to jest w tym prawdy bo na wiekszosci artow zauwaz jest pokazywana siedzaca na lawce i nic nie robi Vinyl pojawia sie raczej w tych scenach gdzie jest impreza :) jesli chodzi o RD zauwaz ze od hurricane fluttershy jej image sie zmienil a w royal wedding uratowala fluttershy :) ( nawet ją pocalowala - jest nawet na Yt slow motion tego motywu ) moze i traktuje swe przyjaciolki jak cos malo waznego w sumie nie przejela sie na poczatku ze jest jakis slub ale gdy miala zrobic SR to juz odrazu adrenalina podskoczyla , za to nie wiem dlaczego nie bylo np kucykow SPA na slubie np Aloe albo ogolem nie wiem czy ROSE byla

użytkownik usunięty
allen123

To też już się w moim poprzednim poście znalazło, sunshine sunshine. Wogóle jak Cadence siedzi taka poszarpana i zmarniona to kto by nie utulił i nie ugłaskał. Ale motyw z wagonikiem- wsiądźmy i zobaczmy dokąd jedzie'- to nie był mądry pomysł jakby na to nie patrzeć XD Ale to pomysł Twi ^^

Nie wiem, na dA jest grupa 'protect Celestia', mało userów ale cóż. Ona jest chyba skazana na nienawiść fanów. Bo fani, jak już wcześniej było, wolą postaci pełne wad jak AJ czy RD. Nie rozumiem tego. Nawet Cadence przeszła niezauważona praktycznie. Haterzy na dA powiedzieli że nie jest już molestującym trollem tyranem tylko że jest bezużyteczna. Moja reakcja-
http://images.mylittlefacewhen.com/media/f/rsz/mlfw1371_medium.jpg

Co do Luny- może scena z 'who goes there' ale na pewno nie ostatnia- co mnie ominęło. Tu już było widać wyraźny zamiar twórców. Wogóle to przełom że pokazali tyle z Alicornami, jak się zmieniają, i nie wiem czy to zauważam tylko ja jako ekspert Alicornowy ale to pierwszy raz jak pokazane są stosunki Luny z Celestią, 'rest, my sister' to pierwsze słowa pomiędzy Celestią a Luną od 2giego odcinka pierwszego sezonu!

Na pewno pojawi się w 3 sezonie, przecież nie ma jeszcze odcinka dla Celestii. I Cadence ^^

Ale co do Lyry- to wszystko jest fanon, dopiero w 2 sezonie zrobili z tego canon jak próbowała sięgnąć po coś i nawet jej się magii nie chciało użyć xD

RD- czy się zmienił? Zeżarła ciasto. No i dalej jest taka 'ale jestem cool',

No tak Aloe i Lotus by się przydały. I Rose, Daisy i Lily jako naczelne panikary xD tak wogóle to byłoby idealne M6 kucyków naziemnych, z Zecorą na czele ^^

Ale zobacz jak tworcy zagrali na emocjach ludzi w tym serialu no queen chrysalis jako Cadence ta zla ktorą tylko rozgryzla TWilight juz nie mowiac o utworze BBBFF reprise i te lzy TWI :( a zla Cadence ją "wrzuca" do podziemi a potem jak Twi odnajduje ta prawdziwa Cadence ktora jest jak mowisz poszarpana brudna jakby ktos chcial o niej zapomniec i nie pokochac . bylo to bardzo takie wzruszajce ...

Skoro ludzie uwazaja ze Celestia jest bezuzyteczna no to ja nie wiem co oni maja w glowach ... To ze Celestia rzadzi swym imperium jak rządzi a rzadzi bardzo sprawiedliwie i logicznie i jak kiedys wspomnialem ma swoja honorowa swite do zadan specjalnych =Mane6 no to coz chciec wiecej wielu ludzi widze traktuje celestie jako postac reprezentacyjną ktora tylko na wazne uroczystosci jest pokazana a mysle ze Celestia ma raconalne podejscie do wielu spraw ktore sie dzieja i lepszego od niej wladcy nie bedzie chyba ze Cadence moglaby przejac rzady :) bo ma do tego predyspozycje

tak co do luny to prawda ze praktycznie od 50 odcinow podano jedno zdanie na linii celestia i luna ale co odcinkow alicornow :) to jak pamietam twoim marzeniem bylo by ktorys sezon tylko byl stworzony pod Alicorny :)

dobrze ze wspomnialas o Zecorze :) ale jej chyba nie wzieto do royal wedding bo to nie te klimaty :) a co do Lyry to chyba 1 odcinek w ktorym powiedziala jakie kolwiek zdanie a bylo to bodajze " I love them :) " oraz jak byla z Colgate i twinkleshine jako druhna w jaskini :) i tez mowi " I want it " :)

Jesli ktos mowi ze Celestia

allen123

tego ostatniego zdania" Jesli ktos mowi ze Celestia" nie chcialem pisac... przypadkowo tak wyszlo przepraszam z gory za bład

użytkownik usunięty
allen123

Tak, ten wizerunek Cadence porusza. Wogóle jak ona na początku siedzi kompletnie pozbawiona nadziei radości, taka... 'pusta', bez jakichkolwiek pozytywnych emocji. I ten stan w jakim się znajdowała, rzeczywiście trudno jest znaleźć postać która bardziej wołałaby 'I NEED A HUG'. Wogóle ona była strasznie zmarniała tam, jak Twi sie na nią rzuciła, zauważyłeś? Ledwo się ruszała, jak wołała 'No, wait!' nawet nie miała siły uniknąć Twi, nie miała siły podnieść się na nogi. To Twi przywróciła jej nadzieję i trochę tak jakby dodało jej sił, nie sądzisz?

Rządy Celestii mogłaby przejąć Cadence jakby Celestia i Luna postanowiły zrobić sobie urlop, to mogłaby być dobra koncepcja na odcinek, od razu wezwałaby M6 i musieliby 'rządzić' razem bo nikt nie wiedziałby jak się za to zabrać ^^

Co do Zecory- brakowało mi tego mniej więcej jak zdjęcia pijanej Berry Punch pod sam koniec :D

barszym53

Jak większość już wspomniała - Sezon 3 powstanie na pewno ( ze względu na wysokość otrzymywanych dochodów i uprzejmość twórców ). Jestem zwolennikiem tych którzy uważają, że powstanie więcej sezonów. Nieliczne seriale doczekały się tylu fanartów, widzów itp. Tak więc liczę na, jak komentarz powyżej, do 5-7 sezonów. Im będzie ich więcej, tym gorzej ( odsyłam do wypowiedzi anonima138 ).
Co do terminu ukazania się sezonu trzeciego - najprawdopodobniej będzie to okres tuż po wakacjach ( podobnie było chyba z sezonem drugim ).

ocenił(a) serial na 9
barszym53

http://www.tv.com/shows/my-little-pony-friendship-is-magic/episodes/
Czyli jak na daną chwilę:
piętnasty września dwa tysiące dwunastego roku pańskiego amen.

barszym53

Co za pytanie? Będzie bankowo trzeci sezon. Film też. Za jakieś 2 lata na moje oko. Wszyscy tu teraz o Celestii i Lunie oraz Cadence. A gdzie komentarze typu: chcę się dowiedzieć co dalej z Derpy, jak to się stało że ma takie oczy (chociaż swoją drogą zastanawiam się dlaczego w ost.odc 2 sezonu Derp miała normalne oczy). Twórcy coś popieprzyli, zrobili to specjalnie???!!!! Ludzie tlenu!!! Nie mogę oddychać!!! Co oni znowu kombinują???!!! Niech ktoś mnie uspokoi albo zaraz dostanę zawału!!!

ocenił(a) serial na 10
Derpy1Hooves

Cóż jeśli chodzi o Derpy musieli usunąć jej zeza, gdyż kiedy po raz pierwszy w jakiś odcinku zaczęła mówić to później odcinek z nią wywołał jakieś kontrowersje bo uznali, że Derpy ośmiesza i dyskryminuję ludzi z wadami wzroku i jacyś goście uznali, że takie postaci jak Derpy nie powinny w ogóle nie powinny być pokazywane dzieciom. Według mnie zdecydowanie źle oni zrobili bo ja uważam Derpy nic takiego złego zrobiła.

barszym53

Tak. Wiem o tym. Od tej afery minęło już sporo czasu i jakoś w poprzednich odc. jak pojawiała się Derpy miała ślicznego zeza. Teraz nagle w tym ost.odc 2 sezonu nie ma więc coś jest nie tak.

użytkownik usunięty
Derpy1Hooves

Derpy ma się całkiem dobrze http://screenshooter.net/data/uploads/fx/xl/cpsb.jpg :)

Derpy1Hooves

tworcy nie zrobili jej krzwdy spokojnie :) najwazniejsze ze Derpy jest :) i zawsze pozostanie :) Derpy jest postacia wszystkich fanow i fanek :) serialu i tak pozostanie do konca :)

allen123

Nie wiem jak u innych osób ale dla mnie Derpy jest: http://www.youtube.com/watch?v=Exh2_VHQ-MM

Chce ją usłyszeć, chcę ją zobaczyć. Jej imię Derpy, jej prawdziwy głos oraz przepiękne zezowate oczki. Tylko to się dla mnie liczy. LOVE DERPY!

Derpy1Hooves

Wszyscy kochaja Derpy :) jej glosu dawala Tabitha st germain i zrobila to najlepiej na swiecie :) miejmy nadzieje ze derpy bedzie w 3 sezonie :) za okolo 5 miesiecy :)

ocenił(a) serial na 10
allen123

No właśnie ciekawe jest też jak głos Derpy wypadnie w polskim dubbingu 2 sezonu.

barszym53

ciezko porownac glos TAbithy st germain do polskiej aktorki jak to mowi mateusz borek to zupelnie inny poziom :D ale jesli polska kinematografia zle podstawi glos to sam osobiscie tam pojde :) i nie ma lipy :)

allen123

No właśnie!. Ma być i koniec!! Jeżeli twórcy zrobili jej krzywdę (brak ślicznego zeza), brak jej cudownego głosu i imienia Derpy polecę do USA i komuś tam z HUB porządnie wklepie. Jak można nie dać Derpy?? Co ona takiego zrobiła? Czy serial nie mówi o tym aby akceptować wszystkich??

@barszym53 / pewnie wyjdzie to kiepsko. Dlatego nie oglądam MLP po polsku.

Derpy1Hooves

Spokojnie ona będzie do konca nie ma sensu podchodzic do tego agresywnie i emocjonalnie wiesz jak byla ta afera z odcinkiem last roundup to to byla chyba jedna z najwiekszych afer w historii filmu rozumiem twoje emocje zwiazane z ta postacia rowniez bardzo darze sympatie Derpy bo to genialnie wykreowana postac ona jest mostem miedzy nami a tworcami jest czyms co łączy i nie ma drugiej takiej postaci filmowej ktorą takby uwielbiano

allen123

Derpy ma być i koniec! Ogladam ten serial tylko po to by zobaczyć cute Derpy! No dobra. Nie tylko ale jest dla mnie najważniejszą postacią w tym serialu. Love Derpy! She is a perfect! XOXOXO

ocenił(a) serial na 10
barszym53

Teraz to już wiem kiedy trzeciego sezonu - 10 listopada i jak zauważyłem dwa odcinki na raz.