Zastanawiam się czemu jeszcze nikt nie zauważył Trixie grającej na trąbce po w prawym dolnym rogu
http://www.youtube.com/watch?v=HQ32Ohof0mY 25:33 widać ją jak gra przez chwile :D wiwat trixie wiwat ! o i witam wszystkich jestem trixi :D
Tak właściwie to nie do końca widać czy to Trixie, poza tym możliwe że po prostu twórcy nie przewidzieli że ktoś będzie tak dociekliwy, tak samo jak w panoramie ponyville w kilku odcinkach były 3 Trixie, 2 razy Bon Bon itp, w running of the leaves jak zatrzymasz zaraz po starcie to zobaczysz że 'tłum' to trzy razy skopiowana ta sama gromadka kucyków w tych samych pozach XD
Ale też chcę powrotu Trixie ^^
Zapewne masz rację :}
To było raczej niezamierzone działanie (tzn. ctrl + c i ctrl + v :D)
Również chciałbym powrotu Trixie
To chyba nie Trixie raczej wątpię by się sprzedała w taki sposób:)Ale nie zmienia to faktu,że również liczę na jej powrót.Zastanawia mnie tylko czy będzie pozytywny czy negatywny.W sensie jej charakteru.
Sprzedała? XD Powrót... to zależy. Pierwszy jej występ był pozytywny a M6 rzuciły się na nią jak hieny na padlinę, więc teraz jeśli ją rozpoznają to pewnie znowu się tak skończy, ah ta zazdrość ^^ Chyba że wystąpi jako wierna uczennica Luny albo Cadence, to by pokazało wszystkim.
Ma podobno wrócić w 3cim sezonie, tylko nie wiadomo jeszcze kiedy xD
Wrócić to na pewno wróci.Cóż nie zgodził bym się,że Mane 6 się na nią ,,rzuciły'' choć przyznaje nie powinny przerywać artystce występu.:)
No może dramatyzuję ale jak by nie było to one zaczęły na nią fochać bez powodu, zanim zaczęła występ xD
No wiem przecież to napisałem:)
Ale Trixie również nie była bez winy.Zobaczymy w jakim charakterze znowu się pojawi:)
Oj jak nie bez winy. Jej winą było to że akurat M6 miało fazę 'leczmy swoje kompleksy narzekając na wszystkich'?
Kompleksy?Nie powiedział bym po prostu wychwalała się ponad wszystkich a nikt nie lubi osób lepszych od innych.Ogólnie miała racje,ale do Twilight jej daleko.(przynajmniej w magii),ale Twilight jest specyficzna.
Znaczy to M6 tam miało kompleksy. Wychwalała się bo była na scenie a one wszystkie próbowały jej przeszkadzać, buczały i właziły. Więc pokazała im gdzie ich miejsce
Co do tego czy do Twi daleko- wątpię. Twi ma odrobinę przewagi i trening od najpotężniejszego stworzenia świata, ok, ale talent Trixie to też magia. Twi pokonała Ursę tylko dlatego że wiedziała jak to zrobić, bo przeczytała o tym wcześniej.
Ta dlatego napisałem,że nie powinny jej przeszkadzać...Rzeczywiście ,,Ciemka'' ma lepiej niż Trixie i ma inne niż ona podejście,ale moim zdaniem mogły by się nieźle zaprzyjaźnić. Prawdę powiedziawszy to Spike był naprawdę winny w tym odcinku.;)
Winne to Spike, RD i AJ. No i snips i snails ale ich odpowiedzialność wyłącza ich stan umysłu a raczej jego brak ^^
Fani często to podnoszą że Trixie i Twi powinny być razem. W sumie pomysł niegłupi jako że tylko one jeszcze się przydają a reszta M6 poszła w pieron. Nowe M6 ich nie potrzebuje ^^
Co do Spike się zgodzę,ale nie uważam by RD i AJ były winne.Trxie po prostu je irytowała.
wydaje mi sie ze po odcinku boast busters sily Twilie i TRixie wzajemnie sie odpychają takze to co fani powiedzili by zintegrowac te postacie to tak jakby dolac oliwy do ognia :)
RD i AJ-> buczały i wyzywały Trixie bez powodu (bo niby dlaczego je irytowała? Kompleksiki?), do tego RD wywaliła ją z miasta. Gratulacje ^^
Dolewanie Trixie do Twi jest genialnym zabiegiem, dwie społecznie niedokońca przystosowane dziewoje z identycznymi możliwościami magicznymi plus dominujący- seme charakter Trixie i uległy -uke charakter Twi XD
Znowu rozpoczęła się płomienna dyskusja na temat trixie ;) RD ją wywaliła? ja tam nie odczułam nic takiego w jej zachowaniu może to tak wygląda ale miała dobre intencje jak na moje oko :P
Na samym końcu-> RD zaczęła ją gonić za to że Trixie 'ośmieliła się' uciec bez linczu
Oj oj tam...przeczytajcie na zgodę i będzie git.każdy kucyk jest świetny i tak dalej...
http://www.fimfiction.net/story/8732/A-Dash-of-Magic
Hm..kłóci?Po prostu mamy inne zdania co do Wielkiej i Wszechmocnej Trixie.A ,,kłócą'' się ty,ja i kitsuune.
wiesz no jesli czlowiek chwali sie nadmiernie swoimi mozliwosciami i talentem to jest to frustrujace dla innych ale ci inni wiec RD i AJ pokazali swoje talenty ktore zauwaz byly ignorowane przez trixie to samo w odwrotna strone
mysle ze to nie jest dobry zabieg z tego wzgledu ze Twilie ma wiecej pokory :) niz trixie :) choc chcialbym widziec trixie nie wywyzszajaca sie ale mniej wiecej pokroju takich mysli jak ma Twilie :) to wtedy zmienie do niej nastawienie :) dla trixie jestem neutralny :) bronie ją jedynie za to ze chciala sie pokazac ale tak sie tego nie robi ale to ze oklamala ze pokonala URse to jej nie wybacze :)
Ale ona była na scenie, nie chwaliła się nadmiernie. Powiedziała że ma talent bo ma. Taki jak Twi, w magii. Dlaczego tylko ona nie mogłaby się chwalić swoim talentem? RD i AJ pokazały swoje talenty tylko po to żeby pokazać Trixie że ona jest beztalenciem. Wiesz co mi to przypomina? Jak w jednej z naszych ukochanych państwowych placówek publicznych kilku takich się zbierze i będą nękać wszystkich wybijających się 'ponad' innych. Im 'bardziej' oglądam ten odcinek tym bardziej nienawidzę za to AJ i RD. Niektórzy zrozumieją o co mi chodzi.
Twi czy ma więcej pokory? Jak tylko poczuła krew- czyt jak zobaczyła że wszystkie kucyki ją popierają zaczęła się rządzić i ględzić jaka to ona cudowna nie jest, nie zważając na to że Trixie straciła dom. I do tego przy niej mówiła-> 'wiem jak wy wszyscy jej nienawidzicie'. Mnie by się na miejscu Trixie zrobiło przykro gdyby ktoś coś takiego powiedział. A jak Rarity AJ i RD zaczeły wtedy na nią dodatkowo najeżdżać? A co do kłamstw o pokonaniu-> to wina RD.
ale mowienie o sobie ze nikt nie jest w stanie przezwyciezyc wielkiej i wszechmocnej Trixie jest troche nie sympatyczne to tak jakby ktos byl pępkiem swiata i troche egocentrycznie negatywnie patrzal na wszystko ... co do RD i AJ nie wydaje mi sie choc zalezy jak to dana osoba odbiera bo ja odebralem to tak ze chciały pokazac ze one rowniez wiele potrafią tylko ze tutaj dochodzi do paradoksu bo obie strony nie zachwycaly sie soba bo gdyby byla sytuacja taka " bardzo fajnie ci wyszlo a co myslisz o tym itp" o to zobacz jakby to inaczej bardziej lagodnie wyszlo :) ogolnie wielu nie lubi chwalipiet bo z reguly sa skazani na wygnanie
TWilie ma pokore ponieważ to trixie na nia napierala na scenie w sumie tu byla wina spike'a tez ze chcial twiie na sile wpychnac .. Twilie jak wiadomo uciekła bo nie chciala sie chwalić i tu weszla w zasade "milczenie jest zlotem a mowienie srebrem " :) i za to ją chwale ze nie weszla z Trixie na noze .. to ze trixie stracila dom to zauwaz ze to wina snipa i snailsa i po czesci wina trixie ze im powiedziala o ursie ... a wracajac do Twilie to stwierdzila ze Trixie powinna zrozumiec swoj błąd tego chwalenia sie :) i powiedziala jej szczera prawde a prawda boli :)
dlaczego uwazasz ze RD jest winna tego ze trixie naklamala skoro widac ewidentnie ze trixie juz przekracza pewna bariere moralna .. RD jest uniewinniona :) choc nie potrzebnie na koncu chciala leciec za Trixie ale Twilie ją na szczescie zatrzymala :)
Ale to akurat była odpowiedź na buczenie tych dwóch drecholi w pierwszym rzędzie. Poza tym wszystko co później robiła, robiła właśnie po to żeby je wywalić z show które psuły bo zazdrościły.
Chciały pokazać że umieją równie dużo ale to był show Trixie! One mogły sobie urządzać własne pokazy. A jakbyś się czuł gdybyś pokazywał wszystkim swoje umiejętności nie wiem, dajmy na to muzyczne a ktoś wlazłby na scene z vuvzelą i powiedział 'paczcie ludziowie, ja też tak mogę, Allen to nic specjalnego'?
Co do jej chwalipiętąbycia- raz że to był show, dwa że po to żeby wywalić buczące dresy a trzy to nawet jeśli to czy to sanuje wyrzucenie bezdomnego kucyka w środku nocy i mówienie o niej, I TO PRZY NIEJ, 'wiem że wszyscy jej nienawidzicie'? No proszę Cię.
Twi przed była ok, jej błędem było tylko to że stała w rzędzie z zazdrosnymi krówskami wyzywającymi kogoś na scenie. Trixie nie wiedziała do końca kto buczał i krzyczał więc uznała że Twi też miała coś wspólnego z tym. I ją też chciała wyrzucić. To że powiedzała o ursie to nie znaczy że powiedziała że znów by go pokonała. Ale czy chwalenie się swoim talentem to błąd? To znaczy że King nie powinien był pisać 'Lśnienia' a Mark Kozelek chwycić za mikrofon?
Dlaczego uniewinniasz zanim wysłuchasz drugą stronę? To RD zaczęła gadać na nią 'dlaczego uważa się za taką super', skoro wiadomo było że Trixie nie ma na to odpowiedzi bo to co mówia było tylko na pokaz i dla show. Trixie musiała więc coś wymyślić a to co wymyśliła było tak nieprawdopodobne że nikt o zdrowych zmysłach by nie uwierzył. Ale czterech wioskowych głupków, RD, spike, snips i snails uwierzyli.
czy zazdroscily mysle ze chcialy pokazac rowniez siebie z dobrej strony ze to co robi trixie jest wykonalne dla kazdego ^^ jesli chodzi o pokazy mozna bylo zrobic konkurs talentu o najbardziej ciekawy trik z podzialem na jednorozce pegazy i kucyki ziemskie wiesz raczej by nie korzystano z vuvuzel jak w Mistrzostwach swiata 2010 :) bo to by sie publicznosci nie spodobalo :) i wiekszosc by buczala nawet glosniej :)
ale jej nadmierne chwalenie sie bylo naprawde nie na miejscu to tak jak bym widzial diamond diare w call of the cutie gdy razem z silverspoon smiala sie z Applebloom i to tez bylo strasznie nie mile to samo jak Gilda krzyczala na FS to juz bylo przegiecie ale prawde mowiac to bylo zamierzenie tworcow by pokazac ze chwalenie sie nie jest uzyteczne bo trzeba miec dystans do swej osoby :)
Twi wogle byla ok przez caly odcinek ale to ze stala z pozostala mane6 to nie znaczy ze byla wscibska i chamska dla trixie mi sie wydaje ze to trixie narzucala na niej presje ale twi sie nie zgodzila na pojedynek mowiac ze " zapomniala wylaczyc zelazko itp " .. nie chodzi o takie chwalenie ze ktos napiisal powiesc czy zaczal spiewac to samo mozna powiedziec o Grudzinskim ktory napisal "inny swiat " kelly rowling harrego pottera stephen king rowniez napisal tytul zwiazany z MLP ale My pretty pony :) choc o kucykach tam nie ma nic wspolnego procz tytulu :) Puszkin Albert camus i wielu innych itp ale np mamy ludzi ktorzy wydali swe ksiazki za pieniadze np taka DAnuta walesa Bernard lecomte ktory napisal ksiazke PAsterz " o naszym papiezu i tez kase bije
Uniewinniam Rd w wiekszosci choc przyznaje Tobie droga Kitsuune racje Rd nie powinna sie wpie*rzac w Trixie ale one juz sobie dolaly oliwy do ognia a to jak trixie potraktowala ta "trojke to bylo przesada w sumie przy scenie powinni byc jakas kucykowa ochrona :)
Ale chciały się pokazać z dobrej strony nie w swoim show! Jakby chciały to rozegrać z taktem to mogły odejść, nikt ich nie zmuszał do oglądania. A to jest co innego jak spotykają się w kilku i pokazują sobie co kto potrafi a co innego jak ktoś ma występ a w pierwszym rzędzie mówią 'phi też tak mogę'. Mogliby ale to nie byłby już występ Trixie. A to miał być występ Trixie.
Diamond Tiara ma swoje wybryki ale CMC są jeszcze gorsze. No i zwaliły na nią całą winę w Ponyville Confidential przez co same nie dostały kary a DT 'zwolniono'. Gilda przegięła bo ryczała na wszystkich, łącznie z FS. Ale tu nie ma analogii bo to M6 zaczęło kampanię przeciw Trixie.
No właśnie. Skoro to samo można powidzieć o nich to to samo można powiedzieć o każdym utalentowanym. Trixie była utalentowana magicznie a M6 dostało szału i chciało jej udowodnić że jednak nie. Ot tak bo poczuły się nagle zazdrosne.
To jak potraktowała- mogła gorzej a tylko wyrzuciła pieniaczy. Ty byś nie wyrzucił kogoś kto przeszkadza Ci w pracy tylko dlatego że Ci zazdrości?
Ja nie uniewinniam i skazuję.
http://alsatianvdk.deviantart.com/art/The-price-for-dashie-295513350
to zalezy od wglebienia sie w postac bo Trixie ( nie chce jej hejtowac bo nie o to tu chodzi ) ale uwazam ze wina lezy bardziej po jej stronie mowi sie ze klamstwo ma krotkie nogi a oklamala wszystkich nie wiem pod wplywem tego ze czula sie juz na tyle zanizona przez Mane6 ze musiala cos powiedziec by reszta mogla uwierzyc
http://img.ponibooru.org/_images/a426d550581ddb79e2cd58f196fc5d31/48455%20-%20ar tist%3AKTurtle%20comic%20rainbow_dash%20rubik%27s_cube%20rubix_cube%20Trixie.jpg
Diamond tiara jak i CMC powiedzmy są siebie warte jesli chodzi o ponyville confidential ale CMC trzeba oddac ze ukazaly skruche na koniec a Diamond tiara zostala odsunieta ze swego stanowiska
jesli chodzi o mane6 nie cale :) bo jak mowilem Twilie nie ma winy wogle pinkie pie nie uczestniczyla :) FS to samo :) Rarity nie miala az tak wielkiego udzialu AJ i Rd juz tak :)
napewno bym musial z nim/nią porozmawiac na ten temat i podejsc do tego ze spokojem jesli jednak on by napieral przy swoim itp no to wtedy bylby problem ale szkoda ze obecnie nie stosuje sie zasady jak w rewolucji francuskiej Wolnosc rownosc braterstwo z nakladem na to drugie slowo i trzecie w sumie tez
Okłamała bo wiedziała że nikt nie uwierzy i nie zepsuła klimatu show. Ale to RD ją do tego zmusiła więc cała wina leży po jej stronie.
... XDDD
http://pinkanon.deviantart.com/art/Cupcakes-Page-Twenty-Eight-279487169?q=boost% 3Apopular%20cupcakes%20rainbow%20dash&qo=51
A tak serio- Okazały skruchę bo to była ich wina a co DT miała zrobić? Przeprosić za CMC? One przeprosiły za siebie.
No wiem że nie całe, tylko AJ i RD, te najbardziej fałszywe XD Rarity poniosło bo ją często nosi na różne strony ^^
Hasła rewolucji francuskiej były hasłami pięknymi ale nic poza nimi. To chyba jedna z największych tragedii ludzkości
wydaje mi się jednak że zepsula sobie sama show tym chwaleniem się ale po to jest publicznosc by pokazac swoj zachwyt badz nie zadowolenie choc w tym przypadku granice zostaly przekroczone :) z obojga stron http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20111224234926/mlp/images/4/40/Rainbow_Das h_%26_Trixie_S1E6.PNG :)
Mam ogromna slabosc do Diamond Tiary ona wydaje mi się byc typową postacia wredną i stronnicza ona wogle nie powinna zasiadac na stanowisku dyrygujacej czasopismem :) juz lepszy bylby odrazu Featherweight :) ale ogolnie jak widze DT to odrazu mi przychodzi jedno zdanie na usta :)
http://www.youtube.com/watch?v=CYnQ3zx1HLM
czy Aj jest falszywa :) nie wydaje mi sie w sumie to tylko 2 razy w zyciu widzialem ją ktora oklamala
2 sezon - prolog no to wiadomo ale zostala zdiscordowana wiec to mozna jej wybaczyc
i last roundup z tym sniadaniem i medalami
ale chciala zarobic by naprawic ten ratusz itp wiec to tez mozna jej poniekad wybaczyc
RD nie jest falszywa :) jest lojalna ale najbardziej dla Celestii :) dla przyjaciol juz to jest taka wiesz sinusoida :) raz tak a raz ma to gdzies
co do rewolucji francuskiej no to masz calkowita racje hasla byly piekne ale nie byly uzywane w praktyce tam co sie dzialo w Bastylii od 1789 roku i potem rzady Robesspiere'a itp no to byla to "Rzez niewiniątek" ale i tak potem Georges Jacques Danton przed scieciem w 1794 roku powiedzial mu " ty bedziesz nastepny " i potem do kata by pokazal jego glowe ludowi bo jest tego warta no to juz wiadomo co potem bylo :)
Ale ona zaczęła się chwalić dopiero jak M6 się na nią rzuciły. Poza tym to był jej show i wszystkim się to chwalenie podobało. A M6 to nie była publiczność, zachowywały się bardziej jak kibice na stadionie. Tacy z kijami i cegłami.
To znaczy masz słabość czy nie? Bo najpierw piszesz że tak a później że jest wredna i stronnicza. Dlaczego nie powinna? Jedyne co zrobiła źle to dała wolną rękę CMCkom ale to one wszystko zawaliły. Ogólnie DT nie zrobiła nic złego w serialu ale jest nielubiana przez CMC więc przez fanów też, (widzę że przez Ciebie również)
Aj - często kłamie. RD - szkoda gadać. Obie nie zachowują się jak przyjaciółki reszty.
Taa a po 1789 przyszła (choć wolno) demokracja, bo jakoś trzeba było zastąpić monarchię, jedyny ustrój który jako tako działał.
Sorki że się wtrącę ale co do "DT nie zrobiła nic złego w serialu" oj, tego nie był bym taki pewien.
Co wy wszyscy chcecie od Diamond Tiary ( http://th00.deviantart.net/fs71/PRE/i/2012/011/e/6/diamond_tiara_by_lockiesajt-d 4m0fol.png ) :( Moim zdaniem za jej zły charakter i zachowanie odpowiada jej ojciec. Pewnie przez te wszystkie interesy nie ma czasu się nią zajmować, a w zamian dawał jej tylko kasę na wszytko co chciała. Jeśli spędzał z nią czas to tylko podczas robienia interesów, a nawet wykorzystywał ją dla własnych korzyści, np w "Family Appreciation Day" na końcu kazał jej skakać w przebraniu królika wbrew jej woli, tylko dlatego że takie skakanie rzekomo lepiej wpływa na energiczne jabłka. Takie doświadczenia pewnie sprawiły że stała się taka niegrzeczna zarozumiała i rozpieszczona, a swoją frustrację z tego powodu przelewa np; na CMC bo przecież nic jej nie mogą zrobić...
Jaki zły charakter? Dlaczego jak już bronicie kogoś to mówicie że to nie jej wina że ma zły charakter nawet jeśli charakter ma ok? :O Niegrzeczna? To CMCki sprawiają wychowawczyni kłopoty. Zarozumiała i rozpieszczona- przykłady? A frustraci to CMC. Zazdroszczą jej i tyle.
Starałem się to po prostu wytłumaczyć w jakiś mniej czy bardziej sensowny sposób :) Ja bardzo lubię DT, nie twierdzę że ma zły charakter i absolutnie nic do niej nie mam. Myślę że jej charakter jest raczej oryginalny tak jak każdego kucyka :)
Jest coś czego nawet Trixie nie potrafi!!!
http://imageshack.us/photo/my-images/827/94998artistfurseisekiac.png/
Czyżby Trixie była nerwowa ??
http://imageshack.us/photo/my-images/827/7636aloysiusbluescreeno.png/
XOXOXO
Ale jeśli ona potrafi wszystko lepiej to czy nie przyjąć tego tak że jeśli Derpy patrzy to Trixie patrzy lepiej?
A drugi komiks-> przegenialny XD
to show trixie bylo prawie ze podobne do tego z Iron willem tam tez publicznosc nie narzekala ale tutaj trzeba bylo dojsc do pewnych wnioskow i i MAne6 musialo zareagowac tak a nie inaczej nie uwazam by mane6 bylo kibolami z palkami i ceglami poprostu one bronią pewnych wartosci i granic a trixie kategorycznie chwalac sie i klamiac i potem troszke nawet tchórząc nie pokazujac pokory uciekla :)
CMC z nimi sa kontrowersje bo np chcialy w hearts and hooves day polaczyc na sile milosc Cheerliee i big maca w ponyville confidential no nie potrzebnie robily te zarty w gazetce ale to bylo zamierzenie Diamond tiary a CMC zostalo na lodzie i musialo to odwrocic na swoja korzysc
Nie o to chodzi ze jej Nie lubie bo ja UWIELBIAM wiele postaci w MLP tylko Diamond Tiara kojarzy mi sie z osoba ktora mnie zranila z tego ze jestem od niej gorszy i wogle ta osoba traktowala mnie ponizajaco dlatego DT wg mnie nie pasuje do serialu wogle bo jest za bardzo chamska i beszczelna ze swoim zachowaniem ale to tak samo jest ze TY darzysz nienawiscia np RD :) Nie chcialbym by nasza rozmowa przeobrazila sie w jakas ostrą dyskusje bo ja do Ciebie szacunek wielki mam :) a najbardziej gdy rozmawiamy o Alicornach ^^
jesli chodzi o ustroj demokracji on nawet teraz sie nie sprawdza :) bo prawa i tak sa lamane :)
Dlaczego? Dlaczego M6 musiało zareagować tak a nie inaczej? Nie mogli się zachować w sposób cywilizowany? Ja się nie dziwię pieniaczkom takim jak AJ i RD ale Rarity? Przecież ona jest dobrze wychowana. Bronią jakich wartości? One zaczęły i zachowanie Trixie to ich wina. Bez buczenia RD nie dokopałaby nikomu magią ani nie musiałaby wymyślać kłamstw. Boast Busters to była tylko wina M6.
Właśnie- CMC zawsze robią wszystko źle a DT? Co ona spartoliła? Tyle że to są takie zrzucaczki winy na kogoś kogo nie lubią. Tak, podczas procesu edukacji mnie też się doświadczyło kilka razy takich właśnie cudaków.
Ale DT nie traktuje poniżająco, o to chodzi że to broniaki wymyśliły, jak Tyranestię. Chamska i bezczelna- to też fanon? Oj jaką nienawiścią, ja do RD, gdzie? ^^ ja nie przekształcam rozmowy w ostrą dyskusję, nigdy ^^
On się nigdy nie sprawdzał. To znaczy sprawdza się- jako środek kontroli. Mamią ludzi złudzeniem dostępu do władzy i wpływu na nią.
znaczy ja mysle nie wiem czy sie ze mna zgodzisz otóż no Mane6 jest postrzegane jako te które nad wszystkim ma czuwać .. od pokonania NMM de facto rozpoczęło sie to wszystko jakby MAne6 bylo ponad wszystkim :) ale ja nadal bede bronil MANE6 z tego wzgledu że robia to bardzo w sposob dokładny i bronie pod koncepcją tego ze Trixie zachowala sie bardzo nie ładnie tym chwaleniem sie nawet mysle ze ona sama działala pod presją
AJ bronie bo ona nie kłamie az tak bardzo rażąco Rarity wiadomo ona jest z wyzszych sfer widac to w odcinku look before your sleep tam pokazuje swoje dobre wychowanie itp RD chyba kazdy zdąrzyl sie przyzwyczaic z jej takim impulsywnym działaniem :) wracając jeszcze do wartosci Mane6 chodzi mi o wartosci przyjazni szacunku itp choc w tym odcinku zostalo to jakby złamane ale to tylko przez RD po troszku :) i Trixie zresztą tez
ale w call of the cutie szkoda mi bylo applebloom bo byla wysmiewana przez DT I silverspoon juz nie mowiac ze potem SB i scotaloo stanely w jej obronie ale to chyba tylko tyle jesli chodzi o dobra strone CMC
Mysle ze ci ktorzy nazwali Celestie Tyranestią nie powinni sie nazywac nawet fanami :)
Celestia jest najlepszym wladca ona ma rządzic wiecznie chyba ze stwierdzi ze Cadence mogla by przejac tron :) Celestia jest kochana dobroduszna wybaczajaca a jej zdanie do Luny "are you will accept of my friendship " no to poprostu az sie cieplo na sercu robi :) Celestie trzeba bronic przed ludzmi ktorzy ja krzywdza :( Mi jak i Tobie tez pewno sie serce kroi jak sie widzi gdy ktos obraża tak genialnego wladce jakim jest Wielka Celestia
w Polsce zanim ustatkuje sie demokracja troche to minie bo ogolnie jestesmy pod wplywem zamaskowanej komuny czasow PRL to bylo jak robienie wody z mozgu i tak jest do teraz
Znaczy według mnie nie. One nie mają czuwać, wg mnie na nie po prostu spadła odpowiedzialność której nie moga 'ogarnąć'. A już na pewno nie sądzę żeby według reszty kucyków były ponad wszystkimi, większość nawet nie zauważyła że to bohaterki, to chyba zresztą była tajemnica to co się stało w zamku wtedy. Ale gdzie się zachowała nieładnie, przykład? Jakikolwiek? Ale że każdy się zdołał przyzwyczaić czy to ją ekskulpuje? Wartość przyjaźni, ok ale.
M6 w BB pokazała jedno-> że nielubianego kucyka można potraktować jak ścierkę. Doświadczenie życiowe uczy mnie że w takim wypadku NIC nie jest w stanie tego uzasadnić, po prostu NIC. I M6 zachowało się beznadziejne z tego względu- raz że one zaczęły, dwa że one skończyły. Tu nie chodzi o to jak zachowała się Trixie, bo każdy na jej miejscu tak by się zachował, tu chodzi o to że M6 nagle zaczęło świrować jak stado pijanych pawianów.
Ale czy były wyśmiewane? To AB była wkurzająca plus kłamała że ma CM. SB i SL stanęły w jej obronie ale czy słusznie?
Szczerze mówiąc mnie się serce nie kroi, mnie to mało obchodzi oprócz tego że mam amunicję przeciwko takim osłom jeśli wejdą ze mną w dyskusję bo zawsze mogę podnieść że oni nawet tego nie oglądają skoro twierdzą że Celestia jest tyranem XD
zawsze gdy ktoś pisze obrażającego Alicorny posta, Bannerhammer idzie w ruch XD
http://images.mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw1725-1318877607.jpg
NIE. Nie będzie lepiej. Demokracja jest gorsza od komuny. Komuna kontrolowała zachowania ludzi a demokracja idzie dalej, kontroluje umysły. Teraz będzie jeszcze gorzej, demokracja nie ma w sobie nic dobrego. To narzędzie kontroli jeszcze gorsze, powtarzam, od komunizmu.
Znaczy ja powiem tak : Otóż myślę że Mane 6 ma strzec porządku i ładu i harmonii przed tymi ktorzy te czynniki zakłócają a to co stało sie w zamku poniekąd bylo wiadome ze tak to sie skonczy i przybedzie Celestia :) byc moze miala w tym jakis interes CZyzby tez chciala w ten sposob znów byc z siostra dzieki Mane6 a zwlaszcza Twilie ktora pokazala swoj instynkt madrosci :) takiej teorii nie przecze :)
Trixie zachowywala sie od początku podejrzliwie wogle to jak ona się nazywa The great of the powerful trixie jest zbyt przesadzone mi sie wydaje uwazam ze ona jednak dzialala pod presją okłamala cala publicznosc ze pokonala urse itp Mane6 jak wspominalismy mialo swoje bledy ale nie tak razące ogolem wszyscy powinni sie przeprosic w imie Celesti :)
tak AB to prawda oklamala na tej imprezie ale no wiesz to jak DT na nią naciskala to bylo troszke brzydkie z jej strony mysle ze dobrze ze stanely w obronie slabszej i to mialo swoja wartosc napewno :)
:D genialny art :) Celestia zrobi porządek :) nie ma lipy :) ale ogolnie nie warto zwracac uwagi na tych co mowia zle o celestii olewac to poprostu choc mysle ze szacunek dla Celestii powinen byc najwyzszym prawem ^^ XD
to samo tyczy sie innych alicornow ah jak czasem sobie powspominam Lune ktora mowi w Luna eclipsed Huzzaaah :D albo w royal wedding " hello everypony... " :) to az cie cieplo robi :) a Chrysalis nie wiem jak tobie ale mi troche jej szkoda moze gdyby pokazala skruche bylo by ciekawie :) a tak odleciala w siną dal :)
Co do tego- nie rozumiesz, tu chodzi o to jak zwykły obywatel na to paczy. A oni nic nie wiedzieli o tym co się wydarzyło w zamku, bo pierwszy raz jak widzieli Lunę to już zreunitowaną z Celestią. I nikt z obywateli nie wiedział jak to się skończy bo nie wiedzieli co się tam dzieje. Co do M6-> dlaczego one mają strzec porządku skoro połowa się do tego nie nadaje? I co dawałoby im takie prawo? Co dawałoby władzę i prawo żeby decydować co jest harmonijne i dobre a co nie?
Trixie- gdzie była podejrzliwa? To był jej tytuł sceniczny, jak wielki Houdini.
DT nic nie robiła AB, ona okłamała bez powodu.
Może wróci za 'chlebem'
tutaj tak to ja sie przyznam ze troszke sie zagalopowalem ale zobacz przeciez w 1 odcinku 1 sezonu jest Nightmare moon sie pojawia i wielu wrzeszczy i panikuje ale tutaj no jak wspomnialas nie znano jej tylko Twilie pokazala swoją madrosc pod tym wzgledem bo wiedziala co sie bedzie dzialo a potem w 2 odcinku jak napisalas "ujrzano Lune zreunitowana z Celestia " i wsszyscy zadowoleni ale mozna oczywiscie bylo o tym zahaczyc a stalo sie to tylko tajemnicą dla 8 postaci mane6 plus 2 alicornow :)
Mane6 ma takie honorowe przywileje ale patrząc pod kątem postaci to Twilie ( lubie tak na nią mowic :) po tym jak Shining Armor ją tak nazywal :) ) ona jest kreatywna i mysli logicznie Rarity FS pinkie pie i Aj tez sie nadaja :) Rd jak wspominalem ona zyje w impulsywnych dzialaniach ale lojalnosc swoją choc tego po niej nie widac ale tez jest waznym elementem tej grupy
Trixie w mojej ocenie byla podejrzliwa i jej zachowanie bylo zbyt brzydkie choc to lagodne slowo w ten odcinek mozna sie wglebiac i to bardzo psychologicznie pod tym co kto zrobil czy zawinil ale jest idealny pod wzgledem polemiki :)
DT zrobila a w szkole jak dala liscik AB a ta zostala ochrzaniona przez Cheerliee i Dt sie potem z niej nabijala to bylo nie sympatyczne na imprezie to samo bylo albo jak RD sprawdzala to co przerobila z AB ta sie schowała w krzakach to DT i SS ją obgadywały
Ale jakie honorowe przywileje? Nie mają żadnych przywilejów nadanych im oficjalnie, nie wyróżniają się też niczym szczególnym (a przynajmniej połowa M6 tak ma), dlatego kompletnie nie rozumiem na czym opierasz tezę, że mogą sobie jak chcą sądzić innych. Albo że mają prawo decydować kto jest dobry a kto nie, kto zachowuje się prawidłowo a kogo karcić. One nie są w żadnym wypadku 'lepsze' ani nawet bardziej uprzywilejowane. Twi jest uczennicą Celestii więc ma dobry osąd, ale to nie znaczy że może decydować o tym kto zachowuje się 'godnie' a kto nie.
Podejrzliwa? Trixie? W stosunku do kogo? Zachowanie jej było brzydkie- to znaczy gdzie dokładnie? Czy jest coś co zrobiła źle zanim została sprowokowana? No właśnie.
DT nabijała się z tego że AB chwaliła się swoim cudownym słitaśnym CM którego nie miała. AB sama się ośmieszyła. Nie żeby CMC nie nagadywały na DT...
Nie o to chodzi poprostu uwaga jest wlasnie skupiona na mane6 one mają honorowe przywileje w moim odczuciu ponieważ sa tym waznym elementem ale nie mialem na mysli tego ze one mogą rzadzic i karac innych o byle jakie blahostki :) od Tego jest Celestia ... Twilie ma pewne racjonalne podejscie i logiczne ale nie chce zlamac pewnej transcendencji bo wie ze wtedy Celestia mogłaby zareagowac ( tak bylo w lesson zero i slynne "meet in the library " a w boast busters ona nie ma zadnej winy bo na scenie jak trixie chciala ją wyzwac na pojedynek to uciekła
Twilie powiedziala fajne madre zdanie ktore potwierdzalo ze ona broni trixie " chyba nie ma w tym nic zlego ze ktos ma talent "
natomiast Trixie powiedziala " nie zdajecie sobie sprawy ze przed Wami stoi najwiekszy czarodziejski talent w Equestrii " no to jest naprawde przesada ona uwaza sie za lepsza od Celesti Luny Twilight ? cos tu jest nie tak to jest oznaka chwalipiestwa ponad stany
potem nawet sama zaproponowala pojedynek i mowila "ze w kazdej konkurencji bede od was lepsza " Kitsuune no tu widac jak na talerzu ze to jest oznaka takiej stronniczosci dobrze RD nie potrzebnie mowila " a skąd ta pewnosc ze jestes az tak nadzwyczajna ?" to bylo rzeczywiscie bez sensu z tą napinką
Czyli uważasz, że one mają rację w sporach M6- reszta, albo przynajmniej że można domniemywać taką rację? ^^
Twi nie chciała się w to pchać tyle że nie dlatego że reszta atakowała bezbronnego kucyka tylko dlatego że nie chciała stracić przyjaciółek, które zresztą zachowywały się karygodnie. A kiedy była identyczna sytuacja z Zecorą to już odzyskała mowę -.-
Ale ona to powiedziała raz że tylko po to żeby nie stracić widzów, dwa żeby sprowokować M6 a trzy na pewno nie miała na myśli bycia lepszą od Celestii Luny i Cadence. Co do Twi- Trixie pewnie nie wiedziała że istnieją dwa elementy magii na świecie, myślała że jest jedyna.
To nie jest stronniczość, bo stronniczość jest kiedy osoba A sprzyja osobie B w sporze B-C. Tu najwyżej pokazała że się wywyższa ale to znów było tylko po to żeby wywalić buczące twory z widowni.
I poza tym, kto zaczął? To AJ Rarity i RD zaczęły, bez powodu obrażały Trixie ZANIM ta zaczęła pokaz. Czy to nie było nie fair? Uprzedzenie wobec kogoś ot tak bezpodstawne/