PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43895
7,6 12 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

No dobra może przegiąłem z tą filozofią i wiem ze to tylko bajka ale mam kilka zastrzeżeń.
Jak się nazywała Mama muminka i Tatuś muminka zanim urodził się muminek? Dlaczego
dolina nazywa się doliną muminków, czyżby był ich własnością (notabene nie są jej
jedynymi mieszkańcami) , czy muminki to nudyści (chociaż tatuś nosi cylinder a mama
fartuszek, muminek nic nie nosi!) ach i muminek to nazwisko, imię czy nazwa rasy? Ktoś
zna odpowiedzi to szacun. XD

ocenił(a) serial na 10
pionas666

Mama Muminka nazywała się Muminek, Tata tak samo... z czego wynika, że Muminek to rasa (tak samo jak Mimbla, Paszczak czy Filifionka), chociaż zastanawiające jest to, że Panna Migotka jest Panną Migotką, a Migotek Migotkiem, bo przecież oni również Muminkami są.
Ba, oczywiście, że nudyści. Przecież to jedyne racjonalne uzasadnienie tego, że zwierzęta (no, prawie) w bajce dla dzieci latają bez ubrań. ^^

ocenił(a) serial na 8
illusionis

Migotek i Panna Migotka nie sa muminkami a migotkami właśnie - inna rasa. Mowa o tym w książce "Kometa nad Doliną Muminków"

jutrzen

NOWA STRONA !
wwww.moomin.npx.pl

Oferują: serial animowany "Muminki" (1990-1991), serial "Opowiadania Muminków" (1977-1982), filmy "Kometa nad Doliną Muminków", "Zima w Dolinie Muminków", eBooki, audioBooki, komiksy, muzykę, tapety, gry, gadżety na telefon komórkowy i wiele innych!