Tak ^^ Ja się tej Buki bałem do piątej klasy podstawówki O_O No, ale trzeba przyznać że Muminki bawiły, uczyły i przede wszystkim straszyły ;P
Dokładnie, Muminki, Dragon Ball, Czy boisz sie ciemnosci, to byly klasyki.. Aaa i Woody Woodpecker!
Podaje Ci listę odcinków z Buką. ; D "Topic i Topcia", "Tajemnicza Walizka", " Zima w dolinie Muminków", "Zimowe ognisko", "Długi Sen", " Wspomnienia Tatusia Muminka" czy jakoś tak ;P i "Rzezby z piasku". Hm, podobno Polska jest jednym z pięciu krajów który zdecydował się na emisje odcinka "Topic i Topcia", większość uznała że ten odcinek nie jest dla dzieci...
Dzieki wielkie :), wcale sie nie dziwie, muminki polska bajka z dziecinstwa w dziedzinie horrorow :)
W ogóle to bajka którą najlepiej wspominam z dzieciństwa, szczególnie za jej klimat i postacie. A tak pozatym polska wersja językowa była świetna. Np. buka w polskiej wersji ma najstraszniejszy głos ; )
Jezus ! :x ja dziś oglądałam odcinek z Buką u koleżanki przed oglądaniem się pytałam kto to jest Buka ..
teraz już wiem , ona jest straszna ! boję się teraz :c
Akurat! Była tam najfajniejszą i najbardziej pozytywną postacią, i pewnie jeszcze jakąś władczynią sił przyrody, która istnieje od zawsze, nie starzeje się i nigdy nie umrze, jest niepokonana i pewnie dlatego wszyscy się jej boją.
Buka była straszna, ale jeszcze straszniejsze były Hatifnaty (Hatifnatowie?) i ta muzyczka towarzysząca pojawieniu się Buki i Hatifnatów. Jak z horroru.