PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43907
7,6 12 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki
ocenił(a) serial na 8
dastan3000

Ktory to byl odcinek?

Kilyan

Nie pamiętam. Było kilka odcinków z Buką. :)

ocenił(a) serial na 8
dastan3000

A szkoda, chcialbym sobie przypomniec :D

Kilyan

hah :) Yu masz fragment jakiegoś odcinka muminków, Pod koniec pokazują Bukę w akcji :)

Kilyan

http://www.youtube.com/watch?v=1CpxikLAIsE

W tym linku :)

ocenił(a) serial na 8
dastan3000

Dzieki wielkie :)!

ocenił(a) serial na 8
dastan3000

Tak wogole, soundtrack z tego filmu wymiata, w horrorach powinien byc.. :D

Kilyan

Tak ^^ Ja się tej Buki bałem do piątej klasy podstawówki O_O No, ale trzeba przyznać że Muminki bawiły, uczyły i przede wszystkim straszyły ;P

ocenił(a) serial na 8
dastan3000

Dokładnie, Muminki, Dragon Ball, Czy boisz sie ciemnosci, to byly klasyki.. Aaa i Woody Woodpecker!

ocenił(a) serial na 10
Kilyan

Podaje Ci listę odcinków z Buką. ; D "Topic i Topcia", "Tajemnicza Walizka", " Zima w dolinie Muminków", "Zimowe ognisko", "Długi Sen", " Wspomnienia Tatusia Muminka" czy jakoś tak ;P i "Rzezby z piasku". Hm, podobno Polska jest jednym z pięciu krajów który zdecydował się na emisje odcinka "Topic i Topcia", większość uznała że ten odcinek nie jest dla dzieci...

ocenił(a) serial na 8
Joecrou

Dzieki wielkie :), wcale sie nie dziwie, muminki polska bajka z dziecinstwa w dziedzinie horrorow :)

ocenił(a) serial na 10
Kilyan

W ogóle to bajka którą najlepiej wspominam z dzieciństwa, szczególnie za jej klimat i postacie. A tak pozatym polska wersja językowa była świetna. Np. buka w polskiej wersji ma najstraszniejszy głos ; )

użytkownik usunięty
dastan3000

Jezus ! :x ja dziś oglądałam odcinek z Buką u koleżanki przed oglądaniem się pytałam kto to jest Buka ..
teraz już wiem , ona jest straszna ! boję się teraz :c

Buka to zło ! :D

użytkownik usunięty
dastan3000

Zua Buka *.*

użytkownik usunięty
dastan3000

Akurat! Była tam najfajniejszą i najbardziej pozytywną postacią, i pewnie jeszcze jakąś władczynią sił przyrody, która istnieje od zawsze, nie starzeje się i nigdy nie umrze, jest niepokonana i pewnie dlatego wszyscy się jej boją.

ocenił(a) serial na 5
dastan3000

Buka była straszna, ale jeszcze straszniejsze były Hatifnaty (Hatifnatowie?) i ta muzyczka towarzysząca pojawieniu się Buki i Hatifnatów. Jak z horroru.

użytkownik usunięty
Trojden

Chciałbym mieć Bukę w domu jako służącą/ochroniarza...