Witajcie,myszaści motofani!
Mam dwa proste mam nadzieję pytania na które odpowiedzi być może pomogą mi rozwiać kilka wątpliwości jakich nabrałem kiedy zacząłem oglądać BMFM po ładnych kilku latach przerwy.A wciąż jest to jeden z moich ulubionych seriali animowanych i chyba wróci niedługo na drugie miejsce mojej listy top ever.Sorry za zniewagę ale pierwsze jest zarezerwowane nieodwołalnie dla Capitol Critters;)
A więc:
1.Oświećcie mnie,jak ma na imię ta blondie ponętna myszka z włosami w kucyk,podobna do...er...Kasi z 13 Posterunku trochę?
Za cholewę nie pamietam.
2.Widziałem kilka fanfilmów na tubie,i wynika z nich że pod koniec oryginalnej serii Mars wraca do normy,jest uratowany,wszystko rozkwita,itd.Jakoś mi to ucieklo podczas ostatniego kontaktu z Myszami parę lat temu? Jakieś streszczenie czy potwierdzenie czy to prawda?
Thx z góry;)
Witaj, motomyszasty fanie !
Nie czuje sie znieważona, tym że uznajesz bmfm za jedna z lepszych kreskowek ,acz nie najlepsza. Wszystko to kwestia gustu.
1. Dziewczyna miała na imię Harley, została porwana przez jakiegos szczura imieniem Mace w Once upon a time on Mars 3. Wraca w nowej serii (podobno porwał ją a zaraz potem porzucił :/) z fioletowymi gaciami na głowie i irokezem.
2. Heeheee czy ty przypadkiem nie ogladałes mojego filmika ? Bo własnie taki efekt chcialam uzyskac gdy go robiłam. W kazdym razie, to nie tak ze cały Mars powraca do normy. Jedynie Garden of Hope i okolica bazy do ktorej przylega (w koncu rozbity meteor nie mogł przywrocic wody na calej planecie).
No prob
Hej hej fanko;)
Wielkie dzięki za to info,rozjaśniło mi w głowie wiele spraw i elementy marsjańskiej układanki zaczynają nareszcie składać się do kupy.
BMFM i Capitolsi to najwspanialsze wspomnienia z dzieciństwa i przez te kilka miesięcy jakie minęły od napisania poprzedniego posta sam już nie wiem który serial uwielbiam bardziej.I tu i tu mamy w obsadzie znajome twarze-poczytaj obsadę CC na filmwebie to się mile zdziwisz:D -,w obu serialach podobny humor i język...można by długo zachwalać ale to inna bajka przecież.
A propo odpowiedzi jeszcze:
1.Z czym?Z irokezem na głowie?No to pięknie,od pewnego czasu zabieram się do obejrzenia nowych odcinków o których słyszałem bardzo rozbieżne opinie zresztą,i dałaś mi dodatkowy powód na tak,choćby żeby TO zobaczyć.Oh mama,życie jest pełne niespodzianek...
2.Aaaa właśnie właśnie,twój filmik widziałem,zaje...fajny efekt ci się udało uzyskać.Naprawdę sugestywna rzecz:)
Jeszcze raz dzięki za uświadomienie futrzaka ze słabą pamięcią.
I owe you one:D
Yo ;]
Nie ma za co, w sprawie bmfm zawsze słuze pomoca. Ostatnio wpadłam na szalony pomysł zrobienia napisów do serialu ^-^ (zarowno subbowania angielskiego 1-ego sezonu jak i 2-3 po rusku). Mam juz tłumaczenie 1 i 2 epka, niestety rowniez maly problem z przetłumaczeniem kilku wyrazow ze slangu i szukam jakiegos programu ktory zrobi mi automatycznie timing. Podobno teraz bmfm znowu puszczane jest na Jetixie ? Eh,szkoda ze nie mam jak tego nagrac.
Co do drugiego serialu to nie wiem ,nie miałam szansy sie zapoznac. Wiem ze spora czesc obsady głosowej była z Beverly Hills 210 .. (to co teraz puszczaja na Polsacie... eh jak ja "uwielbiam" te powtorki...).
1.Tak dobrze przeczytałes. Z irokezem wystajacym z rozcientych na głowie fioletowych gatek xD W nowej serii zrobili z Harley "tego złego", ktory chce zniszczyc motomyszy (chce sie zemscic po tym jak to chłopaki ją "porzuciły" i odleciały na Ziemie)....
Co do nowej serii, jesli czytałes moje pozostałe posty na tym forum - to zapewne wiesz co o niej mysle (from hero to zerooo). Ja osobiscie nie obejrzałam całego sezonu, jedynie pierwszy odcinek i wycinki pozostałych na youtube. Po prostu nie dałam rady... serce sie kraja jak patrze na te zdegenerowane myszy. Nawet ja lepiej rysuje =_= (a rysuje naprawde okropnie........)
2. Thanks xD cieszę sie ze ci sie podobało, miło wiedziec ze ktos wogole obejrzał ten filmik (myslalam ze nikt juz sie nie interesuje bmfm, tym bardziej w PL). Teraz robie kolejny, bedzie duzooo szybszy i skupie sie raczej na walkach ... ha mam nawet swietna piosenke ktora jak nic pasuje do myszy.("Whoa I'll never giveeeee up ... xD " )
You're welcome & I'll remember ;]
Ps. Harley z starej wersji bmfm(według animatorow z nowej serii =_= )
http://i294.photobucket.com/albums/mm101/SailorVenus92/Harleyflashback.jpg
Harley w nowej
http://i294.photobucket.com/albums/mm101/SailorVenus92/harleyturn-1.jpg
Howds!
Dobrze wiedzieć że jest w pobliżu jakaś fanka która zawsze wyjaśni mi co i jak,zwłaszcza że ta pomoc będzie raczej potrzebna niedługo,kiedy siądę i zacznę znowu hurtowo zaliczać odcinki bmfm.Hurtowo nie znaczy niedokładnie,rzecz jasna;)
Potrzebujesz tłumaczeń ze slangu?
No prob sis,przez parę lat mieszkało się po drugiej stronie Atlantyku więc to dla mnie nie problem. Jeśli już naprawdę się nie połapiesz to daj znać.
A co do timingu to gość o pseudo RalphRaccoon0 na yt jest specem w tych sprawach.
Na Jetixie leci,powiadasz...a ja akurat w dziczy siedzę z trzema kanałami.
Booo.
Jeśli chodzi o CC to tu masz początek pierwszego odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=6Fo4Nu4McDw
A resztę serii sama znajdziesz:)
Ważne jest tylko to że jest mnóstwo kontynuacji między odcinkami więc trzeba oglądać po kolei.Właściwa kolejność na
http://www.ticon.net/~dpoch/critters/index.html
Serial leciał kiedyś z polskim dubbem jako "Max i szczurza ferajna" i był to chyba pierwsze emitowany w tym kraju cartoon dla dorosłych,z początkiem emisji koło 21:30:D
Właśnie widziałem Harley i ogólnie nową serię...bez komentarza.Naprawdę bez komentarza.Zbyt brutalnych słów trzeba by użyć.Nowa Harley wygłada jak nieślubna córka Freddiego Krugera i wokalistki Lacuna Coil.
Yer welcome co do filmiku.Wygląda na to że jednak ktoś się myszami jeszcze interesuje,hehe.I już nie mogę się doczekać na następny...
A może się zbiorę i własny zrobię:D
Jeszcze raz dzięki i pozdrówka^^
Hi!
Skoro bedziesz ogladał cała serie od nowa to raczej moja pomoc nie bedzie ci potrzebna ;] Co do tłumaczenia to zacznijmy od poczatku, jakbys przetłumaczył 'baddest motorcycle mammajammers' na polski? Według polskiego lektora sa to 'najlepsi rockersi' co mi za bardzo nie pasuje. Według ruskiego tłumaczenia 'Biker mice from Mars' to [wymowa] 'Myszy Rokery z Marsa' /'Myszy baikery z Marsa', a roker po rusku znaczy (dosłownie) szaleniec, baiker tyle co 'motocyklista'.
Mam juz dvd ripki i audio z Jetixa pierwszego odcinka, wiec moze uda mi sie zrobic epki w dual audio (you know .mkv files).
No a ja mam satelite i wszytskie kanały procz MTV,Cartoon Network,Jetix ... to dopiero booooo. . .
Bardzo szczegółowa ta kreskówka.. teraz zadko widzi sie az taka dbałosc o szczegóły. Dla czego CC jest dla dorosłych? Sciagnełabym dla brata, bo on oglada tylko te anime-shity w tv (naruto, pokemony, yuugioohy =_=x ),a anime ktora mam na dysku dla dzieci tez sie nie nadaje (krew,strzelaniny , przemoc ...).
Wiem ... nie rozumiem tylko czemu gang of 7 animations (zespol co robil nowe i stare myszy) zdecydował sie na zrobienie az 2 sezonów nowej serii o_o .. wogole nie zwazali na protesty fanów i nie brali ich sugestii pod uwage (zeby troche 'podkarmic' głownych bohaterow).
Oo no to czekam na twoj przeboj w branzy filmowej ;D Jakos nie mam teraz za bardzo czasu by dokonczyc moje 'arcydzielo' ...
Kisses, Kao.
Yowzza!
No wiesz,ale zawsze lepiej mieć kogoś na kogo można liczyć i kto podpowie jakieś spoilery jeśli nie będę się mógł doczekać.Ja chyba jakiś dziwny jestem ale czasami jeśli wiem co się wydarzy dalej to to jeszcze bardziej wzmaga mój apetyt:)
"Baddest motorcycle mammajammers" to według stanu mojej wiedzy i małej dozy
interpretacji będzie:
"Najlepsi moto skurkowańcy".Ostatni wyraz możesz zamienić na coś w podobnym stylu.
'Myszy Rokery z Marsa' brzmi całkiem nieźle,a poza tym ta gra słów u braci ze Wschodu zawsze przyprawia mnie o szczery,słowiański uśmiech.
Na ripki będę czekał jak na zmiłowanie...
Ja normalnie na brak kanałów nie narzekam ale spędzam mały urlop w okolicach Białowieży gdzie cywilizacja jakby nie sięga.Jak chcę oglądać tv to najpierw paliwko do prądnicy,korbka,modlitwa żeby ruszyła...ale to inna bajka:)
Oooo tak,CC to moim zdaniem produkcja najwyższej klasy,ze świetnym dubbingiem(Bobcat,Bobcat!) i jeszcze lepszą storylinią(Naprawdę trudno się nie wzruszyć obserwując jak Max powoli radzi sobie z demonami przeszłości i dorasta z odcinka na odcinek),bo przecież jakość animacji sama doceniłaś.No ale przecież,koprodukcja Steve'a Bochco i Hanna-Barbery musiała dać taki efekt.
Dlaczego dla dorosłych?Ze względu na poruszane tematy i sposób ich pokazania z nastawieniem na psychikę bohaterów,oraz za bardzo...dosadne słownictwo od czasu do czasu.Może obecnie to standard,ale na początku lat 90 pokazanie animowanej myszy jako kogoś kogo problemy nie odbiegają od prawdziwego życia-odcinek szósty i narkotyki i.e.-a poza tym kogoś o...er...jakby to...nie do końca ustalonej preferencji seksualnej(Max&Jammet:) było czymś kompletnie nowym i zaskakujacym.
Szkoda że serial zdjęli z emisji za propagowanie anarchizmu i ośmieszanie rządu USA...ale sama zobaczysz.
Ech,to typowe jesli chodzi o nową serię bmfm.Nie liczą się fani tylko kasa niestety,i jesli tylko stacje tv chcą coś kupić to to coś się produkuje.Dlatego wolę niezależne i buntownicze animacje.
Okay,ale nie wiem czy zacznę jakieś AMV w tym tygodniu.Dopóki muszę oszczędzać prąd mam gdzieś 45 min dziennie na neta:P
Kisses back
Spreng
Hiya ;]
No ja tez wole wiedziec co sie wydarzy 'potem' niz kupowac przysłowiowego kota w worku. Sa serie ktore rozkrecaja sie kolo 10 odcinka i przez ktore warto przebrnac ,a sa i takie ktore maja niezły poczatek ale pozniej autorom brakuje na nie pomysłu i nie sa warte uwagi. Dlatego lubie spoilery xD
Motoskurkowańcy mówisz ,no nie wiem .. chociaz szukajc synonimu to i tak lepiej niz motoskurczybyli czy motoszelmy ... xD Jeszcze jakies pomysły ? xD Vincent wspomina kilka razy w serii ze jest ''najlepszym motoskurkowancem w wszechswiecie'' - zastanawiam sie czy lepiej nie brzmiałby orginał i przypisek z tłumaczeniem na topie. (Jestem najlepszym 'mammajammer'em w wszechswiecie !) xP
Ogladalac kilka odcinkow po rusku pare razy popłakałam sie z smiechu ^^ Niektore wyrazy po rusku brzmia komicznie ,np Greasepit wspomina ze sie niechcacy 'spukał' (to znaczy tyle co 'to fart' po ang). Albo końcówka z Stokerem (OUTOM) ktory podaje Throttlowi okulary z usmiechem na ustach i mowi na nie 'oćki' ('szkiełka', oczy to po rusku 'głazy'). W sumie przez 6 lat nauki wogole mnie interesował ten jezyk a teraz naprawde załuje ze nie potrafie sie nim płynnie posługiwac :/
A tak dvdripki, męcze sie z tym timing'iem jak na razie. W sumie moge dodac jeszcze ruska sciezke dzwiekowa xD I zastanawia mnie gdzie mozna by upnac taki 300-400 MB plik (torrent i emule odpadaja bo nie mam takiego kompa by seedowac 24/24).
No tak to sie nazywa Polska. Jak byłam na wsi u dziadków miał byc net przy ratuszu "miasta" ... oczywiscie nic. Zero. A pieniazki z Uni lecą...
Wolałabym nie chwalic dnia przed zachodem słonca. Wypowiem sie jak obejrze cała serie ;] Teraz jestem nie-co zajeta. Łacze dwie strony o biker mice, robie nowy layout, screeny i inne rzeczy zwiazane z grafika...
W pełni sie (niestety) zgadzam. Juz nawet jakby choc troche poprawili ta kreske i sposob animacji .. dałoby sie ogladac. Ale w 5 sezonie wogole nie widac zadnej poprawy.
Szczerze mowiac to jak patrze na moje o bmfm , to szkoda mi tylu godzin pracy w nie włozonych. Bo jakosc rippow z tv a tych z dvd, jest jak stad do Ameryki :/
Take care,Kao.
Jakby co moj mail : kaoriu[AT]hotmail.com
Hey hiyo!
Whoa,mamy następny punkt w kategorii zbieżnych gustów jak widzę.
Spoilery dobra rzecz,ale dodam jeszcze że cenię je tylko jeśli chodzi o seriale,filmy full-lenght staram sie oglądać bez zwiastunów nawet byle tylko poczuć ten dreszcz emocji przy pierwszym kontakcie:D
Hmmm...pomyślmy.Może "motohulaka"...albo "motołobuz"? W znaczeniu pozytywnym oczywiście;)
Przyznaję się bez bicia że pomagam sobie teraz tą stronką:
http://synonimy.ux.pl/
Bo polskich słów mi zaczyna brakować.
Ooopsie,w tym to ci raczej nie pomogę(to jest w nauce Rosyjskiego)
Mam po prawdzie kilku kumpli w matuszce z róznych grup dyskusyjnych ale oni uparcie nalegają na rozmowy in inglisz.Albo chcą sie poduczyć albo mój pseudo-migowo-polsko-rosyjski jest tak żałosny:)
http://www.driveway.com/ tu mozesz upować pliki do 500 megsów,ale z góry ostrzegam że dosyć powolni są.
Ugh,miałem dość łapania sieci przez godzinę i korzystam z kafejki w miasteczku.Whoa,4 stanowiska!Whoa,128kb/s! Niech żyje UE!:P
Jasne,jasne,wszystko w swoim czasie.Jakbyś się zabrała za CC to stronka serialu na filmwebie jest,mały i rzadki bonus jaki posiadam tam zlinkowałem w commentach.
No i liczę na wymianę opinii;)
Daj spokój,twoje filmiki są bossskie i oglądanie ich to prawdziwa przyjemność.Więcej optymizmu,w końcu odpowiadasz za montaż i muzę przede wszystkim,nah?;)
Keep warm,Spreng
I jakby co,to: germanfox2003@yahoo.com
Just in case jak to się mówi^^'
Ah, nee nie kłopocz sobie głowy z tym 'hotshot'em ,doszłam do wniosku ,ze to musi znaczec tyle co 'przystojniak' (polegajac na tłumaczeniu z Dwójkowego Masha).
Greetings,Kao.
Tak do podpunktu drugiego, moglbys podac linki do tych filmików, plisss?
Od paru dni szukam na veoh jakis fajnych klipów, ale wszystko co do tej pory ogladalam to jakies tandetne slideshows czy jak to sie nazywa. No i pare filmikow z nowej serii, ale nie mialam odwagi obejrzec ich do konca.
hej widzę wielbicielkę Motomyszy z Marsa
napisz na moje gg to pogadamy o tej bajce
gg 6572013