PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622591}

Moja niania jest wampirem

My Babysitter's a Vampire
2011 - 2012
6,5 2,4 tys. ocen
6,5 10 1 2371
Moja niania jest wampirem
powrót do forum serialu Moja niania jest wampirem

Zakończenie 2 sezonu

użytkownik usunięty

Dla tych co oglądają po angielsku jak wam się podoba koniec ostatniego odcinka 2 sezonu? Bo
jak dla mnie zakończenie jest najgorsze z możliwych. Jeżeli nie będzie 3 sezonu to będzie
fatalnie.

ocenił(a) serial na 9

Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu ostatniego odcinka. I absolutnie koniec jest okropny! Nie wiadomo co się stało z Sarą, Ethanem, Benny'm i Jesse'm... Nie rozumiem tylko jednej rzeczy: ta kula na której tak zależało temu dyrkowi- "lucifractor" czy coś takiego, miała mu pomóc w pozbyciu się wampirów z Whitechapell czy robiła też w jakiś sposób krzywdę ludziom? Jeśli ktoś dobrze zrozumiał ten odcinek (a w zasadzie 2 ostatnie odcinki), to proszę o odpowiedź... Może być na priv jeśli nie chcecie psuć komuś oglądania... Wiem że mój komentarz zawiera kilka spoilerów... przepraszam za to ;p

użytkownik usunięty
Lola140392

Też się nad tym zastanawiam. Pamiętasz tą mgłę z pierwszego odcinka?? Pewnie została wyczarowana przez (aby nie pisać spoilerów napiszę złoczyńcę) i atakowała tylko wampiry. Ethana zostawiła w spokoju w jednej ze scen. Więc tu może być podobnie. Czyli wedle tego rozumowanie zagrożona byłaby tylko Sara i Jesse. Może własnie coś sie stanie Sarze i Ethan będzie musiał jakoś odczynić czar :) Nie wiem ale chyba zaczynam kombinować:) Okropny ten odcinek. Ale muszę przyznać że Sara i Benny jako zombi fajni :P

ocenił(a) serial na 9

No nie wiem czy te twarze Sary I Benny'ego(widziane oczywiście oczami Ethana) nie były trochę za straszne jak dla dzieci... Moja 7-letnia siostra jak je zobaczyła to się trochę przeraziła... ;p Ale ten pomysł akurat mi się spodobał

użytkownik usunięty
Lola140392

Zgadzam się, że dla dzieci ten odcinek może się okazać straszniejszy. Swoją drogę w końcu to serial o wampirach i czarodziejach więc czasami muszą coś pokazać nie cukierkowo. A takie rozwiązania fabularne dodają jeszcze temu serialowi większej oryginalności względem choćby innych seriali Disneya :) Może rzeczywiście specjalnie tak zakończono żeby zobaczyć czy jest zainteresowanie dalszymi losami bohaterów czy nie. Ale i tak jak zaczną kręcić nowe odcinki to zobaczymy je pewnie dopiero najwcześniej za rok. Drugi sezon kręcili pod koniec zeszłego roku a dopiero zaczęli emitować go od 30 czerwca tego roku. No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość :)

ocenił(a) serial na 9

Ostatni odcinek też naprawdę mi się nie spodobał. To już ta pierwsza część była lepsza. Mam nadzieję, że po takim scenariuszu w planach obowiązkowo 3 seria będzie, która wszystko wyjaśni. No chyba, że planują film zrobić...
Lola, ja nie mam pojęcia co do tej kuli :P Nie wiem, czy ona potrafiła zrobić krzywdę ludziom, lecz nie usłyszałem czegoś podobnego w tym odcinku, może inni coś więcej powiedzą. W ogóle z tego odcinka nie wiele zrozumiałem, był jakiś taki dziwny, inny niż wszystkie...

ocenił(a) serial na 9
aksus

Z tego co wiem, to na sto procent miała zły wpływ na wampiry... Ale tak jak napisał sevseverus przypuszczam że dyrek Stern już wcześniej coś planował przeciwko wampirom... Seria 3 musi być! Nie wyobrażam sobie żeby mieli zakończyć tak serial. Kiedyś miałam podobną "schizę", że się tak wyrażę... Oglądałam kiedyś serial "Dziwne przypadki w Blake Holsey High". Ostatni sezon( jeśli ktoś z was oglądał ten serial) zakończył się bardzo źle dla głównych bohaterów. Już myślałam że zostawią takie zakończenie, a tu niespodzianka! Pojawiły się trzy specjalne odcinki podsumowujące... Może z MBAV będzie podobnie... Może twórcy zrobili tak celowo, żeby fani z niecierpliwością czekali na kolejny sezon i przy okazji podnieść oglądalność jeszcze bardziej... Oby tak było...

ocenił(a) serial na 9
Lola140392

Oglądałem ten serial też :) Ja mam nadzieję, że będzie 3 sezon. Wolę przyznam się szczerze 3 sezon od jakiegoś filmu podsumowującego, sezon to zawsze sezon i tych 13 odcinków. Jak by może to Teletoon emitował, to mogli by uciąć serial po 2 sezonach, ale Disney myślę, że przedłuży serial o kolejne sezony widząc oglądalność. Tak przynajmniej robili z innymi serialami.

ocenił(a) serial na 9
aksus

Problem w tym że decyzję podejmuje przede wszystkim teletoon... I jeśli oni zrezygnują z przedłużenia serialu o kolejny sezon to możemy się z nim pożegnać... Myślę też że jeśli serial będzie miał 3 sezon, to nieprędko zaczną go kręcić. Przede wszystkim dlatego że odtwórcy głównych ról zajęci są innymi produkcjami... Ostatnio dowiedziałam się że Vanessa Morgan trafiła do głównej obsady Degrassi ;p Może jak skończy kręcić nowy sezon Degrassi, rozpoczną się zdjęcia do MBAV 3, w końcu nie mogą kręcić serialu bez głównej bohaterki... Zobaczymy... Z resztą to nie miał być finał serii tylko finał SEZONU, tak przynajmniej wynika z ang

ocenił(a) serial na 9
Lola140392

ciąg dalszy:
anglojęzycznej reklamy na Disney Channel, a to różnica... Bo ja rozumiem przez to że będą następne sezony. Co innego gdyby powiedzieli że to finał serialu... :D Nie traćmy nadziei!

ocenił(a) serial na 9

A więc... Co do zakończenia 2 sezonu... Mam tutaj link na stronkę, gdzie jest bardzo dobra recenzja ostatniego odcinka i krótkie streszczenie. Oczywiście po angielsku... Ale może się przyda... Oto link: http://www.nickandmore.com/2012/10/08/my-babysitters-a-vampire-the-date-to-end-a ll-dates-part-2-recap/ Mam nadzieję że pomogłam :)

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Oglądnęłam teraz ostatni odcinek, bo pomimo, że pisaliście, że kiepski to mnie zachęciliście. Strasznie mi się podobał. Szkoda, że tak nie wiadomo co dalej, ale biorąc od uwagę możliwość kolejnego sezonu odcinek jest genialny. Te twarze Benniego i Sary były profeska. Zastanawiam się czy zrobili im taki make-up czy to same efekty komputerowe?

ocenił(a) serial na 9
gabosz381

Odcinek był fajny, trzymał w napięciu, chodzi o samo zakończenie... Gorsze być nie mogło... ;P Ten sezon zakończył się jeszcze gorzej niż 1, bo tamten też nie skończył się dobrze... Miejmy nadzieję że to oznacza że będzie 3 sezon :)

ocenił(a) serial na 9

Może to nic konkretnego ale tu jest jakiś komentarz na temat 3 sezonu od scenarzysty MBAV czyli Mike'a Kiss'a... Z tego co widzę nie ma żadnych konkretnych informacji na temat kontynuacji, ale jest możliwość by powstała kolejna seria...
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mc0d4wOI7X1re6sjgo1_500.jpg
Niestety jest to zdjęcie z Tumblr'a które wstawił ktoś kto zadał pytanie, więc dla nieznających angielskiego może być problem, bo nie da się przetłumaczyć przez tłumacza google...

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Co za dziadostwo. Kurde mogliby powiedzieć a nie nawijać makaron na uszy.

ocenił(a) serial na 9
gabosz381

Zgadzam się. Ale pewnie lepiej dla nich nie dopowiedzieć czegoś, niż powiedzieć coś, czego nie są na 100 % pewni, a potem odwoływać.

ocenił(a) serial na 9
aksus

Zgadzam się z wami... Z jednej strony szkoda że nikt z aktorów czy też twórców nie może podać jakiś konkretów(Jedna dziewczyna pisała właśnie na Tumblr że wysłała wiadomość do Kate Todd, pytając o to samo i ta jej odpisała że nie jest upoważniona do udzielania takich informacji), aczkolwiek po co mają wprowadzać w błąd fanów? Ale nie wszystko stracone :) Kiss napisał że nikt nie powiedział że serial jest skończony ;) Myślę że 3 sezon będzie, pytanie tylko KIEDY? Obyśmy nie czekali zbyt długo...

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Ja mogę długo czekać, ale chce wiedzieć czy jest na co czekać

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Masakra normalnie pisz o wszystkim czego się dowiesz.

ocenił(a) serial na 9
gabosz381

Jasne :) Mam nadzieję że dowiem się niedługo czegoś, ale póki co nie ma po co ciągnąć twórców czy aktorów za języki, bo i tak nic nie powiedzą dopóki nie zapadnie decyzja dotycząca kontynuacji serialu. Wiele osób pytało o kolejny sezon i udzielano im wymijających odpowiedzi...

Moim zdaniem 13 odcinek 2 sezonu jest zar***sty. Ale zgodze sie z zakończeniem , że nie wiadomo co sie stało Sarą , Ethan'em , Benny'm i Jasse'm .I różni się od wszystkich odcinków tego sezonu i poprzedniego . I nie zrozumiały jest ten odcinek . Ja ten odcinek oglądam już 20 raz z rzędu . I zaczynam już rozumieć ten odcinek .

ocenił(a) serial na 10

mam nadzieje,ze bd 3 seria ,bo z koncowki trudno cos wywnioskowac i glupio byloby tak to zostawic.. nic nie wiadomo