Od września 13 odcinków chyba co miesiąc będzie do kupienia w Kinie Grozy Extra!!!1 odcinek we wrześniu!!!
Nie żartujesz?!Rewelacja!Seria jest nierówna,ale jest tu kilka prawdziwych perełek(odcinki Gordona,Carpentera,Miike).Będą to wydawać ponad rok ale dobrze,że nie trzeba kupować wszystkich epizodów.Większość jednak zakupię.Kino Grozy zaczyna się podnosić.
nawet w ostatnim Kinie Grozy Extra w filmie jest zwiastun kolekcji, po obejrzeniu zapowiada się dobrze:]
S01E01 - Incident On and Off A Mountain Road
S01E02 - Dreams in the Witch House
S01E03 - Dance of the Dead
S01E04 - Jenifer
S01E05 - Chocolate
S01E06 - Homecoming
S01E07 - Deer Woman
S01E08 - Cigarette Burns
S01E09 - Fair Haired Child
S01E10 - Sick Girl
S01E11 - Pick Me Up
S01E12 - Haeckel's Tale
S01E13 - Imprint
Szkoda że tylko zapowidzieli 1 sezon:(
Ciekawe czy będą dawać na płycie tylko po jednym odcinku czy więcej? No bo w końcu to nie półtora-godzinne kinówki tylko serial TV z odcinkami trwającymi niecałe 60 minut...
A mi nawet pasuje że będzie po jednym epizodzie na płycie,z tym że częstotliwość wydawania mogłaby być większa(np.co 2 tygodnie).Nie chciałbym być zmuszony do kupna odcinków,które mi się nie podobają a w tej serii jest kilka słabych momentów.
Obawiam się, że w związku z ceną będą to raczej pozbawione dodatków wydania, a z tego co się orientuję to w USA pod tym względem były rewelacyjne. Niemniej jednak i tak warto się zaopatrzyć, a już na pewno w odcinek Carpentera :)
no ale cena będzie nie tak niska znowu bo 155 zł za 13 godzinnych odcinków. Mam wrażenie ze nie warto kupować - chyba że będą wydawać po dwa odcinki !
bo jak 13 odcinkow i jakby dawali po 1 tylko to by wyszlo rok i 1 miesiac az, wiec moze beda po 2 odcinki dawac??
Bedą dawać jeden 60 minutowy odcinek za 12 zl prawdopodobnie. Eeeeee w dupie mam tą carisme.
Jestem miłośnikiem horrorów! Kupuję co miesiąc Kino Grozy i Kino Grozy Extra! Myślę, że seria "Mistrzowie Horroru" będzie ekscytująca i ciekawa! Jednak jeżeli Carisma będzie co miesiąc wydawać tylko jeden odcinek to zrobi bardzo źle, gdyż mało ludzi będzie to kupowało!
Mogli by dac jeden odcinek z tej serii, dodatkowo jakiś starszy horror. Wtedy by mi sie bardzo podobało, chetnie bym kupował.
nie no jak bedzie po jednym odcinku to sorki ale chyba nie kupię. Chyba że tak jak napisałeś + 1 starszy horror.
No jasne,jeden odcinek Masters+3 starsze horrory+torba w prezencie a to wszystko za złotówkę i też byście narzekali że za dużo,że za tanio itp.w tym zacofanym kraju nie opłaca się niczego wydawać...
Ty ! no chyba trochę przesadziłeś. Jeden godzinny odcineczek za 12 zeta to cały serial 13 odcinków prawie 160 zeta. Za te pieniądze mogę sobie kupić cały serial w wydaniu oryginalnym a nie gazetowym.
Może i trochę przesadziłem ale szlag mnie trafia,bo nie widzę tu praktycznie żadnych pozytywnych komentarzy,tylko same typowo polskie narzekania,a wydanie tej serii to jedno z najlepszych posunięć Kina grozy.12 zeta to moim zdaniem rozsądna cena za odcinek,który jest wart zakupu, naprawdę nie warto kupować wszystkich epizodów,jest kilka ewidentnie słabych(Chocolate,Homecoming).Może też będą jakieś dodatki.Ja naprawdę nie mogę się doczekać aby dołaczyć do kolekcji kilka odcinków tej serii.
Wasze dywagacje i tak na razie są trochę bezcelowe, bo na stronie Carismy zamiast Masters Of Horror, w Kinie Grozy Extra reklamowany jest jakiś badziew o wdzięcznym tytule "Incubus", a o Masters of Horror nie ma ani słowa. Horror.com.pl też nie podaje na ten temat żadnych nowych informacji. Ogólnie stypa :|
Incubus nie jest taki zły. To całkiem zgrabny horrorek o grupie nastolatków, którzy pakują się w kłopoty na własne życzenie. Oczywiście jest w nim masa nielogiczności, bohaterowie zachowują sie czasami dziwnie, ale osobiście mam słabośc do takich filmów :)
najważniejsze że to wyjdzie wogóle, przecież nie robiliby zwiastunu dla żartów, po prostu przesuneli premierę wydania i tyle.
Jednak rzeczywiście jeśli wydadzą tylko jeden odcinek to trochę mało, mam nadzieję że coś dołożą od siebie ;)
Ludzie, czy wyście się urwali z choinki - 12 zł za odcinek to za dużo ?! Przecież na giełdzie pirackie filmy są już droższe! Szczerze mówiąc na miejscu Carismy to bym to olał i nie wydawał serii po przeczytaniu tych komentarzy. Nie dość, że mamy okazję zapoznać się z tą głośną serią to jeszcze same narzekania - ludzie zastanówcie się nad sobą! Niestety polska mentalność na każdym kroku daje o sobie znać... :/
Zgadzam się w zupełności z przedmówcą. Wolicie kupować jakieś badziewne horrory, bo ich czas projekcji jest dłuższy od jednego odcinka, a na pojedyncze odcinki wybitnej serii już wam szkoda 12 zł. Żenada... A potem dziwicie się, że w Polsce wydania rozszerzone ani directors cuty nie wychodzą... Jak mają wychodzić skoro, żebyście je kupili musiałyby zawierać 10 godzin dodatków, być zapakowane w metalowe pudełko i jeszcze kupować 10 zł :/ 12 zł to uczciwa cena.
michal1758 - "nie no jak będzie po jednym odcinku to sorki ale chyba nie kupię. Chyba że tak jak napisałeś + 1 starszy horror."
Ja tam kupie i jeden odc.1 za 11,99 super cena, za bardzo dobry serial. (jeszcze co miesiąc!!!!)
A jeśli dorzucą "1 starszy horror" to ja rezygnuje.
A jeśli dorzucą "1 starszy horror" to ja rezygnuje.
Jak lubisz sobie w błoto pieniadzę wyrzucać to sobie kupuj na DVD.
Żeby był taki dobry jak piszecie bo ja sprawdziłem recenzje na "Horror Online", tego serialu i jakoś nie widzialem tego zachwytu recenzentów.
Sprawdź może jeszcze raz.Odcinki Carpentera,Miike i Gordona mają bardzo wysokie oceny,a tylko trzy inne epizody zostały ocenione negatywnie.
Xsellos !!! jaj sobie nie rób proszę Cię. serial jest dobry ... ale nie aż tak dobry bym musiał wydać 156 zeta za 13 odcinków. Dla porównania serial Supernatural 22 odcinki zakupiłem na allegro za 100 zeta nie wspomnę o ilości dodatków. W sklepie mozna kupić za 135 zeta. Poza tym wydaja z gazeta i płacą niższy vAT - takze za cały serial 156 zeta to jakieś jaja !!! chcesz dorabiać cwaniakó to kupuj cały serial za 156 zeta 13 płyt w połamanych pudełkach a ja poczekam na wydanie oryginalne w pięknym opakowaniu za 130 zeta.
podro
Ja nie pije, nie pale, więc zamiast kilku piwek kupie dvd. Teraz już gazet z ciekawymi filmami nie ma, jakaś viva HA HA 29.zł (za tyle to mam pełne wydania jeszcze co 2 tygodnie)
(12.zł zawsze się znajdzie, w przeciwieństwie do 130.zł)
A większe zakupy dvd tylko na allegro i używane.
szanuję swoją kasę bo ciężko na nią pracuję i 12 zeta na ulicy nie leży.
"Teraz już gazet z ciekawymi filmami nie ma, jakaś viva HA HA 29.zł"
no cóż a kiedy były ? w vivie zakupiłem właśnie Terminatora, pozostałe filmy kolekcji - klasyki nadmieniam, rzeczywiście po 29 zeta ale wystarczy porównać : carisma - film w tandetnym pudełku z gazetą z dwiema kartkami, no i film nie z pierwszej ligi z drugiej strony Viva i film typu Terminator, Obcy, Bliskie spotkania trzeciego stopnia, Mucha,Spiderman z książką opisujacą kulisy filmu, ciekawostki, recenzje w ładnym książkowym opakowaniu. Ale żeby było ciekawie porównaj ofertę np Gazety Wyborczej i filmy w cenie ..... 5,99 zeta np Terminator 2. Reasumując można wydawać w Polsce filmy w rozsądnej cenie ale po co skoro można serial składający się z 13 odcinków rozbić na miesięczne wydania. Deagostini w pięknym wydaniu Z archiwum x wydaje po 4 odcinki za 25 zeta wychodzi za odcinek 6 zeta, pomijam jakość wydania nieporównywalną z wydaniami carismy. To wytłumacz mi jakim cudem Carismie wychodzi za jeden odcinek 12 zeta. Tak na marginesie zakupu warte są 3 może 4 odcinki ale nieważne jak mieć to całą kolekcję. Jeżeli miałbym coś sugerować to wydanie 4 odcinków , dodatki mogą sobie w d.. wsadzić nie kupuję filmu dla dodatków i cena porównywalna z deagostini , która na marginesie i tak zdziera czyli 22 - 25 zeta. To uczciwa cena. Jeden odcinek serialu za 12 zeta - HAHAHA to .... zdzierstwo.
"no cóż a kiedy były ?"
IDG Wschód Anime, Horror, Akcja ^_^ - Mam wszystko, nówka (pierwszy dzień już miałem)
Carisma - Musze się przyznać że ostatnio nic od nich nie kupiłem.
kina konesera - ostatni tytuł to Dotyk przeznaczenia
kino akcji - Tajny projekt
kino grozy - Booogryman
Teraz nie wiem czy coś się zmieniło, oczywiście jeśli pudełko będzie rozpadać się w dłoniach, a okładka jak drukowana na papierze toaletowym, nadruk na dvd również będzie kiepski, to sobie daruje.
12.zł za dvd dam jeśli wszystko będzie cacy. (zresztą na razie niema serialu więc...)
Na stronie Carismy można zobaczyć na banerze, który pokazuje reklamy serii, że już wkótce Masters of Horror: Cigarettes Burns i Incydent na górskiej trasie. Więc wychodzi a to że bedą dwa odcinki na płycie więc nie marudzcie .Cieszcie się, że w ogóle wydadzą.
Na stronie Carismy można zobaczyć na banerze, który pokazuje reklamy serii, że już wkótce Masters of Horror: Cigarettes Burns i Incydent na górskiej trasie. Więc wychodzi a to że bedą dwa odcinki na płycie więc nie marudzcie .Cieszcie się, że w ogóle wydadzą.
to że na banerze widać dwa tytuły z serii nic nie oznacza.
Przekonamy się jak wyjdzie szydło z worka.
29,99 ta chyba że 1 w miesiącu [dostępne w kiosku]. Jeśli nie to ja dziękuje.
Jeśli w sklepie odpada, u mnie nie będzie a za wysyłka odpada.
a kto ci powiedział że to będzie 30 zł kosztować ?? tam tak może pisać ale to nic nie oznacza, poczekaj na premierę, wtedy się będziesz skarżyć :)
W Kinie Grozy Extra!!!!
Od września 13 odcinków chyba co miesiąc będzie do kupienia w Kinie Grozy Extra!!!1 odcinek we wrześniu!!!
? jest juz październik i nic nie ma ?!
? i ciekawe ile to będzie kosztować i ile odcinków na płycie ?
Mistrzowie horroru raczej nie będą wydane w kinie grozy , Carisma wydała po 2 odcinki za 29,90 zł (bardzo ładnie wydane) są do kupienia w sklepach w takim składzie:
Część 1 : CIGARETTE BURNS, INCYDENT NA GÓRSKIEJ TRASIE
Część 3 : KOSZMAR W DOMU WIEDZMY, CZEKOLADA
Część 2 ( Premiera 28.10.07) : PIĘTNO, TANIEC UMARŁYCH
W każdym empiku, MediaMarku a w internetowych to np Merlin.pl
Ja już się zaopatrzyłem ;)
Tzn. ze w kioskach raczej tego nie bedzie? No nic trzeba jechac do empiku i tez sie zaopatrzyc ;)
Faktycznie:) bylem, zobaczylem i kupilem:)
Tylko troche dziwne ze wydali najpierw czesc 1 i 3 a na 2 trzeba pare dni zaczekac.
Wydanie bardzo ladne. Na plycie jest informacja ze Carisma przygotowuje juz 2 serie :P
A mi się wydaje że będą dwie wersje. Jedna ekskluzywna sklepowa z dodatkami za 29,99:
http://www.carisma.com.pl/index_mh1.html
A druga gazetowa do kupienia w każdym kiosku za standardowe 11,90:
http://www.carisma.com.pl/index_kgex.html
Zgadnijcie którą kupię? Oczywiście gazetową ;) Wydaje mi się że klienci gazetówki będą musieli też po prostu dłużej czekać na kolejne odcinki.
White Noise - mam pytanie, jak wygląda ta wersja sklepowa? Czym się różni od kioskowych wydań Carismy?
Przedewszystkim to cena, nie zauwazylem jakis super dodatkow, jedynie sa zwiastuny innych filmow wydawanych przez Carisme i opisy odcinkow "MoH" serii pierwszej. Pudelko sie rozni tym ze jest z tektury podobne do plyt wydawanych przez QDVD. No i to na tyle.
Moze sie pospieszylem z kupnem wersji sklepowej, kupie to wydanie z gazeta i porownam. Jezeli sie niczym nie beda roznic to kupuje za 12zl.
Pozdrawiam
na stronie Carismy napisane jest ze juz sa w sprzedarzy, ale jakos nie widzialem
Na stronie carismy jest napisane, że wersja wypasiona za 30 dychy jest w sprzedaży. Wersja z kina grozy extra będzie za jakichś czas. Jest tylko w zapowiedziach. Coś mi się jednak wydaje, żę tylko na pierwszej płycie będą 2 odc. Później pewnie dadzą po jednym. Wiecie, żeby za pierwszym razem poszczuć ludzi.