PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633464}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 20280
5,8 4 krytyków
Misja Afganistan
powrót do forum serialu Misja Afganistan

Jestem żołnierzem i obecnie służę w Afganistanie. Jak oglądamy ten film z kolegami to
nawet nie chce mi się śmiać... te żenujące sceny i sytuacje które przedstawia ten film
przyprawiają wszystkich o odruch wymiotny! Najgorsze jest to że ludzie w kraju (Polsce)
myślą że tak jest naprawdę!
Brak mi słów na opisanie tego co widzę w tym filmie... to już nawet nie jest śmieszne...
szkoda pieniędzy na taką produkcje... naprawdę! Lepiej pomóc jakimś potrzebującym
dzieciom. Zróbcie lepiej kolejny serial typu "Pierwsza miłość" , tam zawrzyjcie te epizody
miłosnych zawodów, niezrównoważonych i słabych psychicznie ludzi bo tu niema ta takie
gówno czasu. Nie róbcie ludziom wody z mózgu! Ja Was bardzo proszę!

ocenił(a) serial na 7
lukasz0671

Szczególnie normalni są Islamscy Turcy mieszkający w Niemczech , a jaka u nich duża tolerancja (śmiech).
Też tak kiedyś mówiłem jak ty, dopóki nie poznałem bliżej tego towarzystwa...Sorry , ale jak ktoś mówi , że nasze kobiety można , a nawet trzeba gwałcić i , że można nas okradać bo jesteśmy podludźmi to on nie zasługuje na szacunek a na takie same traktowanie. A ci normalni Islamiści to w podświadomości od tej wiary odchodzą , bo ich system moralny jest poroniony i każdy człowiek który ma jakieś szare komórki tak nie postępuje.

użytkownik usunięty
GTRcreative

To poczytaj sobie komentarze pod artykułami gdzie piszą o rannych lub zabitych polskich żołnierzach. Wtedy zobaczysz, jaki szacunek na nasze polskie społeczeństwo do polskiego żołnierza. I nie wciskaj mi tu kitu, bo wiem, co ludzie wypisują. I to robią świadomie.

Talibowie sami się o to prosili. Gdyby Al-kaida nie atakowała USA i innych państw, to by tej wojny wcale nie było. Interesem USA było zabicie Osamy bin Ladena. I to osiągnęli. A to było do przewidzenia, że USA i spółka ISAF nie zdobędą Afganistanu. Afganistanu nie zdobyła Wielka Brytania i Rosja. Więc mamy liczyć, że USA i spółka ISAF zdobędą Afganistan??? Coś mi się wydaje, że nie ma takiej opcji. Powinniśmy zabrać stamtąd naszych chłopców, bo ta wojna chyba nigdy się nie skończy. Talibowie znają lepiej swój teren niż USA i spółka ISAF.

Z jednej strony to się zgodzę, że żołnierz poprzez takie misje wojenne zdobywa doświadczenie. I taki żołnierz jest później najlepszy. A z drugiej strony patrząc to się zastanawiam, za jaką cenę. Przyjeżdża do kraju okaleczony na duch i ciele, lub ginie. Ze zniszczoną psychiką (PTSD). A nasze państwo wątpię czy w ogóle pomaga powrócić naszym żołnierzom do równowagi psychicznej. Niektórym to nasi urzędnicy potrafią bezczelnie zabrać rentę. Nasze państwo stwierdziło: „zrobił swoje, to nie sobie teraz radzi sam”.
Dobrze, że mają siebie nawzajem. I jeden pomaga drugiemu. Niejeden człowiek mógłby się od nich uczyć. To coś więcej niż przyjaźń, każdy z nich odda życie za swojego kompana.

>>Wtedy zobaczysz, jaki szacunek na nasze polskie społeczeństwo do polskiego żołnierza. I nie wciskaj mi tu kitu, bo wiem, co ludzie wypisują. I to robią świadomie.

Szacunek polski żołnierz stracił kiedy pozwolił sobie na bycie najemnikiem Stanów Zjednoczonych. Nam ta wojna do niczego nie jest potrzebna, a tylko płacimy za nią ciężkie pieniądze które można by np. zainwestować w służbę zdrowia, która u nas leży i kwiczy.

>>Talibowie sami się o to prosili. Gdyby Al-kaida nie atakowała USA i innych państw, to by tej wojny wcale nie było. Interesem USA było zabicie Osamy bin Ladena.

Tia, brednie. Nadal wierzysz, że to Al-Kaida zaatakowała USA ? Wyjdź z jaskini i zacznij myśleć...

>>Z jednej strony to się zgodzę, że żołnierz poprzez takie misje wojenne zdobywa doświadczenie. I taki żołnierz jest później najlepszy.
Dla polskiego żołnierza nie ma ''później''. Odsłużą 12 lat i wypad do cywila, więc jego doświadczenie z Afganistanu może mu się później cholernie przyznać na bezrobociu... Doświadczonych żołnierzy to ma UK, USA czy chociażby Francja, ale dla Polski ważniejsza od doświadczenia jest gwarancja, że taki żołnierz nie przejdzie na wcześniejszą emeryturę...

Omomierz

Też myślałem o polskich żołnierzach jako o najemnikach dopóki nie uświadomiłem sobie faktu, że oni owszem jadą dla kasy ale kasę zarobiliby też w kraju bez takiego ryzyka Jeśli więc mamy pretensje o obecność Polaków na takich bezsensownych misjach jak w Iraku czy Afganie to miejmy je do tych co ich tam wysłali liżąc dupę Amerykańcom, którzy nie wpuszczają nas do siebie ale przez te ich sieci bez kłopotu prześlizgują się terroryści (źródło - książka "Anonim- Polowałam na terrorystów, Opowieść agentki CIA" A jak ktoś chce poznać prawdziwe wojsko a nie "przedszkole" jakie jest w polskiej armii to polecam książkę "Arkadij Babczenko - Dziesięć kawałków o wojnie,Rosjanin w Czeczenii" Bez urazy z tym przedszkolem ale w porównaniu z tą książką to Samowolka i sceny z tego filmu to jak bajeczka na dobranoc

ryan45

... no i wlaśnie ... po Twojej wypowiedzi widać to że zlapałeś się na te brednie przedstawione w tym filmie a jak jest naprawdę nie masz pojęcia. Myślę że nie Ty jeden zostałeś "oszukany"... Wierzycie w bajki jakie serwuje nam telewizja i tu jest problem! Czy uwierzysz że smok wawelski istniał naprawdę? ... sam sobie odpowiedz.

lukasz0671

Akurat ja nie oglądam wcale telewizji a serial ściągnąłem sobie z netu z ciekawości i muszę przyznać że mnie zaciekawił więc obejrzałem cały sezon Nie znaczy to że przyjąłem wszystko bezkrytycznie a akurat to co tu piszę nie ma żadnego związku z serialem Kto chce poznać realistyczne sceny z Afganu to niech zaznajomi się z osobą pana Ogdowskiego i jego publikacjami na temat tej misji

użytkownik usunięty
Omomierz

Czyli co żołnierz ma pracować za darmo??? Też za coś musi żyć, opłacić dom i utrzymać rodzinę. Tynk ze ściany ma jeść??? W ogóle jesteśmy też członkiem NATO, więc mamy swoje zobowiązania wobec członkostwa. I jeśli Polska musi gdzieś wysłać żołnierzy to Polacy powinni być dumni, że jesteśmy wstanie wystawić kontyngent, że kontyngent daje radę, że jest chwalony i że między innymi jakoś się szkolą. W wojsko też trzeba zainwestować, bo przecież, na jakim oni sprzęcie jeżdżą czy latają.
Bo właśnie wielu ludzi nie potrafi lub nie chce zrozumieć, że jak się do czegoś należy (NATO, ONZ itp.) to trzeba wypełniać swoje obowiązki.

A propos tego, co napisałeś:
„Szacunek polski żołnierz stracił, kiedy pozwolił sobie na bycie NAJEMNIKIEM Stanów Zjednoczonych.”
Mówienie o tym, że ZAWODOWI ŻOŁNIERZE są najemnikami. Najemnik to jest ktoś do dyspozycji każdego państwa. Jestem na Ebay albo na innej internetowej giełdzie i można mnie kupić pojadę.

Teraz pytanie jest czy jeśli:
Prezydent Rzeczypospolitej wysyła swoich żołnierzy do Afganistanu to wysyła najemników???

Odpowiedz sobie na to pytanie. Bo co niektórzy nawet niewiedzą kto ich tam wysłał.
Więc twoim zdaniem, kto dokonał zamachów terrorystycznych w Hiszpanii i Wielkiej Brytanii??? Święty Mikołaj???

Co do zamachów to ja prędzej uwierzę w to że doprowadziły do nich osoby którym zależało na tych wojnach do których doprowadziły niż ci których się oskarża Wykonawcy się nie liczą - ważni są ich mocodawcy a wojna to wielki biznes i wśród tych co na nich zarobią ja widzę winnych
Nie tylko Polska jest w NATO a jakoś nikt nie chciał jechać do Iraku poza Polską - Francja, Anglia i Niemcy nie dały się oszukać Buszowi - Polacy tak

użytkownik usunięty
ryan45

Wielka Brytania (od 20 marca 2003) jak i pozostałe kraje uczestniczyła w wojnie w Iraku - II wojna w Zatoce Perskiej i wystawiła 45 000 żołnierzy.
Czyli uważasz, że mocodawcą było USA??? Poprzyj to dowodami. I mocodawca i wykonawca - te obie strony są winne swoich działań. Niemożna zwalać winy na jedną ze stron.

zgadzam się, że żołnierzy polskich wysyłanych na misje (nie tylko zresztą do iraku czy afganistanu, ale także chociażby na bałkany) w żadnym wypadku nie można nazwać najemnikami. jest to pewien (nietrafiony zresztą) skót myślowy, opisujący, moim zdaniem, raczej działania naszych polityków a nie zawodowej armii, która jedzie tam, gdzie ją wysyłają. porównywanie naszej sytuacji do anglii, francji czy niemiec jest, moim zdaniem, kolejnym błędem. to są czołowe mocarstwa tzw. świata zachodniego, z którymi usa musi się liczyć, a polska to średniej wielkości kraik w europie wschodniej, który stara się, z różnym zresztą powodzeniem, doszlusować do pierwszej ligii. czy udział w misjach w iraku i afganistanie jest w tym kontekście pomocny, to już inna sprawa. poza tym pamiętajcie o jednym, tzw. opinia publiczna, czyli min. my, drodzy forumowicze, jest permanentnie niedoinformowana, nie widzimy tzw. big picture, bo nie mamy dostępu do wszystkich informacji potrzebnych do wyrobienia sobie sensownej i wyważonej opinii. zamach na wtc jest tego najlepszym przykładem. mnóstwo różnych, czasami sprzecznych informacji, i to co uznamy za"prawdę" zależy w dużym stopniu od nas samych. no i wreszcie afganistan i irak to dwie zupełnie różne misje i co za tym idzie różne cele. celowość udziału w jednej niekoniecznie oznacza, że warto uczestniczyć w drugiej. niestety jak się jest częścią paktu, to trzeba swoje zobowiązania respektować. a tak na marginesie, w tej grze nie ma "winnych" i "niewinnych", są tylko różne sprzeczne interesy i dobrze by było gdyby nasi politycy umieli zdefiniować ów "polski interes".

użytkownik usunięty
sts111

Bo widzisz jeden jakiś przemądrzały gimbus (jak to się teraz fajnie nazywa ludzi) napisze na necie "najemnik" i reszta jak takie małpki powtarza za nim. No niestety mylisz się. Kiedy piszą "najemnik" to mają namyśli naszych żołnierzy, a nie polityków. Wystarczy poczytać komentarze pod artykułami. Może Polska liczy, że kiedy się przypodobamy USA to w razie czego wezmą nas pod swoje skrzydła. Chociaż Polska w 45 przekonała się o poparciu USA na własnej skórze. Jak to mówią umiesz liczyć, licz na siebie.

ocenił(a) serial na 7

Jacy najemnicy ja pierdziele ^^.
Ale fakt że ta wojna jest bezsensowna , a ten zamach na WTC to był tylko pretekst. Tak samo jak w II WŚ wystawili Pearl Harbor na pożarcie Japońców , aby mieć tylko pretekst przystąpienia do wojny. Oni tam prawdy nie powiedzą...
USA jak coś robi to nie z dobrego serca , liczą się tylko interesy które są pod piękną przykrywką.

ocenił(a) serial na 10
GTRcreative

Jeśli my nazywamy naszych żołnierzy najemnikami? Tych najemników wysyłają politycy? Polityków wybieramy MY?
To w takim razie kim my jesteśmy?

ocenił(a) serial na 7
goral_kilos

Nie wiem kto ich tak nazywa , ale na pewno nie ja.

użytkownik usunięty
GTRcreative

Poczytaj sobie artykuły kiedy ginie lub zostaje ranny żołnierz. A nie piszesz "Jacy najemnicy ja pierdziele".
Tak samo pretekstem była wona w Iraku.

>>Czyli co żołnierz ma pracować za darmo??? Też za coś musi żyć, opłacić dom i utrzymać rodzinę.

Co to ma do rzeczy ? Żołnierz to jest zawód i nikt tutaj nie mówi o zlikwidowaniu armii.

>> W ogóle jesteśmy też członkiem NATO, więc mamy swoje zobowiązania wobec członkostwa. I jeśli Polska musi gdzieś wysłać żołnierzy to Polacy powinni być dumni, że jesteśmy wstanie wystawić kontyngent, że kontyngent daje radę, że jest chwalony i że między innymi jakoś się szkolą.

Co za brednie... NATO niczego nie wymusza - państwa członkowskie mogą odmówić udziału w misjach i nie ma z tego tytułu żadnych konsekwencji. Polski kontyngent daje radę? Nie bądź śmieszna, bo te twoje dyrdymały wyglądają mi na powtarzane treści, o których nie masz pojęcia. Polacy w Afganistanie nie dają sobie rady, a po przejęciu prowincji Ghanzi od Amerykanów Talibowie nasilili swoje ataki w tym rejonie. Sprawa wyszła na jaw, ale polskie władzy zamiotły to pod dywan.

>>Mówienie o tym, że ZAWODOWI ŻOŁNIERZE są najemnikami. Najemnik to jest ktoś do dyspozycji każdego państwa.
Kolejna bzdura. Słowo ''najemnicy'' odnosi się właśnie do ''wypełniania obowiązków NATO'' ponieważ polska armia jest na każde zawołanie Stanów Zjednoczonych. Armia służy do obrony granic i interesów państwa. W Iraku i Afganistanie nie walczymy ani za jedno, ani za drugie.

>>Prezydent Rzeczypospolitej wysyła swoich żołnierzy do Afganistanu to wysyła najemników???
Jeśli robi to dlatego, że Wujek Sam tego nakazał obiecując intratne kontrakty to oczywiście, że tak.

>>Więc twoim zdaniem, kto dokonał zamachów terrorystycznych w Hiszpanii i Wielkiej Brytanii??? Święty Mikołaj???
Baltazar Gąbka i Pan Samochodzik... Jeśli wierzysz w to, co się na ten temat mówiło w mediach to po prostu nie masz pojęcia o czym mówisz. Poczytaj trochę książek o Al-Kaidzie to może sobie wyrobisz własne poglądy...

ocenił(a) serial na 3
Omomierz

Powiem ci jedno gratuluje za wytrwałość że chcesz nie którym uświadomić ludziom że ten "gniot" jest choćby w części realny. Jakbyś chciał udowodnić kurze że bez głowy może dalej żyć lub chomikowi w karuzeli że do biegnie do celu.

rafib1975

Do mnie to pisałeś ? Bo jeśli tak to nie przypominam sobie bym komukolwiek próbował udowodnić realizm w ''Misji Afganistan''. Ba, jestem jednym z największych krytykantów tego wypierdka na tym forum ;)

ocenił(a) serial na 3
Omomierz

Do ciebie tylko źle napisałem teraz to właśnie zauważyłem, chciałem powiedzieć że chcesz udowodnić brak realizmu, a słowo zgubiłem.

użytkownik usunięty
Omomierz

Po pierwsze. Kopiowanie czyjś wypowiedzi i na nie odpowiadanie to jak to jak pisanie odpowiedzi na klasówce.
Po drugie. Czy ja gdzieś wspominałam o likwidowaniu armii??? Wręcz przeciwnie. Trzeba ją zmodernizować. Zauważ, że niektórzy ludzie (na innych forach) twierdzą, że skoro idzie się do wojska to jest powołanie i nie powinien dostawać za to kasy. W 100% nasz kontyngent na pewno nie daje sobie rady, ale w jakiejś części daje sobie radę. Nie wiem może NATO to PMC.

Skoro znasz ciekawe książki na temat Al-kaidy to podaj mi parę tytułów. Chętnie poczytam. Pozdrawiam.

dobra książka?

... cóż ja mam taką pracę i wiąże się z tym wiele ryzyka jak z resztą w wielu innych zawodach. Ja to rozumiem że ludzie mają różne charaktery i nie każdemu podoba się to że "my" jesteśmy tu w Afganistanie. Tak samo mnie czy komuś innemu może nie podobać się wiele innych rzeczy o których nie chce tu się wypowiadać. Generalnie nie interesuje się tym jak mnie nazywają - to świadczy tylko o poziomie ich inteligencji, wiedzy i poglądach. Bo przecież kto ze strony Polski odpowiada za nasz udział w wojnie? Bo na pewno nie ja i nikt z moich znajomych. Mnie natomiast pozostaje wykonywanie poleceń przełożonych, podobnie jak w jakichś innych nawet prywatnych firmach... Wszędzie panuje jakaś hierarchia. Ale istota problemu polega na bardzo nie umiejętnym odwzorowaniu czy chęci pokazania jak ta wojna wygląda i jak żyją tu nasi żołnierze. To mi bardzo przeszkadza w tym filmie i jestem z tego bardzo niezadowolony. Wprowadza on w błędne wyobrażenie ludzi którzy nie wiedzą jaka jest prawda... to załamuje mnie, bo szkoda mi tych ludzi. Nie dziwne więc że później nazywają żołnierzy w taki czy inny sposób.

ocenił(a) serial na 10
lukasz0671

Proszę Cię z całym szacunkiem nie wiem czy jesteś naprawdę w Afganistanie czy nie nie interesuje mnie to ale jeśli tak to
Po pierwsze po co Ty tam jesteś? Dla kasy. Czy dla idei ? Jeśli dla kasy to jesteś najemnikiem bo nie jesteś tam dla Polski tylko dla kasy.
Po drugie to nie na serial jest zmarnowana kasa tylko właśnie na tą misję. Tyle jest ludzi/dzieci w Polsce , które potrzebują pomocy.
Serial jest po to , żeby dostarczyć rozrywki a nie jest filmem dokumentalnym.
Po trzecie czemu nie chcecie być nazywani najemnikami ? Pytam szczerze czy to Was obraża? Pytam bez napinki. Bo jeśli tak to nie będę takiego określenia stosował.
To co napisałem nie ma na celu obrażenia Ciebie i chłopaków którzy tam służą. Takie jest moje zdanie.

użytkownik usunięty
adamp2009

Po pierwsze. Pracujesz ??? Jeśli tak to pracuj za darmo skoro wymagasz tego od zawodowych żołnierzy.
Po drugie to trzeba pokazywać to co się tam dzieje i co robią nasi żołnierze. Więc trzeba wydawać na to kasę. No niestety serial w stylu "Kompani Braci" im się nie udał. Co każdy na to liczył. Mam tylko nadzieję, że film o bitwie o City Hall w Karbali nie schrzanią. Nie wiem czy twoim zdaniem pokazywanie wojny to cel rozrywkowy.
Po trzecie zadaj sobie pytanie - Kto ich tam wysłał ??? Bo większość polskiego społeczeństwa nawet nie wie kto ich tam wysłał. Ja czułabym się urażona gdyby ktoś wyzywał mnie od najgorszych, a nie miał zielonego pojęcia o zaistniałej sytuacji.

ocenił(a) serial na 10

Nie pytałem Ciebie ale jak już mnie wywołałeś to odpowiem Tobie;)
Ja się nie czepiam pracują uczciwie niech kasę biorą. Tak pokazywanie wojny w serialach to tylko i wyłącznie rozrywka. Resztę tak prosto opisałem , że nie wymaga sprostowania ;)

użytkownik usunięty
adamp2009

Skoro uważasz, że niewolno z tobą rozmawiać to OK. Sorrki, że się odezwałam.
Koniec rozmowy z tobą. Tylko sobie zapiszę twój nick żebym wiedziała na przyszłość na czyj post nie odpowiadać.

ocenił(a) serial na 10

Ale ja nie widzę problemu żeby z Tobą rozmawiać na forum bo piszesz mądre rzeczy :)

ocenił(a) serial na 10

A czy ja kogoś wyzwałem od najgorszych ? To tak jak bym na panią z firmy sprzątającej w supermarkecie napisał ,że pracuje jako sprzątaczka obraził bym ją?

ocenił(a) serial na 10
adamp2009

I jeszcze jedno nikt ich tam na siłę nie wysyłał. Sami tam pojechali nie ma już służby przymusowej.

ocenił(a) serial na 3
adamp2009

Widzisz piszesz o czymś co nie masz pojęcia lub nie chcesz mieć. Do Afganistanu nas zmusiły pakty z NATO to jest jedno. A drugie nie masz pojecie jak działa armia, jak wchodzisz do niej to słuchasz rozkazów a twoje poglądy zostają w tyle. Czy myślisz że w USA też ludzi się tam chętnie pchają? I kolejne poczytaj definicje najemnik, jest to osoba która bez przymusu jakiegokolwiek zaciąga się dla kasy bez uprzedzeń moralnych.

użytkownik usunięty
rafib1975

Dobrze, że ktoś taki jak ty to rozumie. Piszą najemnik, a nawet nie znają znaczenia tego słowa. Co niektórzy też już uważają już NATO za najemników.

rafib1975

Myślę że wszyscy przeciwnicy tej misji doskonale zdają sobie sprawę ze znaczenia słowa najemnik i używają go w celu obraźliwym Też mi się nie podoba że Polacy służą tam bo nie widzę tam jakiegoś interesu naszego kraju, ale jestem w stanie docenić to że nasza armia zamiast pierdzieć w stołki w koszarach albo kleić durnia na poligonach zdobywa doświadczenie w warunkach bojowych To jedyna zaleta tej misji jaką dostrzegam Czemu Ameryka nie zaprowadza demokracji w Korei Północnej? Czyżby się ich bali czy też nie mają tam żadnego interesu? A pretensje mam nie do żołnierzy a do polityków którzy ich tam wysłali A co do najemników to faktem jest też ze masa znajomych którzy poszli do woja to zrobili to tylko dla kasy i się z tym wcale nie kryją co zresztą byłoby głupotą zważywszy na fakt ze wcześniej unikali obowiązkowej służby jak diabeł święconej wody ale nie wszystkim się udawało

adamp2009

posłuchaj: nie piszę że jestem polskim żołnierzem w Afganistanie tylko po to żeby tu zabawić towarzystwo. Piszę że boli mnie nieumiejętne i nieprawdziwe przedstawienie realii tu panujących. Jak już wypowiedziałem się wcześniej mnie to nie rusza jak ktoś mnie nazywa, bo ja mam taki zawód i taką pracę... ktoś mnie tu wysłał i powierzył jakieś zadanie, zapłaci mi za to większe pieniądze niż w naszym kraju - zapłaci mi za ryzyko i rozłąkę jaką mi zaserwował w "zestawie"... a czy te pieniądze zarobione tu to myślicie że są takie duże? Czy pieniądze zrekompensują wszystko? Czy ta nasza Polska daje Tobie tyle ile potrzebujesz? Zastanów się i sam sobie odpowiedz. Ja osobiście nie obrażam się za nazewnictwo naszej armii ale czy obrazisz policjanta jak powiesz na niego "pies", czy na pielęgniarkę - "piguła", czy na adwokata powiesz "papuga"... to świadczy o Tobie samym. Poznaj dokładnie czym kto się zajmuje, dlaczego to robi i na jakiej podstawie prawnej czy moralnej.
Jeden jest księdzem a drugi kur..ą tak to już jest...

lukasz0671

Ameryki nie odkryłeś
Pojechałeś do afganistanu bo cały czas wierzyłeś że jak rambo przejdziesz afganistan na jednym magazynku, a teraz narzekasz na zwykły serial

kondzio12

Człowieku! Ty lepiej już nie oglądaj tylu filmów bo nie wychodzi Ci to jak widać na dobre i szkodzi równowagę psychiczną... nie chcę więcej komentować Twoich mądrości bo szkoda czasu. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
lukasz0671

a jak się ustosunkujesz do tego, że historia jest na faktach?

ocenił(a) serial na 8
malwibak

chodzi mi oczywiście o samą historię, a nie o formę jej przedstawienia ;)

ocenił(a) serial na 1
lukasz0671

Naprawdę jesteś w Afganie? No powiedz, jak tam jest? Ile kobiet i dzieci już zabiłeś?
A film fajny! Naprawdę dmuchacie dupy w transporterach?
Zajebioza!

ocenił(a) serial na 3
ElRio

Co dostałeś kolejna przepustkę ze szpitala i dorwałeś się do neta bo już dawno twoich idiotyzmów nie widziałem.

ocenił(a) serial na 1
rafib1975

Spadaj gimbusie - nie do ciebie to było pytanie.

ocenił(a) serial na 3
ElRio

Żyję w wolnym kraju i mogę pytać, czy może pielęgniarka pasy poluzowała i możesz pisać.

rafib1975

nie ma sensu wchodzić z nim w dyskusję. to musi być jakiś troll bo nikt normalny nie pisze takich bredni. nie wiem skąd się urwał, ale szkoda klawiatury.

ocenił(a) serial na 1
sts111

Ty się też nie odzywaj gdy cię nikt nie pyta, gimbusie. Pytanie nie jest do ciebie.

ocenił(a) serial na 1
rafib1975

Gimbus i stulejarz nigdy nie przepuści okazji :) Mama ci neta odetnie. :)

ocenił(a) serial na 3
ElRio

Ile twoja matka musiała zjeść śniegu żeby takiego bałwana urodzić?

rafib1975

Naprawdę musisz się zniżać do jego poziomu ? Olej go i niech sobie poużywa, moderacja i tak wytnie jego posty ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
ElRio

Dobrze a twoje szare komórki ? Twój pan Irlandczyk pościł "białego" niewolnika do kompa?? Musiałeś dużo WC wyczyścić ponad normę że masz przepustkę na internet, bo jak nie wykonywałeś ostatnio normy, jak cie nie było to nie mogłeś wychodzić z barku.

ocenił(a) serial na 1
rafib1975

Hehe, aleś się wysilił. Irole to mi mogą... JA jestem ich panem! :)
Pozdróweczki dla stulejki, stulejarzu! :)