PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633464}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 20277
5,8 4 krytyków
Misja Afganistan
powrót do forum serialu Misja Afganistan

Kompletnie nie rozumiecie fabuły i koncepcji serialu. To nie jest dokument tylko serial, który opowiada o walce ze sobą na misji wojennej i tęsknocie za bliskimi, którzy są daleko w kraju. Nie mogą opisać dokładnej scenerii jak jest na takich misjach w Afganistanie i Iraku, bo nie zapominajcie ,że to wojsko i wszystko jest tajne. Mój kolega też jest żołnierzem był w Iraku znam go od dziecka pytałam go wiele razy jak jest na takich misjach i mi nie odpowiedział na to pytanie.

Katjja1

Co za brednie. ''Kompletnie nie rozumiecie[tutaj wstaw zupełnie dowolny tytuł]'' to nie jest argument, a jeżeli nie potrafisz w żaden sposób poprzeć swojego zdania to najlepiej zostaw je dla siebie. Powstało tyle genialnych seriali wojennych i jakoś ich twórcy potrafili przełamać tą mityczną barierę ścisłej tajności wojskowej...

Omomierz

Grzeczniej trochę jak z damą rozmawiasz gimbusie.

Serial faktycznie jest dobry i taka jest prawda.

HRA

Dama potrafiłaby dostrzec, że ten serial jest tandetny.

Serial faktycznie jest tandetny i taka jest prawda :)

ocenił(a) serial na 10
Katjja1

Jeden minus jest to gdyby to było na innej stacji bardziej znanej ten serial stałby się popularniejszy. Jak dobrze pamiętam Czas honoru na początku też miał krytykę, a kręcony już jest 6 sezon. Obsada jest dobra. No może jakby jednak to kręcili w Maroku to by było jeszcze bardziej ciekawszy serial.

Katjja1

może dobrze, że Ci nic nie powiedział. Twoje podejście do problemu jest tak infantylne, że chyba szkoda mu było słów. "wszystko jest ściśle tajne"? to jakim cudem armia wypożyczyła sprzęt, zapewniła dostęp do poligonu, wysłała aktorów na kilkutygodniowe szkolenie, zapewniła konsultantów etc. (że niewiele to dało w tym przypadku to już inna sprawa). jakim cudem taki evan wright mógł jeździć z elitarną jednostką marines po iraku i jeszcze to opisać? zastanów się zanim coś napiszesz. może i nie rozumiemy subtelności psychologicznych tego serialu, jego koncepcji i fabuły, ale jak zamierzasz go bronić to znajdź naprawdę mocne argumenty, bo jak na razie to są to, cytując przedmówcę, kompletne brednie.

ocenił(a) serial na 10
sts111

Sprzęt i szkolenie to nie to samo, co zdrada całej misji któregoś kontyngentu. Był jeden odcinek kiedy to dziennikarka przysięgała ,że nic nie wyjawi , co usłyszy. Nawet skasowali wszystkie filmy, które kamerzysta nagrywał. Skąd to wzięli prawda?

Katjja1

oczywiście, że są tajne misje, ale nie "wszystko jest tajne". poza tym, w przypadku dziennikarki, chodziło o okoliczności śmierci brata melbora, a nie o "zdradę całej misji któregoś kontyngentu". plenery w maroko nic by nie pomogły. kiepski scenariusz, kiepskie dialogi, papierowe postacie, o błędach merytorycznych nie wspominając. ambicje były, tylko co z tego.

Katjja1

Tak głupich postów to ja jeszcze nie widziałem... Nie masz pojęcia o czym mówisz, a starasz się błyskać nowinkami.
Jak twoim zdaniem powstał ''Generation Kill'' skoro Stany Zjednoczone dbają o tajemnicę wojskową o wiele, wiele bardziej niż Polska ? Wszystko, co było potrzebne do osiągnięcia sukcesu scenarzysta i reżyser mieli podane, jak na tacy, a i tak zrobili z tego gniot.
Ale nie będę sobie strzępił klawiatury, bo po twojej infantylności i bredniach, które wypisujesz zakładam, że albo należysz do grona ''groupies'' Małaszyńskiego i każdego gniota, w którym się pokazuje postrzegasz jako oscarowe dzieło albo gimnazjum jest jeszcze przed tobą...

ocenił(a) serial na 3
Katjja1

Dobrze że ty dziewczynko rozumiesz i wszystkich oświeciłaś. Ten serial jest śmieszny dla rozsądnego widza, a nie powinien...Kolega ci nie opowiedział jak tam jest bo może był pewny że i tak nie zrozumiesz.

Jak mnie wkur... tacy ludzie, którzy zaczynają wypowiedź od "wy nie rozumiecie, a jak tak"...5