PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104479}

Miodowe lata

1998 - 2003
7,1 91 tys. ocen
7,1 10 1 90947
6,1 14 krytyków
Miodowe lata
powrót do forum serialu Miodowe lata

Mega Kurski

ocenił(a) serial na 8

Siemanko Sąsiady :P Życie to jest wielkie pole, takie życia ja.... he he :)

ocenił(a) serial na 8
dzekopko

Co tak gały w mordę jeża wywalacie? Normalna hawira nie?

Roman Kurski jest chyba najbardziej kolorową postacią z całych miodowych lat. Sam jego widok jak wchodzi w tej swojej pomarańczowej podkoszulce i na start tekst "sąsiady...." to z krzesła spadałem.

KinoManiack

Genialne też było w odcinku ze strażą osiedlową, jak śpiewał hymn swojego ulubionego klubu. Szkoda, że nie stworzono spin-offa o Kurskim :(

ocenił(a) serial na 8
Domin_X

empirycznie, paradoksalnie i parekselans :P

ocenił(a) serial na 10
inkainkowska

To chyba z odcinka "Ciotka z Ameryki", w którym Karol miał udawać naukowca. Trafiłem? Dobrze kojarzę?

ocenił(a) serial na 10
KinoManiack

:D Właśnie oglądałam z Córeczką odcinek z tym cytatem ("Rodzina patologiczna")! Ha-ha-ha! Rewelacja! I ta intonacja Kurskiego! Mega! :)) Pozdrawiam. :)

użytkownik usunięty
dzekopko

To mój ulubiony bohater zaraz po Karolu i Tadku świetnie zagrana postać

ocenił(a) serial na 8
dzekopko

"Bardzo mi przykro, ale zmuszony jestem panów zdziesionować" :)

dzekopko

"Szanowna pani, w mordę jeża kocham panią" :-)

ocenił(a) serial na 8
sebastian22221

Model Wronki... Mam jeszcze Białołękę, ale co Wronki to Wronki :)

ocenił(a) serial na 8
dzekopko

Bardzo dobry rocznik... Nasłonecznione kartofliska południowej małopolski... Raczej lewa strona Wisły... :)

dzekopko

To było dobre, z odcinka "Rodzina patologiczna" :-)

dzekopko

"Sąsiad, ale ja nie konsultuję o suchym pysku" :-) Z Odcinka "Obiecujący młody człowiek".

ocenił(a) serial na 10
dzekopko

Tadzio na koniec tej sceny dobrze podsumował: "Panie Kurski, ja zawsze wiedziałem, że Pan to jest degenerat z klasą".

ocenił(a) serial na 10
dzekopko

W odcinku, w którym ten łysy Mulat (chyba się nazywał Hakim) uczy ich tańczyć, Alina i Danka chciały, by Karol i Tadzik byli uprzejmi wobec nich, dochodzi do śmiesznej sytuacji, gdy Karol robi Alinie jajecznicę i się co chwila jej pyta, gdzie co jest. Przychodzi do nich Danka, za nią Tadzio.

Po chwili do nich zagląda Kurski i tekst: "Przepraszam, czy miałaby Pani użyczyć szczyptę cząbru?" :)

ocenił(a) serial na 10
dzekopko

Jego przebój "Pod celą" (czyli "Życie jak wysoka wieża") z odcinka "Kanalersi" - rządzi !

ocenił(a) serial na 10
damiano444492

Tak jak się spodziewałem - ten przezacny utwór trafił na tekstowo
http://www.tekstowo.pl/piosenka,miodowe_lata,pod_cela.html