Serial w podobnym klimacie, obejrzałam 1. sezon w dwa dni. Jak dla mnie rewelacja, daję
9/10.
Takiej zachęty potrzebowałem. Myślę, że może być dobrym czasozapychaczem do emisji III sezonu 'Boardwalk Empire'.
Zgadzam się, serial ma stanowczo zbyt niską ocenę. Może do Boardwalk Empire mu sporo brakuje, szczególnie dobrych aktorów, ale klimat ma równie dobry.
Z "Boardwalk Empire" łączy go jedynie osadzenie akcji w przeszłości i stacja produkująca. "Boardwalk Empire" uwielbiam. Na "Magic City" przysypiałam podczas pierwszego odcinka. To tak jakby porównywać "Kac Vegas" do "Kac Wawa". Niestety, w "Magic City" nie ma magii. Jest nudna, nieporywająca fabuła, płytkie postaci i parę ujęć damskich tyłków wrzuconych dla osłody. Jest jeszcze dobra muzyka ale to za mało na ciekawy serial. Żałuję bo bardzo lubię Jeffreya Deana Morgana ale nie ma facet szczęścia do ról.
Dokładnie się z Tobą zgadzam,no tak to wygląda niestety.Na plus serialu,którega akcja toczy się w Miami jest solidne odzwierciedlenie klimatu owych lat '50,a właściwie ich schyłku ,w tle od czasu do czasu leci też muzyka z tego właśnie okresu.Zakazane Imperium to całkiem inna bajka,każdy odcinek wnosi coś świeżego,akcja jest bardziej dynamiczna,nie ma tam takich przestojów jak w Mieście Cudów,gdzie przez większość czasu jest zwykła paplanina nie wnosząca nic ciekawego w kontekście całego serialu,więc mogliby sobie to darować,a bardziej skupić się na podkręcaniu akcji.
Do meritum poruszanej kwestii : Miasto Cudów w zestawieniu z Zakazanym Imperium wypada blado,to tyle.
"Magic City' produkuje kanał STARZ. Jedynie w Polsce jest emitowany przez HBO.
Mi także pierwszy odcinek tego serialu nie przypadł do gustu, tak jak mówisz strasznie nudno. Myśle czy nie dać jemu i sobie jeszcze jednej szansy i obejrzeć drugi odcinek, tylko ciekawy jestem kiedy mi się zachce.
Mnie jakoś serial nie podszedł jest troche nudnawy akcja no prawie jej nie ma ,Ja chyba oglądałem ten serial z powodu tego że podoba mi się Miami .Bo seriale i filmy o tematyce gansterskiej nie przekonują mnie jakoś Tak było np serialem Zakazne imperium z którym dałem sobie spokój. i z Miastem cudów dam sobie spokoj też 3/10