nie, nie jest
argument? proszę, Breaking Bad nie jest lepsze od The Wire, a The Wire jest jedynym serialem, który mimo zupełnie innej formy, ma poziom, który stawia go obok Twin Peaks
rzekłem
Widziałem wiele dobrych seriali np: Robin of Sherwood, Północ-południe, Miasteczko Twin peaks,
Archiwum X, Millennium, Kompania braci, Rzym, Tudors, Biorgas, Spartakus, Gra o tron,
Oz, The wire, Dexter, Breaking bad, Zakazane imperium i mogę zgodzić się z całym przekonaniem,
że Miasteczko Twin peaks jest wyjątkowe. Powiem tak, swego czasu urzekł mnie najbardziej
Robin of Sherwood i Miasteczko Twin peaks, potem rozłożył na łopatki Oz, Rzym oraz Gra o tron :)
Te pięć seriali jest dla mnie najlepsze :)
Witam,
Jestem w trakcie oglądania drugiego sezonu Twin Peaks.
I dziś mój znajomy wyjawił mi kim jest morderca - BOB.... ;(
Wkręciłem się super, serial podoba mi sie mega.
Co teraz zrobić, żeby jakoś tej serial dalej oglądało mi się dobrze....?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Co jest niesamowitego w serialu w większości złożonego z wypełniaczy? Fajny klimat, muzyka, postacie, wpływy - nic więcej. Ta forma pokazała, że może być sztuką wysoką trochę później, Rodziną Soprano. Coś o nieporównywalnej do czegokolwiek dojrzałości artystycznej, konsekwencji w prowadzeniu i przede wszystkim tematyczności. Jak się zobaczy rozpiętość od zgubienia w lesie zimą, przez kilku-dziesięciominutową sekwencją snu, do mechaniki kwantowej, to trudno potem strawić coś węższego.
W sumie to MTP zaczęło się od drugiego sezonu robić taka Lynchowska wersja Archiwum X :))
Gdyby serial został pociągnięty dalej sądzę że Agenta Coopera(Boba) ścigał/a by agent/ka DEA zwana Danielem Duchovnym ^^"