PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 117 tys. ocen
8,5 10 1 117214
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Serial jest świetny ale mam pewien problem , ogladałem go w telewizji z lektorem i na komputerze z napisami i łatwiej "przystosowałem" ten serial z telewizji jak z napisami , to chyba jedyny taki przypadek , zawsze wole napisy ,a w tym przypadku jest inaczej , czy macie podobne odczucia ?

ocenił(a) serial na 8
PraskiKinoman

nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem, ale chodzi Ci o to ze tłumacz nie dokładnie tłumaczył, to owszen masz racje, ale sensu fabuły/scenariusza nie zmienił w najmniejszym stopniu. W wielu filmach made in USA tłumacze nie tłumaczą dosłownie, bo dosłowne znaczenie nie zawsze jest najlepszym tłumaczeniem dla "szerokiego" grona widzów. Najlepszy przykład: Die hard - Szklana pułapka

ocenił(a) serial na 9
piogol1769

Bardziej podpasowało mi ogladanie wersji z lektorem w telewizji , niż po kilku próbach ogladania z napisami na komputerze , to chyba jedyny taki serial który wole ogladać z lektorem z niż napisami , normalnie wole napisy a tutaj niespodzianka zresztą dobrze że leci na cbs action . A tłumaczenie nie jest złe , jedno nawet z lepszych .

PraskiKinoman

hehe ja tak mialem z Shogun z Chamberlainem,bez tlumacza jednego z dziesieciu nie to samo