PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=778883}

Miłosne potyczki

Aşk Laftan Anlamaz
2016 - 2017
7,9 1,2 tys. ocen
7,9 10 1 1163
Miłosne potyczki
powrót do forum serialu Miłosne potyczki

Spojlery

ocenił(a) serial na 9

Jeśli ktoś obejrzał do końca może odpowie na kilka pytań.
Co Murat przeczytał w liście gdy jechał na swój ślub?
Dlaczego po nim zachowywał się tak dziwnie względem Hayat?

darjaa

Murat przeczytał w nim, że jego matka w rzeczywistości nie umarła i go opuściła. Zachowywał się tak względem Hayat ponieważ wciąż nie wybaczył jej tego, że skłamała ze swoją tożsamością i to co zrobiła jego matka bardzo go zraniło. Całą swoją złość i frustrację wyładowywał właśnie na Hayat.

AnetaNatalia051

jeszcze dodam, że przez to że każdy go okłamywał trudno było mu ponownie jej zaufać

ocenił(a) serial na 9
AnetaNatalia051

Rozumiem że matka w końcu naprawdę umarła, czy ta dziewczyna co z nią mieszkala to siostra Murata

darjaa

Tak, matka Murata umiera, a ta dziewczyna nie była jej córką, była pielęgniarką która jej pomagała (choć na początku okłamała Murata że jest córką jego matki i przez jakiś czas w to wierzył, ale to nie była prawda - chciały po prostu wyłudzić od niego pieniądze).

ocenił(a) serial na 9
AnetaNatalia051

A o co chodziło w scenie gdzie Hayat przyłożył sobie pistolet do głowy i próbowała strzelić?

darjaa

To już trochę dłuższa historia. Zaczęło się od tego, że do domku, w którym Hayat i Murat mieli miesiąc miodowy przyjechał Emre i dał Hayat dokument, który potwierdzał, że między Dorukiem a Muratem nie ma pokrewieństwa - nie są braćmi. Miało to udowodnić, że Murat nie jest synem Nejata czyli także nie jest Sarsilmazem. Szantażował on Hayat, że albo przyjmie ofertę pracy z nim albo powie o wszystkim Muratowi. Hayat nie chciała mu o tym powiedzieć, ponieważ Murat wciąż ciężko radził sobie z tym, że jego matka żyje i że tak wiele osób go okłamywało. Wkrótce umiera jego matka i Murat jest jeszcze w gorszym stanie. Hayat nie chciała go jeszcze bardziej załamywać, a Emre wciąż ją szantażował. W końcu nie wytrzymała i przyszła do gabinetu Emre, stwierdziła że nie może zrobić tego Muratowi i woli zginąć niż go ponownie skrzywdzić, więc próbowała się zabić pistoletem Emre, który na szczęście nie był naładowany.

Jeśli chodzi o sprawę z pokrewieństwem to w końcu okazało się, że to Doruk nie jest synem Nejata, a nie Murat.

ocenił(a) serial na 9
AnetaNatalia051

Wow, a matka dlaczego go zostawiła? I kim jest Emre?

ocenił(a) serial na 9
darjaa

No i jeszcze sprawa babki mnie interesuje? Ten starszy siwy pan to Hayat dziadek czy ojciec?

darjaa

W sumie to sprawa matki Murata jest dla mnie najmniej jasna - z tego co zrozumiałam to odeszła od Nejata i związała się z innym mężczyzną, z którym miała potem innego syna. W liście, który zostawiła babci Murata napisała, że odchodzi z powodu marzeń i prosiła by powiedzieli jej synowi że umarła, więc babcia Murata przez lata okłamywała go, że jego matka zginęła ratując go. W kolejnych latach odwiedzała syna, ale nie wpuszczano jej do niego. Gdy po latach Murat ją odnajduje, trafia ona do szpitala i udaje że straciła pamięć przez co przez kolejne odcinki jej sprawa nie jest do końca wytłumaczona.

Emre to przyjaciel Tuval, który pojawił się w Sarte, ponieważ miał pomóc w tworzeniu nowej kolekcji. Spotyka Hayat i się w niej zakochuje, a przez kolejne odcinki próbuje się do niej zbliżyć.

Ten starszy pan to dziadek Hayat. Przed laty on i babcia Murata spotykali się ze sobą, ale rozstali się. Jej ojciec w ogóle nie pojawia się w serialu, choć jest często wspominany.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

Czyje jest dziecko Didem? Czy Murat weźmie z nią ślub?

princes125

Didem nie była w ciąży, oszukała Murata, żeby wziąć z nim ślub. O jej kłamstwie dowiedziała się Derya i namówiła Didem, by ta skłamała, że poroniła (bo jej kłamstwo i tak by się przecież wydało). Murat nie miał się już po co z nią żenić skoro nie była w ciąży i ślub został odwołany.

ocenił(a) serial na 9
AnetaNatalia051

Aha czyli nie wyszło, że kłamała?

darjaa

O tym że poroniła dowiedział się od Tuval i wyrzucił Didem z Sarte.

AnetaNatalia051

*O tym że skłamała o poronieniu dowiedział się od Tuval i wyrzucił Didem z Sarte.

Wybacz, źle napisałam xD

AnetaNatalia051

a skąd dowiedziała się Tuval? bo oglądam już drugi raz i w obu przypadkach mi umknęło skąd ona wie o tej sfingowanej ciąży. przecież Ipek i Asle nie miały dowodu i nikomu nie mówiły potem

Marie_

Też mi to jakoś umknęło, może się sama domyśliła? W końcu spędzały razem dużo czasu

ocenił(a) serial na 9
AnetaNatalia051

Czy Nejat zostawi Deyre?

ocenił(a) serial na 10
darjaa

To dobrze, że do ślubu nie dojdzie. Wolę Hayat z Muradem tylko niż oni będą razem. Kto powie Muradowi że Didem rzekomo poroniła?

ocenił(a) serial na 10
princes125

To jak oszukała DIDEM Doruka skoro on był Z nią na badaniach i wyszło że jest w ciąży? I czy Murad poszedł z nią na badanie usg o którym mówi Ipek.

princes125

Muratowi powie Tuval.
Wyniki zostały sfałszowane przez pielęgniarkę, którą przekupiła Didem, a Murat nie był z nią na żadnym badaniu usg.

darjaa

No jakoś w połowie serialu on ją zostawia i wyprowadza się z domu, więcej się w serialu nie pojawia. Sprzedaje swoje udziały w firmie i nawet nie kontaktuje się z synami.

Niestety Derya dalej pozostaje pod opieką Murata i wciąż z nimi mieszka.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

Kiedy Murat się dowie prawdy o Hayat i jak zareaguje? To czyim synem jest Doruk?

princes125

Dowiedział się w 16 odcinku (tureckim), źle zareagował - wyrzucił ją z firmy, nie chciał z nią rozmawiać. Potem jednak, gdy dowiaduje się, że jej dziadek wywozi ją do jej rodzinnej miejscowości, zatrzymuje ich i nie pozwala jej zabrać. Mimo to wciąż jest na nią zły, co w szczególności widać po ich ślubie.

To czyim synem jest Doruk nie jest wyjaśnione. Podejrzewam że Derya zaszła z kimś w ciążę i wmówiła Nejatowi, że to jego dziecko, by wżenić się w bogatą rodzinę (w jednym z odcinków mowa o tym że Nejat ożenił się z nią tylko dlatego, bo zaszła z nim w ciążę).

darjaa

Masz stronę ze wszystkimi odcinkami, po polsku lub angielsku? czy oglądałaś cały po turecku

Assiia91

Wszystkie odcinki są na grupie na fb ZTSpl - Zakątek Tureckich Seriali z polskimi napisami

ocenił(a) serial na 9
AnetaNatalia051

A jak ktoś nie ma konta na FB to jest zmuszony je założyć czy można te odcinki jeszcze gdzieś indziej obejrzeć poza FB ?;p

michelle21

Odcinki można także oglądać na vod: póki co jest ich tam 28 i trwają krócej niż oryginalnie w Turcji (w Polsce serial podzielony jest na odcinki trwające 45 min., w Turcji 2 godziny) i są publikowane od poniedziałku do piątku.

Widziałam też na youtube dodane odcinki z angielskimi napisami, wystarczy wpisać coś w stylu "ask laftan anlamaz english subtitles".

Jeśli chodzi o grupę to niestety odcinki serialu są dodawane jako prywatne, czyli mają do niego dostęp jedynie członkowie grupy. Jedną z zasad tej grupy jest właśnie, że nie można rozprzestrzeniać dalej linków do serialu. Ja używam na fb konta, które specjalnie założyłam po to by tam dołączyć do grup które mi się podobają, więc polecam taką opcję.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

Ipek będzie z Keremem od którego odcinka?

princes125

Najpierw dała mu 1 miesiąc na to by przekonał ją by z nim była, a decyzję, że chce z nim być podjęła w 11 odcinku tureckim.

ocenił(a) serial na 9
Assiia91

Oglądałam po turecku

ocenił(a) serial na 9
darjaa

Co się w końcu stało z Didem? Asli będzie z Dorukiem?

darjaa

Po tym jak Murat dowiedział się, że nie była w ciąży wyrzucił ją z Sarte (16 odcinek) i więcej nie pojawia się w serialu.
Doruk i Asli będą razem.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

Czyli Asli wybaczy ten pocałunek Dorukowi ???

kinabalerina

Tak, ale nie jest wytłumaczone jak się godzą, po prostu w finałowym odcinku w ostatniej scenie przychodzą jako para do Hayat i Murata.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

Z kim całował się Doruk i dlaczego oni się rozstali? Byli w ogóle parą czy dopiero w finałowym odcinku kiedy Hayat jest znowu w ciąży?

princes125

Całował się ze swoją przyjaciółką z dzieciństwa Bilge, która zaczęła pracować w Sarte.

Asli i Doruk byli parą i rozstali się właśnie przez ten pocałunek, bo Asli ich nakryła. Ponownie razem są dopiero w finałowym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

Przecież Asle chciała się tylko przyjaźnić? To kiedy to się zmieniło?

princes125

Jej tak właściwie od początku nie pasowało, że są tylko przyjaciółmi i chciała czegoś więcej, ale nie wiedziała jak mu to powiedzieć.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

To kiedy mi to powie?
Od KOGO Murat dowie się prawdy o Hayat?

princes125

Powie mu jakoś w okolicy 21/22 odcinka, nie pamiętam dokładnie.
Murat dowie się prawdy od Deryi.

ocenił(a) serial na 9
darjaa

A kto był u Hayat w domu z tym Kamuranem? Ja myślałam że jego żona i syn. A kim była ta kobieta do Kamurana?

darjaa

To na pewno był jego syn, ale nie przypominam sobie kim była kobieta niestety, na pewno nie jego żona.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

W którym odcinku pojawi się dziadek Hayat i jak dojdzie do spotkania z babcią Murata?

princes125

Pojawi się w 16 odcinku. On i babcia spotkają się na zaręczynach Murata i Hayat.

ocenił(a) serial na 10
AnetaNatalia051

Murat oświadczy się Hayat wiedząc kim jest na prawdę czy nie?

princes125

Nie wiedząc

AnetaNatalia051

Zaznaczę że 2 razy się zaręczył - pierwszy raz nie znał jej prawdziwej tożsamości, a drugi raz już znał (na tych właśnie zaręczynach był dziadek Hayat).

AnetaNatalia051

O Kopalnio Wiedzy! A w którym odc Murat się oświadczył 2 raz i w którym wzięli ślub? Bo ja tu się męczyłam po turecku oglądając finał, a okazało się, że są napisy angielskie to nadrobię :)

Marie_

17 odcinek - tak właściwie to wtedy babcia w imieniu Murata prosi dziadka o rękę Hayat, to było takie przyjęcie zaręczynowe. Biorą ślub w 18 odcinku

AnetaNatalia051

dzięki, dotarłam do tego, myślałam, że to dłużej trwało, dlatego pytałam :) a tak ogólnie, to te 2,5 godzinne odcinki są straszne, nie wiem jak Turcy to oglądają ciurkiem :P
jeszcze jedno, bo chyba nie będę oglądała dalej, tylko poczekam aż na tv poleci z lektorem - kiedy Murat się przemógł i że tak powiem "zostali małżeństwem w sensie biblijnym' :) ? bo ona próbuje i próbuje, a on nic