PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64105
6,3 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Na tym forum są fani serialu w związku z ostatnimi problemami z tłumaczeniem -poszukujemy osób które znają bardzo dobrze angielski i mają czas -można zebrać parę osób podzielić tekst i później zbiorę go od każdego i skleję -wrzucę do netu oczywiście każdy kto będzie brał udział w tym projekcie będzie wymieniony -z zachowaniem praw autorskich ;) Co wy na ten pomysł?
Są już 2 osoby chętne: 1 do tłumaczenia a 2 osoba chętna do skupienia się nad technicznymi zagadnieniami ;)

użytkownik usunięty
Joewel

To żary są czy nie?

użytkownik usunięty

Fajny pomysł na prawdę ale ja nie pomogę niestety :(

ocenił(a) serial na 10

dlaczego żarty?

ocenił(a) serial na 10
Joewel

no tak mam poczucie humoru ;) ale temat jak najbardziej poważny ;)

użytkownik usunięty
Joewel

Nie wiem bo ja nic na poważnie nie biorę taki ze mnie dowcipniś ;D

ocenił(a) serial na 10
Joewel

Wiem że napisy się pojawiły lecz nasza koleżanka nastasja_filipovna przetłumaczyła tekst -sprawdziłem w różnych programach odtwarzających filmy -dostosowałem i polecam na gryzoniu
the kropka mentalist kropka pl
koleżanka tłumaczyła serial -Mentalista po raz pierwszy a ja wiele rzeczy musiałem przetestować
ostatnio były problemy z tłumaczeniem i myślę że mamy na forum duży potencjał -w razie jeśli temat tłumaczenia będzie traktowany nie poważnie przez stronę temu poświęconą

ocenił(a) serial na 10
Joewel

okazuje się że nie mogę pisać zewnętrznych linków
więc kropka to . i pisane w jednym ciągu ;)
dopiero po 90 dniach po rejestracji można umieszczać zewnętrzne linki ;)

musiałem przetestować ponieważ też tego nigdy wcześniej nie robiłem (uczę się ) ale
nigdy nie mów nigdy ;)

Joewel

Dzięki Wam wielkie za tłumaczenie i chęci. To bardzo fajna inicjatywa, szczególnie dla takich leniwców jak ja.

ocenił(a) serial na 10
Cairns

koleżanka naprawdę bardzo dobrze przetłumaczyła -dokładnie - ;) widać że to jej dziedzina ;)
wiele tłumaczeń wcześniejszych było tak od niechcenia
chwała jej za to ;)

użytkownik usunięty
Joewel

kto tłumaczył Nastasja?

ocenił(a) serial na 10

nastasja_filipovna ;)

użytkownik usunięty
Joewel

O cholera za raz się ją zajmę :D

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8

A tobie mózgu? :D Patałachu ;) kolejny troll który zaczyna kolejnych obrażać. ;D

użytkownik usunięty

Tylko słownika ;)

ocenił(a) serial na 8

:D:D:D

dobra riposta :)
Ciekawa jestem czym się charakteryzują ludzie, którym brakuje dupy. Oczywiście oprócz tego, że nie mają dupy.

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10
natalle

;D ;D :D
oprócz tego, że nie mają dupy -rozwaliłaś mnie tym komentarzem ;)
no w sumie nie wiem czym się mogą charakteryzować ludzie którym brakuje dupy -bardzo ciekawa kwestia ;)

jeden odcinek Mentalisty i od razu lepszy humor ;)
;)

ocenił(a) serial na 10
Joewel

Napisy oryginalne -angielskie już są a także francuskie ;)

użytkownik usunięty
Joewel

Podaj link proszę.

ocenił(a) serial na 7

Znasz wujka Google? ;]

ocenił(a) serial na 10
milkaway

podałem mu na pocztę -ponieważ nie mogę linków zewnętrznych wrzucać ;)

ocenił(a) serial na 8
Joewel

nie chce mi sie wszystkiego czytac, sa juz napisy PL do finalu ?? czy dopiero tlumaczycie bo na napisy24 widze ze nikt sie nie zabral za tlumaczenie :)

użytkownik usunięty
Andros_filmweb

Nie chcę ci się czytać heheeeh ;D
Nie ma jeszcze niestety ;)
Ile ty masz wzrostu z 2m? :D

ocenił(a) serial na 8

188 cm :)

użytkownik usunięty
Andros_filmweb

Mało, myślałem że z 2m, to wykluczam cię z mojej prywatnej listy podejrzanych RJ.

ocenił(a) serial na 8

Red John ma 185 cm :)

użytkownik usunięty
Andros_filmweb

Ja też oglądam ten serial andros ;)

ocenił(a) serial na 8

Ja tylko odcinki z Red Johnem :)

Joewel

a czy wogole ktos pokosi£ sie o interpretacje pseudonimu "RED JOHN".

ocenił(a) serial na 8
myster_A

Jano lubi Czerwien

Andros_filmweb

albo sok z malin

ocenił(a) serial na 7
myster_A

Interpretacje oczywiście były, tylko trudno wysnuć jakieś konkretne wnioski, bo nie wiadomo czy RJ samo sobie go nadał, czy jest to wymysł prasy. John, John Doe - tak zwykle określa się osoby o nieznanej tożsamości. Tutaj dochodzi jeszcze "Red" wiadomo dlaczego, ze względu na krwawe morderstwa.

milkaway

Według tego co pamiętam to było jasno powiedziane, że sam nadał sobie pseudonim (kojarzę coś o jakimś liście). Wiązałam to raczej nie z nieznaną tożsamością, ale z czerwonym smokiem Williama Blake'a. Pasowałoby to do fascynacji tym artystą (wiersz o tygrysie + czerwony smok i kobieta z obrazu + filozofia /swoiste pojmowanie dobra i zła/). Taka całość.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Wspólnikiem RJ przy pierwszej zbrodni był Orville Tanner (ojciec szeryfa Hardy'ego). Po złapaniu powiedział w sądzie, czy tam policji, że tak naprawdę jest niewinny, a prawdziwym mordercą jest "Red John" (do tej pory RJ nazywany był "Happy Face Killer" [jak morderca, którym inspirował się Heller], co można zobaczyć na wycinkach z gazet na tej tablicy Jane'a).

ocenił(a) serial na 10
myster_A

najlepiej to spolszczyć Krwawy Dżon bo inne spolszczenia brzmia wg. mnie źle, mówiąc oględnie

ocenił(a) serial na 10
jagamiga1

Czerwony Jabcol - po prostu Kier, Karo i inne artykuły z bardzo wysokiej półki ;)

ocenił(a) serial na 8
Joewel

go go z tłumaczeniem :)

ocenił(a) serial na 7
Joewel

Kurczę, to ja chyba nawet go spotkałam. ;]