Drugi sezon pojawi się prawdopodobnie na początku 2015. Co mnie najbardziej zirytowało? Brak
dwóch głównych syren Lyly i Nixie. Na ich miejsce pojawią się dwie nowe, Sirena zostaje tak dla
jasności. Jaki to ma sens? Powinni zakończyć to na pierwszej serii. Interesuje mnie jednak jak
wytłumaczą zniknięcie dwóch głównych bohaterek widzom w pierwszych odcinkach drugiego
sezonu. Może, że Lyla i Nixie zostawiły Sirene, w to nawet nie uwierzy 5- letnie dziecko, tam była zbyt
głęboka przyjaźń, za dużo dla siebie poświęciły. Jak wytłumaczą, że nagle zniknęły dwie siostrzenicy
Rity, a w zamian za to pojawiają się dwie nowe dziewczyny. Rita ma tyle rodzeństwa? I jeszcze to, że
Evie zostanie syrenka to też bezsensu.
Pytanie do was : Jak sądzicie jak wyjaśnia zniknięcie Lyly i Nixie? Jestem ciekawa waszych opinii.
Moim osobistym zdaniem, może to być spowodowane tym, że dziewczyny nie chciały aby Sirena
rozstawała się Dawidem, a na koniec Sirena nie chciała się już niczego uczyć, więc może
postanowiła tak jak Rita przybrać na stałe nogi? Co wy na to?
-Zniknięcie L. mogli by wytłumaczyć skomplikowanymi relacjami z Zac'iem.
-Zniknięcie L. i N. mogą wytłumaczyć jakimiś istotnymi sprawami które muszą załatwić w oceanie (poszukiwanie starego przyjaciela? Sprawy rodzinne?)
-Kłótnia która wydarzyła się między sezonami i spowodowała rozłam między bohaterkami
Oczywiście wszystkie są naciągane, jak zniknięcie Emmy i Louisa z poprzedniej serii, oby chociaż nie było zbiorowej amnezji, po dwóch zdaniach wyjaśniających dlaczego postaci są nieobecne (wspomniana wyżej Emma)
Też bardzo rozczarowało mnie posunięcie w stosunku do Evie, to takie szybkie rozwiązanie problemów związku Evie-Zac. Choć z drugiej strony... Pojawia się większa szansa na rozbudowanie nieco postaci, która była często sprowadzana w 1 sezonie do osoby, która miała być tylko przystankiem w drodze do odnalezienia przez głównego bohatera swojej ,,prawdziwej miłości" czyli Lyli.(przynajmniej ja tak to odebrałam)
Evie ma być/jest syrenką? To najbardziej irytująca postać w całych serialu, nie przepadam za nią.
Tak, można zobaczyć na jednym ze zdjęć z planu. Ja tam ją lubię- jest uparta i ciekawska, ale jednocześnie zdaje się być pełna zaufania. Mnie osobiście najbardziej irytował sam Zac i jego niezdecydowanie (Co do tego czy chce w końcu te całe moce, czy chce ich się pozbyć)
Lyla na 100 % odchodzi ? czemu :C to moja ulubiona postać i jest najładniejsza
Evie xdd NIE TRAWIE JEJ bez sensu
jakos wytlumacza tak jak to bylo z Emma z H2O raptem kilka razy wspomnieli o niej ze wyjechala i tyle nowa historia sie zaczyna..
Według angielskiej Wikipedii w 3 sezonie ma nie być aktorki grającej Sirenę. Ciekawe, w 3 sezonie nie będzie żadnej głównej aktorki z 1 sezonu... no cóż :)