Marzenia Majki o stypendium na prestiżowej uczelni we Florencji, legną w gruzach, kiedy okaże się, że jest w ciąży. Dziewczyna będzie mocno zaskoczona. Nie wie, że kiedy była u ginekologa zaszła pewna pomyłka... Musi szybko znaleźć pracę i trafia do biura architektonicznego Michała Duszyńskiego (Tomasz Ciachorowski).
Przystojny architekt Michał i jego żona - piękna i wyrachowana Aleksandra (Marieta Żukowska) chcą zostać rodzicami. Postanawiają znaleźć zastępczą matkę i skorzystać z metody in vitro...
W zamieszaniu, jakie panuje w klinice, zapłodnione jajeczko trafia nie do kobiety, którą wybrali, ale do Majki. Tak oto nierozerwalnie splatają się losy Michała i Majki, choć oni sami jeszcze o tym nie widzą.
Boże co to za brednie!!!!
Powiem krótko: O ku*wa !
Następne 10 seriali TVNu, które się pojawią po Majce:
Andzia
Barbara
Cecylka
Diana
Emilka
Fabiana
Genowefa
Hilda
Iwona
Justysia
Zgadzam się z wami! TVN się stacza..
Po streszczeniu widać, że to będzie żałosny serial.. Jak można zapłodnić kogoś przez pomyłkę?! Totalna porażka.. ;/;/
paulina1102 - Normalnie. Z tego co mi wiadomo to gorsze pomyłki się już w rzeczywistości zdarzały...
bez jaj ;D.
TVN się skończył dziś o 18:26:34, wraz z końcem Brzyduli. dokładnie :).
Majka stoi o poziom wyżej niż żałosna Brzydula. Po pierwsze lepszy dobór obsady (tak, w końcu główna bohaterka ma minimum zdolności aktorskich!!! SZOK!), po drugie lepsze realizacja i muzyka, po trzecie dużo ciekawsza fabuła... Wypisywać dalej?
Gadacie ludzie jakbyście nie na tym świecie żyli...
Programy informacyjne co chwilę donoszą o błędach i pomyłkach lekarskich wynikających również z błędnej identyfikacji pacjenta. To dzieci zamienią, to podadzą nie te leki co trzeba, ze 3 lata temu głośno było o przeszczepieniu paru ludziom organów pochodzących od chorego na AIDS.
W ogóle to nie rozumiem, najpierw się narzeka na nudne, oklepane i schematyczne scenariusze seriali "M jak miłość", "Barwy szczęścia","Klan" itp. ,a gdy wyjdą z czymś nowym i mało prawdopodobnym to padają hasła "co za bzdury" itp. Zdecydujcie się!
chodzi tu raczej o to, że ludzie nie chcą oglądać seriali o przypadkowym zapłodnieniu invitro. Po prostu uwazają ze BrzydUla była ciekawsza i juz sie do niej przyzwyczaili, a tu jakas Majka. ;/
Co do tych Klanów - polskę na nic innego nie stać zabardzo.
a Brzydula Was ludzie wciągnęła od razu po pierwszym odcinku?! ;o
skąd wiecie, czy nie będzie ciekawszych odcinków niż ten pierwszy?
bo mi się nigdy nic nie podoba po zobaczeniu pierwszego odcinka, potrzeba czasu!
Wesołych Świąt
Jak ja zobaczyłam pierwszy odcinek Brzyduli to od razu mnie wciągnęło i z niecierpliwością czekałam na następny. :D
Jako brzydulomaniak mówię temu serialowi nie, po pierwszym odcinku po prostu mi się nie spodobał. Jak już koniecznie chcą kręcić polskie wersje latynoamerykańskich seriali to wolałbym np. zobaczyć rodzimą wersję Pauliny (La Usurpadora) http://www.filmweb.pl/f103910/Paulina,1998 niż to.
A wracając do Majki. Owszem błędy lekarskie są i będą, ale po 'wstępie' w którym koleżanka Majki zachęcała ją do zrobienia cytologii, spodziewałem się raczej jakiejś 'reklamówki' mammografi, czy coś w tym stylu. W zamian za to dostaliśmy niezły straszak dla dziewczyn które dotychczas bały się pójść do ginekologa
wstrząsające, przez pomyłkę ginekolog zapłodnił nie tę kobietę, w dodatku
podczas cytologii!!!!!!!!
gratulacje dla scenarzysty
Taaa, potem zapewne będzie rozbite małżeństwo, bo ojciec dziecka będzie wolał być z jego matką niż z wyrachowaną żoną i podobnie jak w "brzyduli", "pozytywni" bohaterowie będą żyć długo i szczęśliwie...
Pamiętam,że jak byłam mała to oglądałam telenowelę o podobnej fabule,jednak
już nie pamiętam tytułu. Czyli kolejne zapożyczenie pomysłu fabuły
serialu...Czy Polaków nie stać na odrobinę kreatywności? :P
Majka wcale nie zostala zaplodniona medota in vitro tylko inseminacji. Poza tym co to za lekarze skoro pozwolili jej poprostu wyjsc do dolu i czekac az dojdzie do zaplodniena. Przeciez mozna podac leki zapobigajade zaplodnieniu jak chociazby slawny pomen. Glupota serialu na miare meksykanskich telenoweli