I to jeszcze jakie. Przecież on nigdy nie przedstawia się z imienia, tylko
po prostu Macgyver. Właśnie jestem w trakcie odświeżania sobie wszystkich
sezonów. Na razie jestem na trzecim sezonie i jak dotąd ani razu nie padło
jego imię. Czy ktoś się orientuje w przybliżeniu w którym odcinku jest
zawarte jego imię? Nie chciałbym tego przegapić ;)
Nie wiem dokładnie w którym odcinku, ale potwierdzam, że jego imię to Angus...:)
w jednym z odcinkow bodaj 2sezonu penny parker takze wysmiewa jego imie :) chociaz oficjalnie ono nie pada:)
Sam bohater mówi w którymś odcinku, że ma na imię tak samo, jak jego dziadek (ten, o którym jest zawsze mowa, gdy pada w serialu odniesienie do dziadka). A imię jego dziadka jest już wymienione niejednokrotnie - to właśnie Angus.
Racja, kajam się pokornie ;). Był odcinek w którym MacGyver "poznał" swojego szkockiego przodka z bodajże VII w. Wtedy okazało się, że mają tak samo na imię - Angus. Poza tym pod koniec serialu była też scena, z której dowiadujemy się, że syn bohatera otrzymał Angus na drugie imię.
Nie wiem, który to odcinek, nie wiem który sezon, ale pamiętam jak dziś, że rozmawiał w jakiejś chatce w górach z jakimś staruszkiem (może z dziadkiem) i ten ktoś zwrócił się do niego po imieniu czyli Angus :)
Tak ten staruszek to jego dziadek
Co ich scigali a MacGyver z dziadkiem dotarli do opuszczonego miasta
Ja zapamiętałem iż pod koniec serialu chyba w ostatnim odcinku pada jego imię
Syn go odnzlazł i serial się skonczył
A i jeszcze jedno kiedys w TVP1 na poczatku lat 90 pokazali Maca jako fim fabularny
To był odcinek jak walczył z mrówkami:)
To nie był czasami taki odcinek wspomnieniowy i mały Mc Gywer z dziadkiem??
Tam coś było o hockeyu, i tam z tego co kojarzę pada Angus
Odcinki 7 i 8 w sezonie 7. ("Good Knight MacGyver") - wtedy dowiadujemy się jak miał na imię. Jeśli dobrze pamiętam, to był to 8 odcinek, jak MacGyver wypalał napis na murze w więzieniu.
Imię to pada co najmniej dwa razy. Po raz pierwszy kiedy Macgyver przenosi się w czasie do epoki króla Artura i dowiaduje się , że jego daleki przodek tak właśnie miał na imię, a po raz drugi , kiedy spotyka swojego syna , na którego mówią SAM . Okazuje się ,że jest to skrót od pierwszych liter pełnego nazwiska Sean Angus Macgyver = SAM . Wtedy również SAM mówi Macgyverowi , że matka dała mu drugie imię po ojcu.