PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832764}

Loki

2021 - 2023
7,6 38 tys. ocen
7,6 10 1 38417
6,9 22 krytyków
Loki
powrót do forum serialu Loki

Jestem absolutnie zaskoczony, i zafascynowany jak na razie tym serialem. Po dłużącym się WV i przewidywalnym do bólu TFATWS powoli traciłem wiarę w to, że Disney+ wyda serial Marvela który się chociaż się zbliży do pierwszego sezonu DD, JJ, czy Punishera z Netflixa. A tutaj zamykają usta jak na razie. Intryga świetna, wciąga od początku.
Klimat zmienny z odcinka na odcinek, dużo zwrotów akcji.

Hiddleston - świetny, widać, że nawet po tylu latach grania Lokiego dalej potrafi wczuć się w kolejną wersję tej postaci, i grać po prostu bezbłędnie.
Wilson - zdecydowanie największe pozytywne zaskoczenie ostatniego czasu. Aktor którego tak mocno nie trawiłem przez lata, tutaj na prawdę świetny. Mobius wręcz momentami skrada show.

Ogólnie rzecz biorąc nie chcę zapeszać, bo do końca jeszcze dwa odcinki, ale na razie patrząc przez pryzmat MCU ten serial wydaje mi się być powiewem świeżości i znakiem, że nie czeka nas męczenie buły w najbliższych filmach/serialach.

Jak jeszcze wkręcą w to Kanga to chyba już zwariuję do reszty ;).

ocenił(a) serial na 9
Smaug_

Choć i WV i TFATWS mi się podobały to podpisuje się pod tym, że ten serial to zupełnie inna półka. Do tego dodam, że też nie bardzo trawię Wilsona, a w tym serialu jest po prostu świetny! Mobius to mega charyzmatyczna postać i jak piszesz czasem potrafi skradnąć show.

Moim zdaniem obecność Kanga jest już nieunikniona, choć pewnie będzie to tylko 5 sekundowa zajawka jak Thanosa w Avengers. Aktor jest już od dawna wybrany, a sytuacja z Time Keeperami tylko i wyłącznie podkreśla to, że całym TVA zarządza ktoś bardzo przebiegły i wyrachowany.

Na początku jak serial się zaczął, a info o castingu Kanga już jakiś czas było oficjalne to myślałem, że poniekąd dostaniemy tu origin jego osoby w MCU, trochę zmienione oczywiście względem komiksów, i byc może Nathaniel będzie pracownikiem TVA, który przejdzie przemianę w Zdobywcę i przeciwstawi się Time Keeperom. Teraz jestem prawie przekonany, że albo Time Keeperów nigdy nie było, albo byli ale zostali przez niego zgładzeni dawno dawno temu, a on od dawien dawna rządzi sobie w TVA.

Do końca już tylko 2 odcinki, nie mogę się doczekać.