jakim cudem ten serial utrzymał się aż 9 lat?! Musze przyznać, że nie które sceny mnie bawiły, ale i tak serial jest dość słaby. po prostu niewiarygodne :(
To najlepszy serial jaki był przynajmniej nie ma odrastania ręki przez Szatana Serduszko czy innych bzdet.
wow 4 lata i jaka różnica w opinii. Ewidentnie trochę przesadziłem z określeniem "dość słaby", po prostu to był inny target, czyli ludzi młodszych niż kiedy oglądałem (dobre morały, kolory przyciągające uwagę, itp.)
Ale proszę zostawić Dragon Balla w spokoju. Pod względem fabuły i emocji wciąż trzyma poziom mimo tylu lat (ponad 30lat), w końcu z jakiegoś powodu wciąż seria wciąż jest popularna na całym świecie. :)
No to ja mam nadzieję ,że żadne dziecko nie wyrwie na pana oczach koledze ręki albo serca bo przecież ono odrośnie co nie. Pan Scheving stworzył coś dobrego ,a to iż zamiast żywch postaci były też lalk tzw. kukły to nic złego .
ps: Żywi byli jedynie Sportacus ,którego grał pan Magnus Scheving oraz Robbi Zginiłek oraz Stephanie.
Dla porówania dlaczego Koronę Królów porównuje się do Wspaniałego Stulecia lub Gry o tron jeśli ten polski serial to szmatławiec jakich mało ,Turcy dla przykładu nie wypuszczają nigdy gniota o czym można się przekonać w postaci serialu o Mehmedzie Zobywcy czy innych tego typu prokucjach ,
Ja sam dorastam na DBZ i nigdy nie chciałem wyrwać koledze kończyny lub organów, nie licząc jako zwykłej zabaw.
Poza tym, Dragon Ball też ma dobre morały. Takie jak: by nigdy się nie poddawać i walczyć z przeciwnościami losu, zawsze dawać drugą szansę oraz nie trzeba być spokrewnionym z dzieckiem by być dobrym rodzicem i bycie spokrewnionym nie czyni automatycznie dobrym (Goku nigdy nie był dobrym rodzicem, a Szatana Serduszko był bardzo dobrym).
No to nie wiem w moim mieście musi być patologia bo po kilu odcinkach jakie moi rówieśnicy obejrzeli to na chirurgii wylądowało dużo więcej dzieci niż gdy zaczeły oglądać Leniuchowo.
To tak jak by powiedzieć ,że korona królów jest lepsza niż gra o tron czy wspaniałe stulecie.Serio Turcy jak coś robią to nie puszczają gniotów ,a przynajmniej nie jeśli coś z historią jest związane ,a tu nawet intro z KK jest denne niczym logika w Dragon Ball odnośnie przemocy pokazywanej dzieciom.