Lekarze na start
powrót do forum 1 sezonu

Nigdy w życiu nie widziałam serialu bardziej odklejonego od medycznej rzeczywistości niż ten. Sam przebieg stażu (który nawet nie stara naśladować rzeczywistości) jest jeszcze zrozumiały (trzeba budować napięcie i tworzyć akcje!), widać wzorowanie się na amerykańskich realiach. Natomiast błędy medyczne w podstawowych kwestiach są rażące, głupota goni głupotę co czyni oglądanie tego serialu wręcz niemożliwym. Nie rozumiem skąd bierze się tak wysoka ocena tego serialu.

ocenił(a) serial na 5
Weronika0601

Obstawiam że stąd, że wśród polskich produkcji ostatnich lat wyróżnia się jednak na plus - dawno nie mieliśmy serialu medycznego.

Chociaż moim zdaniem również ocena zawyżona, wytknęłabym jeszcze mocno drewniane aktorstwo - zarówno głównych postaci (chociaż ci się z czasem w miarę wyrobili), jak i gościnnych - często się zdarzało, że recytowali swoje kwestie jak z kartki, coś okropnego.
No i postać dyrektora - ja rozumiem, że miał wprowadzać wątek rozrywkowy, ale jego kompletny brak profesjonalizmu nawet mnie, absolutnego laika w kwestiach środowiska medycznego, bolały zęby od jego zachowań i tekstów.

ocenił(a) serial na 10
Weronika0601

mnie sie tam podobał