PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12914
9,0 4 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Zaheer vs Kuvira

ocenił(a) serial na 10

Jak sądzicie kto wygrał by taki pojedynek? Wiadomo, że Zaheer miałby przewagę dzięki temu, że lata, ale gdyby Kuvira ściągnęłaby go już na ziemię to praktycznie byłoby po nim według mnie, a wy jak sądzicie?:)

ocenił(a) serial na 9
lukidigi

Ja osobiście jestem za Zaheerem, nie lubiłam Kuviry od samego początku. Jest zbyt pewna siebie i bardzo przewidywalna gdyż charaktery tego typu mają w tendencji wykorzystywanie wszystkich wokół. Dodatkowo jej motyw działania był bez sensu Su miała racje ze Królestwu Ziemi przyda sie chwila oddechu od rządzy władzy innych ludzi. Jednakże jeśli chodzi o sam pojedynek pomiędzy tymi postaciami uważam, ze Zaheer mógłby mieć problem bo Broń z Energi Duchowej była naprawdę potężna. Zaheer mógłby polegać jedynie na swojej mocy latania. Jednak tę bitwę wygrałaby niestety Kuvira.

ocenił(a) serial na 9
carolinekarol

Bardziej koledze chyba chodziło o walke na gołe klaty :D. Kuvira jak dla mnie była mocno przesadzona i ogółem ten czwarty sezon zauroczył mnie tylko tym że wszystko było 3 lata później i mogłem zobaczyć co u Tkaczy powietrza ;P

ocenił(a) serial na 10
carolinekarol

Nie sądzę, że motywy Kuviry były bez sensu, ona chciała, aby jej naród żył w spokoju, i by nie upadł. Decyzja Su, że nie ma zamiar pomagać po śmierci królowej Narodu ziemi, spowodowała, że Kuvira poczuła się w jakiś sposób zdradzona przez Su. Oglądając Księgę III, jakoś nie widzę, bu Kuvira była rządną władzy tyranką pokroju Azuli. Jej działania były najbardziej sensowne z tych postaci, ona czuła się patriotką i chciała jedynie jedności swego narodu.

ocenił(a) serial na 10
lukidigi

Wygrała by Kuvira dlaczego
-Od najmłodszych lat szkoliła się wbendingu ziemi i metalu, a Zaheer, obudził się z bendingiem
-Kuvira była wysportowana dobrze to widać w odcinku, jak Team Avatara przybywa po raz pierwszy do Miasta Klanu metalu, gdzie Kuvira na tych linach szalej i poza tym ona używa w czasie walki, tańca czyli jest bardzie sprawna ruchowa. Co jeszcze przemawia za Kurvirą, że jest młodsza od Zaheera.

ocenił(a) serial na 9
lukidigi

Byłbym za Zaheerem, może walczyć będąc w powietrzu, jak i na ziemi, jest piekielnie szybki i nie miał zbytniego problemu z ucieczką z więźienia, lub walcząc z Kyą. Jest również o wiele mądrzejszy, jednak głównym powodem dla mnie jest umiejętność ''zabrania oddechu''. Jak widać nawet Avatar był bezbronny, myślę że w powietrzu byłby w stanie unikać ataków Kuviry, niczym mucha po czym zaatakować wiatrem i udusić ją.