PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12906
9,0 4 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Kim byl Porucznik ?

ocenił(a) serial na 10

Ktos juz pisal ze brakuje lekko opisu wszystkich charakterystycznych postaci

Powiedzial ze poswiecil Amonowi cale zycie, chcialbym poznac jego historie, ale pewnie juz go nie zobaczymy w nastepnej ksiedze

ocenił(a) serial na 7
asansiasz

Nie wiele wiadomo na jego temat oprócz tego co napisałaś/eś, ale można co nieco poczytać na wiki http://avatar.wikia.com/wiki/Lieutenant

Straiker07

A skad masz pewnosc ze beda jeszcze odc. ? no bo o czym ? Korra wszystko umie,Amon nie zyje o czym tu robic nowe odc ? chyba tylko o poznawaniu przeszłosci innych postaci z Avatar Legenda Aanga lub po prostu zrobic takie cos jak w Aangu ze sobie podrozuja tylko w Aangu to mialo cel a tu nic ;d ? chyba ze nastepca Amona ? sam czekam i mam nadzieje ze jednak beda nowe odc. Korry i nadal czekam zeby cos opowiedzieli o przeszlosci innych bohaterow z Avatar Legenda Aanga i z Avatar Legenda Korry głownie to chodzi mi o postacie jak Zuko,Sokka,Suki,Mai,Tai Lee,URSA,Aang,Katara,Tophh itd no i z Korry np. Bolin,Mako,Tenzin itd. wie ktos moze czy wogole i jak tak to kiedy beda nowe odc Korry lub jak ktos inny pisal o bohaterach z Aanga glownie na mysli co sie stalo z matka Zuka i ogolnie co sie stalo z nimi,jak zgineli itp ?

ocenił(a) serial na 7
TheAnimal222

Widzę, że kolega niedoinformowany jak widać :P 2 Księga TLoK na pewno będzie (tak samo jak 3 i 4 księga), ba nawet wszystkie odcinki są już napisane, a teraz są w trakcie animacji. Niedawno była impreza SDCC (San Diego Comic Con) gdzie twórcy TLoK zaprezentowali nam mnóstwo materiałów o tym co będzie się działo w 2 Księdze i jeszcze dodali, że wszystkich odcinków TLoK będzie dokładnie 56. Z resztą co ja będę pisał. Jest odpowiedni temat o informacjach dot. 2 Księgi, oraz dyskusja o tychże newsach gdzie możesz się wszystkiego dowiedzieć co było na tej imprezie i czego można się spodziewać po 2 Księdze. Więc tam zapraszam abyś uzupełnił lekturę ;)

A co do przeszłości bohaterów TLA to są komiksy pt. "The Promise" składające się z 3 części (na dzień dzisiejszy są 2) które są można by napisać, że są kontynuacją historii TLA i fabuła skupia się na historii powstania całej Zjednoczonej Republiki. A to co się stało z matką Zuko też będzie to wyjaśnione w komiksie pt. "The Search" gdzie Zuko, Azula, Aang i jeszcze kilka osób z TLA będzie szukać matki Zuko. I komiks będzie głównie skupiał się na rodzinie królewskiej Narodu Ognia, czyli na Zuko i Azuli.

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

a wiesz moze gdzie znajduje sie spolczony komiks ?

Straiker07

Poprawka - 52 odcinki :P

@asansiasz - nie ma spolszczonych komiksów.

ocenił(a) serial na 7
Luelle

mniejsza o szczegóły ;) 52 czy 56 w każdym razie będzie ich jeszcze sporo :)

Straiker07

Szkoda tylko ze tyle bedzie trzeba na nie czekac ;/ szczerze mowiac to zaluje ze sie dowiedzialem ze Korra juz jest wiedzialem juz o tym dawno rok czy tam 2 nie pamietam ale czas tak szybko zlecial czytalem ze ma byc w maju ale nie bylo(mozliwe ze to przez to ze chyba nie szukalem w internecie tylko czekalem na jakies info w trakcie reklam na Nickelodeon czy cos ;D nie pamietam) a teraz okazuje sie ze juz dawno byly a dowiedzialem sie o tym kilka dni temu no i teraz bede zas wkurzony bo tyle trzeba czekac na 2 ksiege a mam tak wiele pytan tak wiele mysli co do Avatar Legenda Korry ;/

ocenił(a) serial na 7
TheAnimal222

Jeszcze będziesz miał szansę obejrzeć TLoK z polskim dubblingiem bo wszystkie gwiazdy na niebie wskazują, że będzie w sierpniu, a nie we wrześniu jak było wiadomo na początku :) Podobno tak napisał (ale nie dosłownie) Nickelodeon Polska na swojej tablicy na fejsie. A to można uznać za potwierdzenie tych domysłów które gdzieś wyczytałem.

Straiker07

Tylko mi nie chodzi o odc. z polskim ddubblingiem ogladalem z napisami chodzi mi o nastepna ksiege o to ze bedzie dopiero w 2013 kupa czasu (tak jak pisalem tyle pytan tyle mysli a tu tyle czekania na odpowiedzi ;/ ) a to ze beda odc. z polskim dubblingiem w sierpniu tez super mniej czekania no ale i tak ogladalem wszystkie tzn nie ogladalem odc. 07 Nastepstwa nigdzie nie moge go znalezc tzn sa ale nie dzialaja ;/ ogladalem tylko 10min reszty nie ma ;/

Jeszcze będziesz miał szansę obejrzeć TLoK z polskim dubblingiem--- tego troche nie rozumiem ? no przeciez wiadomo ze bede mial szanse z polskim dubblingiem ale nowosc to tylko to ze bedzie wiadomo kto podklada glosy pod postacie z Korry.Ale wracajac do tego bedziesz mial szanse obejrzec TLoK to akurat bede mogl obejrzec dosłownie zawsze Nickelodeon emituje juz Aanga od kilku lat nawet na wikipedii pisze emitowane do 2011 a dzis 2012 i dalej emituja Aanga to dlaczego tak samo by nie mialo byc z Korrą ? Jezeli zle Cie zrozumialem to popraw mnie ;D niekiedy nie grzesze rozumem no zazwyczaj to na co dzien nie grzesze rozumem xd

ocenił(a) serial na 7
TheAnimal222

No, może ja nie do końca zrozumiałem twoją wypowiedź i tak napisałem ;) A jeśli chodzi o moją wcześniejszą odpowiedź to tak napisałem bo pisałeś wcześniej, że nie oglądałeś wszystkich odcinków i chciałem zaznaczyć, że jeszcze będziesz mógł obejrzeć TLoK jak wcześniej zapomniałeś. Może trochę to dziwnie brzmi, ale o taki przekaz mi chodziło ;) Jeszcze nic nie straciłeś.

Straiker07

Zartujesz ? ja to bede ogladal codziennie wiec napewno nie zapomne xd

ocenił(a) serial na 7
TheAnimal222

A co ja niby takiego śmiesznego napisałem, że uznałeś to jako żart? Jak zapomniałeś obejrzeć TLoK wcześniej jak odcinki leciały to będziesz mógł zobaczyć niedługo z polskim dubbingiem na naszym Nicku w sierpniu. Co w tym takiego śmiesznego?

Straiker07

No to lecialy juz wczesniej na Nickelodeon po polsku ? a to z Zartujesz to w ktoryms momencie napisales jak wczesniej zapomniales to ja to zrozumialem ze napisales ze bede mogl sobie ogladnac w sierpniu jeszcze raz jak bym zaponial tych odcinkow ;d czytalem to na szybkiego i nie zrozumialem sorry ;D a wiesz moze cos o pozostałych lokacjach ? takich jak te swiatynie zreszta przeczytaj moj post nizej ten ostatni ;D

ocenił(a) serial na 7
TheAnimal222

TloK po polsku jeszcze nie było, ale były tutaj podawane linki do livestream'ów gdzie można było obejrzeć w oryginale wtedy kiedy leciały na Nick w USA. Sporo osób tak robiło. A jeśli chodzi o inne lokacje to praktycznie cała akcja 1 Księgi toczyła się w Republic City. Dopiero w 2 Księdze połowa odcinków będzie"w podróży" i będą miejsca takie jak. Biegun Południowy, gdzie znajdą jakieś tajemnicze ośrodki energii, które będą główną przyczyną dalszych wydarzeń, południową świątynię powietrza i pewnie jeszcze wiele innych miejsc. A 2 połowa to znów Republic City. Tkk to będzie mniej więcej wyglądało jeśli chodzi lokacje ;)

Straiker07

Co do tych komiksow nigdzie nie znalazlem ;/ a zreszta nawet jak bym znalazl to i tak nie umiem na tyle dobrze angielskiego by cos zrozumiec ;/ jedynie cos tam czytalem takie male strzeszcznoka o komiksie ale to i tak za malo bylo tam tylko cos o tym ze Zuko z Aangiem sie poklocili cos tam o jakies przesiedlenie czy cos ;D no i ze Zuko poszedl po rade do Ozai'a i to tyle ;/

ocenił(a) serial na 9
TheAnimal222

Chodziło o tzw."Harmony Restoration Movement", czyli jak jest powiedziane na początku 1 odc. LoK, o przekształcenie kolonii Narodu Ognia w Zjednoczoną Republikę Narodów.

kotek1489

Ahaa ;D no juz troche bardziej sie "rozjasnilo" ciekawi mnie to czy dalej sa takie lokacje jak wyspa Kioshi czy Swiatynie Ognia,Powietrza itp.(nie wiem czy dobrze napisalem Kioshi no i jak wyglada ta wyspa teraz ;d) i jak wyglada teraz swiat po za Republic City no i teraz co mam rozumiec ze Republic City to Narod Ognia czy to tylko czesc Narodu Ognia ?

TheAnimal222

Oczywiście, ze wyspa Kyoshi i świątynie powietrza dalej istnieją (do Południowej Świątyni Powietrza wrócimy w 2 Księdze). Republika Narodów składa się z byłych kolonii narodu Ognia i jest odrębnym państwem. Nie podlega Narodowi Ognia. To tak jak trochę z USA - wcześniej to były tylko kolonie innych państw, później powstał odrębny kraj. A Republic City jest stolicą Republiki Narodów.