PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10033838}

Krople Boga

Drops of God
2023 -
7,5 1,2 tys. ocen
7,5 10 1 1226
Krople Boga
powrót do forum serialu Krople Boga

Szukałem czegoś kolejnego do obejrzenia po kilku ostatnich serialach Apple, ale nie za bardzo wiedziałem co włączyć. Serial jest dobrze oceniany na zagranicznych portalach, więc zaryzykowałem i nie żałuję. Ciekawe intrygi, postacie, scenerie. Tematyka win jest wyłącznie tłem całej historii, która splata się w całość - i choć rozgryzłem całą historię w połowie trzeciego odcinka, to i tak byłem ciekaw jak całość zostanie przedstawiona i jak zachowają się bohaterowie. Lekko zaskoczyło zakończenie, gdy wreszcie twórcy zdradzają nam genezę tytułu serialu.

Solidna ósemka jak nic, sezon zjedzony ze smakiem w dwa wieczory.

smartkowy

dużo jest poprawności i homo? bo nie wiesz czy oglądać?

ocenił(a) serial na 8
maximus_

Jak na dzisiejsze standardy to bardzo niewiele, możesz śmiało oglądać.

smartkowy

obejrzane, jest luz, początek fajny, potem trochę takie familijno optymistyczne, liczyłem coś na wzór Sukcesji, ale i tak nie ma płaczu

ocenił(a) serial na 8
maximus_

O widzisz. Tak, to prawda, po początku można byłoby sądzić, że będzie więcej dramatu i bardziej "brudno", a potem wkrada się ta lekkość i familijność, ale też nie do przesady. Ja zaś jestem po kilku kolejnych serialach i szukam czegoś do oglądania, może coś polecisz akurat? :-) Wspomniałeś o Sukcesji, robiłem podejście dwa albo trzy razy, ale za każdym razem wymiękałem w połowie drugiego odcinka (a i tak teraz niczego z nich nie pamiętam). Warto się przemęczyć? A może coś innego polecisz? :)

smartkowy

niewiele tego, obecnie to wole wrócić do starszych niż tych z netflixa lub podobnych jakościowo, takie czasy niestety