poprostu "Kryminalna Rosja" ! po co pisać wymowę fonetyczną oryginału jako tytuł?! utrudnia to
tylko znalezienie pozycji. Jakbyś pierwszy dodał/a Alicję w Krainie Czarów napisał/abyś Alis In
Łonderlend ??? ogarnij się:)
Ja szukałem fonetycznie jako „Kryminalna jarasija” i pewnie stąd ten tytuł, bo w takiej wersji tytułowej leciał on i był znany w Polsce w latach 90 kiedy emitował go zdaje się Polsat. Czy to słuszny tytuł nie wiem, ale lekko wyjaśnia skąd ta pisownia. Z uszanowaniem Opas Natanael
Było na TVN
Pamiętam jak facet chciał podłozyć bombę ale miał pecha w sasiednim samochodzie włączył się alarm
I niestety jego nogi znalazły się na drzewie
jak chcesz mogę Ci przesłać od odcinka 17 to co mam, resztę niestety wczoraj skasowałem. Mam od 17 do 35 jeśli to jest ten serial. Jakby co to nie wiem jakim sposobem przesyłać, żeby szybko szło :) Net mam 120/10 MB więc raczej szybko bym to przesłał tylko musisz znaleźć jakąś stronę do przesyłu, ostatecznie spakowane rarem na maila ;)
Tez oglądałem ten odcinek z bombą. Polowanie na słonie" taki był tytuł tego odcinka.
Oglądam coś takiego właśnie, było gdzieś wstawione jako torrent, ktoś ripował z tv planete+ i tu jest tłumaczenie "Kroniki kryminalne" - to jest to samo ? Był odcinek "Gang słoni" czy jakoś tak, bodajże 3, tam koleś szedł z bombą i pechowo pilot do alarmu miał tą samą częstotliwość co detonator i był pokazany filmik, że jeszcze kilkanaście sekund żył, ktoś to nagrał. Nie wiem właśnie czy to jest to samo, bo kiedyś oglądałem na tvn "Kryminalna Jarasija", może na planete dali tylko inne tłumaczenie ? no albo to jest jakiś inny serial. Pamiętam, że wtedy na tvn jakiś odcinek leciał, że wyciągali ludzi z garażu z kanału bo byli zabetonowani, to normalnie były zdjęcia, w tym co oglądam teraz też był taki odcinek, ale zdjęć nie było czyli albo ocenzurowała telewizja, albo to jakieś 2 podobne Rosyjskie seriale dokumentalne mówiące o tych samych sprawach...
Na planete + dawali "Kroniki kryminalne" niby kontynuacja "Kryminalnej Rosji" z TVN ale jednak nie ten klimat, ocenzurowane zdjęcia, a najbardziej wkurzające, że powtarzają ujęcia z archiwów dawnych odcinków. Tak np. w odcinku "Klatka na słonie"/"Gang słoni" dali zdjęcia archiwalne mafii z Władiwostoku tzw "Wepsowców", badna "Słoni" była z Rjazania. Odcinek z zabetonowanymi ludzmi to "Krwawy warsztat lub "Strzeż się towarzystwa".
Jest napewno, na wujku Google. Jak nie znajdziesz to napisz na e-mail rafaniek@interia.pl
Orginalnie wyszlo podobno 263 odcinki w sieci sa tlumaczenia do 10 -15 odcinków ? Przynajmniej tak bylo pare lat temu jak szukałem - Czy cos sie zmienilo w tej kwesti ? czy są gdzies w sieci tlumaczenia do pozostałych odcinków ? * Chodzi mi o 1 edycje ( najbardziej klimatyczna ) a nie 2 edycje z planete.
Calość można pobrac z torrentow ale to nieszczesne tlumaczenie ? ktos wie cos czy istnieja napisy PL od całej seri ?