szczerze mówiąc pierwszy odcinek mi 'dupy' nie urwał, zobaczymy co będzie dalej.. a Wasze
refleksje na temat pierwszego odcinka? kolejna przepłacona i przereklamowana produkcja
czy hit?
Wydaję mi się, że jak na standardy polskiego 'kina' to nie jest źle, mam nadzieję, że akcja będzie się rozkręcać i mnie bardziej wciągnie. Jestem ciekawa co będzie dalej.
Momenty gangsterskie takie naturalne przyprawiały mnie o ciarki. Moment jak dzieciak celował gnatem fenomenalny, ale następne wydarzenia z tym związane to kpina bardzo zepsuły fabułę brak konsekwencji dla bohatera oprócz...naturalnie powinien dostać ostro po pupie i powinna zostać wezwana policja. Nawet motyw ze szkołą prywatną nie ratuje tego.
Dobrze dobrani aktorzy, czasami trochę za mało ekspresji w grze nadrabiają fenomenalnymi tekstami w scenach gangsterskich. Część rodzina filmu to dno, pierwsza kłótnia aktorów wymuszona i beznadziejna.
Brak wyrazistej ścieżki dźwiękowej.
Andrzej Andrzejewski gra dobrą postać ;)
Ogólnie 8/10 ;) Z pewnością zobaczę drugi odcinek ;)
Nie oglądam polskich seriali, bo nie mam najlepszego zdania o polskiej kinematografii. Jak widzę produkcje typu "Klan", "M jak miłość", "Plebania", "Złotopolscy",. "Ojciec Mateusz", "Ranczo" (to tylko wierzchołek góry lodowej, w TVP pełno mniejszych gniotów których tytułów nie pamiętam, a Polsat nie lepszy) gdzie na dobrą sprawę nic się nie dzieje, a fabuła opiera się na chodzeniu do kościoła, albo bliskich kontaktów z klerem, bądź tematów bardzo waznych dla mieszkańców wsi (robienie chleba, karmienie zwierząt itp.). Naprawdę w tym nawale miernych seriali prawidłowe kadrowanie i odpowiednie nasycenie barw (w TVP te ich seriale ''kryminalne'' są za kolorowe) po prostu lezy. Publiczna reklamowała nawet na plakatach serial "1920 Wojna i miłość" nie polskim a angielskim tytułem. Serial mierny a kadrowanie i nasycenie barw po prostu fatalne (kamera tak lata jakby była trzymana na ramieniu). Wstyd takie produkcje puszczać gdziekolwiek za granicę, ale i tutaj jak wszędzie są wyjątki. Wybija się TVN z serialami typu "Naznaczony" gdzie jak na gatunek przystało nasycenie barw i kadrowanie jest takie jak należy, inne ich produkcje też wybijaja się ponad polską normę. Wyjątkiem też jest serial "Krew z krwi" dla Canal+ ciekawa fabuła, chociaż była parę dłużyzn i nasycenie barw takie jak nalezy, kadrowanie w paru miejscach było chaotyczne (nie płynne, czy też statyczne) ale mozna zaakceptowac. Prawdopodobnie zobaczę jeszcze jakieś odcinki, bo zapowiada się naprawdę ciekawie.
Jak na polskie kino całkiem nie źle się zapowiadający serial , zobaczymy jak będzie dalej się prezentować .
Bez urazy ale po raz kolejny po 3 serii pitbula za scenariusz wzięły się kobiety i co z tego wyszło? KUPA a nie serial kryminalny zawiodłem się bardzo mimo , że to tylko 1 odcinek i zalążek fabuły ale sorry za dużo m jak miłość o jak słodko zwalili ten serial.
Wg mnie ani przepłacona ani hit. Ot- solidna, dobra produkcja. Zobaczymy jak to dalej się potoczy. Ogólnie- 7/10
no coż , popierwszym odcinku mozna wywnioskowac ze "akcja, fabula" sie rozwinie" aze aktorzy niesa najgorsi mozna tez wywnioskowac ze grac beda dobrze:-) i calosc bedzie naprawde NIEZLA! , mi sie ogolnie podobal - niemozna tez popierwszym odcinku spodziewac sei ze "jak ktos tu juz napisal - DUPY urwac nie moze" wszytko po koleji na to tez przyjdzie pora hehe. pozdrawiam i czekam na dalsze opinie. (8/10)--> narazie moze pozniej dostanie wiecej.
No tak szalu nie ma, ale trzeba najpierw jakies wprowadzenie dac co i jak. Aktor grajacy Marka za dlugo nie pogral. Ale reszta obsady wydaje mi sie ze jest ok, typowo 'serialowa' ;) Zobaczymy jak dalej bedzie, mysle ze tylko lepiej.
Jeśli chodzi o wrażenia po 1 odcinku to mam jak najbardziej pozytywne. Fakt jest taki, że po pierwszym odcinku nie można wyrobić sobie jednoznacznej opinii o serialu bo zawsze jest tak, że na początku wprowadzenie akcji, bohaterów itp ale już 2 i 3 odcinek pokaże czy serial jest ciekawy. Jeśli chodzi natomiast o rzeczy, które mi się nie podobały to sytuacja ze szkołą bo wiadomo, że normalnie dyrektorka po czymś takim z miejsca powinna zawiadomić policję mimo, że to szkoła prywatna. Kolejna sprawa to zachowanie Carmen, która nic nie zrobiła sobie z faktu, że jej synek machał bronią i jeszcze go pocieszała.
widziałam tylko fragment ,niestety ale widać jak to jest kręcone i przede wszystkim grane.......Świetnie.....
Kolejny odcinek niezły, tylko znowu motyw Perfektu - było nas trzech..... w pierwszym odcinku było to fajne, ale teraz już Ble. Jednak z drżeniem w sercu mam nadzieje, ze serial pójdzie w dobrym kierunku. Z najnowszych produkcji, to jakiś powiew dobrego poziomu wśród polskich seriali. Jeszcze niech nasze filmy pójdą w tym kierunku i znowu będzie można wydać pare złotych na bilet do kina na polski film:)
Dla mnie bomba. Na polskie realia najlepszy serial od ekstradycji. Zobaczymy jak wyjdzie dalej. Motyw walki w 2 odcinku jak wchodzą do mieszkania super. Jak bym amerikan film widział :)