PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640247}
7,8 27 tys. ocen
7,8 10 1 27343
7,0 14 krytyków
Krew z krwi
powrót do forum serialu Krew z krwi

szczerze mówiąc pierwszy odcinek mi 'dupy' nie urwał, zobaczymy co będzie dalej.. a Wasze
refleksje na temat pierwszego odcinka? kolejna przepłacona i przereklamowana produkcja
czy hit?

Barthus_

Wydaję mi się, że jak na standardy polskiego 'kina' to nie jest źle, mam nadzieję, że akcja będzie się rozkręcać i mnie bardziej wciągnie. Jestem ciekawa co będzie dalej.

Barthus_

Momenty gangsterskie takie naturalne przyprawiały mnie o ciarki. Moment jak dzieciak celował gnatem fenomenalny, ale następne wydarzenia z tym związane to kpina bardzo zepsuły fabułę brak konsekwencji dla bohatera oprócz...naturalnie powinien dostać ostro po pupie i powinna zostać wezwana policja. Nawet motyw ze szkołą prywatną nie ratuje tego.

Dobrze dobrani aktorzy, czasami trochę za mało ekspresji w grze nadrabiają fenomenalnymi tekstami w scenach gangsterskich. Część rodzina filmu to dno, pierwsza kłótnia aktorów wymuszona i beznadziejna.

Brak wyrazistej ścieżki dźwiękowej.

Andrzej Andrzejewski gra dobrą postać ;)

Ogólnie 8/10 ;) Z pewnością zobaczę drugi odcinek ;)

Narodzonyzchaosu

Nie oglądam polskich seriali, bo nie mam najlepszego zdania o polskiej kinematografii. Jak widzę produkcje typu "Klan", "M jak miłość", "Plebania", "Złotopolscy",. "Ojciec Mateusz", "Ranczo" (to tylko wierzchołek góry lodowej, w TVP pełno mniejszych gniotów których tytułów nie pamiętam, a Polsat nie lepszy) gdzie na dobrą sprawę nic się nie dzieje, a fabuła opiera się na chodzeniu do kościoła, albo bliskich kontaktów z klerem, bądź tematów bardzo waznych dla mieszkańców wsi (robienie chleba, karmienie zwierząt itp.). Naprawdę w tym nawale miernych seriali prawidłowe kadrowanie i odpowiednie nasycenie barw (w TVP te ich seriale ''kryminalne'' są za kolorowe) po prostu lezy. Publiczna reklamowała nawet na plakatach serial "1920 Wojna i miłość" nie polskim a angielskim tytułem. Serial mierny a kadrowanie i nasycenie barw po prostu fatalne (kamera tak lata jakby była trzymana na ramieniu). Wstyd takie produkcje puszczać gdziekolwiek za granicę, ale i tutaj jak wszędzie są wyjątki. Wybija się TVN z serialami typu "Naznaczony" gdzie jak na gatunek przystało nasycenie barw i kadrowanie jest takie jak należy, inne ich produkcje też wybijaja się ponad polską normę. Wyjątkiem też jest serial "Krew z krwi" dla Canal+ ciekawa fabuła, chociaż była parę dłużyzn i nasycenie barw takie jak nalezy, kadrowanie w paru miejscach było chaotyczne (nie płynne, czy też statyczne) ale mozna zaakceptowac. Prawdopodobnie zobaczę jeszcze jakieś odcinki, bo zapowiada się naprawdę ciekawie.

ocenił(a) serial na 8
Barthus_

Mi się podoba :]

Barthus_

Jak na polskie kino całkiem nie źle się zapowiadający serial , zobaczymy jak będzie dalej się prezentować .

Albatros2100

Bez urazy ale po raz kolejny po 3 serii pitbula za scenariusz wzięły się kobiety i co z tego wyszło? KUPA a nie serial kryminalny zawiodłem się bardzo mimo , że to tylko 1 odcinek i zalążek fabuły ale sorry za dużo m jak miłość o jak słodko zwalili ten serial.

ocenił(a) serial na 8
Barthus_

kto zabił marka ?

a)stefan
b)ludzie od antona
c)ci dwaj co komórek zapomnieli

Barthus_

Wg mnie ani przepłacona ani hit. Ot- solidna, dobra produkcja. Zobaczymy jak to dalej się potoczy. Ogólnie- 7/10

ocenił(a) serial na 8
Barthus_

no coż , popierwszym odcinku mozna wywnioskowac ze "akcja, fabula" sie rozwinie" aze aktorzy niesa najgorsi mozna tez wywnioskowac ze grac beda dobrze:-) i calosc bedzie naprawde NIEZLA! , mi sie ogolnie podobal - niemozna tez popierwszym odcinku spodziewac sei ze "jak ktos tu juz napisal - DUPY urwac nie moze" wszytko po koleji na to tez przyjdzie pora hehe. pozdrawiam i czekam na dalsze opinie. (8/10)--> narazie moze pozniej dostanie wiecej.

ocenił(a) serial na 5
Barthus_

No tak szalu nie ma, ale trzeba najpierw jakies wprowadzenie dac co i jak. Aktor grajacy Marka za dlugo nie pogral. Ale reszta obsady wydaje mi sie ze jest ok, typowo 'serialowa' ;) Zobaczymy jak dalej bedzie, mysle ze tylko lepiej.

Madziara_3

Gdzie to można obejrzeć? (nie mam canal +)

gochachacha

poszukaj w innych tematach, ja gdzies tam znalazlam link

stormysoul

Jeśli chodzi o wrażenia po 1 odcinku to mam jak najbardziej pozytywne. Fakt jest taki, że po pierwszym odcinku nie można wyrobić sobie jednoznacznej opinii o serialu bo zawsze jest tak, że na początku wprowadzenie akcji, bohaterów itp ale już 2 i 3 odcinek pokaże czy serial jest ciekawy. Jeśli chodzi natomiast o rzeczy, które mi się nie podobały to sytuacja ze szkołą bo wiadomo, że normalnie dyrektorka po czymś takim z miejsca powinna zawiadomić policję mimo, że to szkoła prywatna. Kolejna sprawa to zachowanie Carmen, która nic nie zrobiła sobie z faktu, że jej synek machał bronią i jeszcze go pocieszała.

Barthus_

widziałam tylko fragment ,niestety ale widać jak to jest kręcone i przede wszystkim grane.......Świetnie.....

Barthus_

Kolejny odcinek niezły, tylko znowu motyw Perfektu - było nas trzech..... w pierwszym odcinku było to fajne, ale teraz już Ble. Jednak z drżeniem w sercu mam nadzieje, ze serial pójdzie w dobrym kierunku. Z najnowszych produkcji, to jakiś powiew dobrego poziomu wśród polskich seriali. Jeszcze niech nasze filmy pójdą w tym kierunku i znowu będzie można wydać pare złotych na bilet do kina na polski film:)

Barthus_

Dla mnie bomba. Na polskie realia najlepszy serial od ekstradycji. Zobaczymy jak wyjdzie dalej. Motyw walki w 2 odcinku jak wchodzą do mieszkania super. Jak bym amerikan film widział :)

witold1981

jednak do Ekstradycji jakiejkolwiek z 3serii to mu brakuje, jeśli Ekstradycję 1 przyjąć za wzór to po 1odcinku dla mnie może połowa tego co 1odcinek 1serii Ekstradycji , mając się na kim wzorować oczekuje się jednak większego postępu