PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217523}

Krew trójcy

Trinity Blood
2005 -
7,3 918  ocen
7,3 10 1 918
Krew trójcy
powrót do forum serialu Krew trójcy

Całkiem fajne anime

ocenił(a) serial na 10

Jest to jedno z lepszych anime jakie miałem okazję zobaczyć, szkoda że tylko 24 odcinki, ale za to jakie:] Wykonanie jest bardzo dobre (od strony techniczej i fabularnej), polecam

ocenił(a) serial na 9
hansson

Mnie również się podobało. Jednak 24 odcinki pozostawiły niedosyt. Zbyt wiele spraw zostało otwartych a koniec serii mógłby być zarówno początkiem. Może to furtka do dalszego ciągu??

Heike

Anime TB jest tylko maleńkim wycinkiem tego, co zawiera cała seria (wszystko zaczęło się od powieści ^^)...
Wielki żal, że Yoshida Sunao - twórca serii umarł i pozostawił wiele wątków niedokończonych :(

ocenił(a) serial na 10
Nemain

Podejrzewam ze bedzie kolejna seria (wynika z zakonczenia pierwszej) mam nadzieje ze bedzie tak dobra jak pierwsza

kozaq

Mało prawdopodobne, co prawda gdzieś w sieci krążyła plotka, że owszem, zabierają się za drugą serię, ale jest niepotwierdzona oficjalnie.
Zakończenie jest takie, a nie inne z racji tego, że twórcy anime utknęli, gdzieś w połowie akcji powieści. Jeśli zrobią drugą serię naprawdę i wybrną z tego, jak skrzywidzili Trinity Blood, to polecę do Japonii i osobiście im pogratuluję...

ocenił(a) serial na 10
hansson

Zgadzam się. Za mało odcinków, poza tym nie lubie gdy jakies wątki sa niewyjaśnione. Jeśli będzie druga seria, z chęcią zobacze :)

ocenił(a) serial na 10
Czarnulka_4

ktoś jest zorientowany na którym tomie skończyło się anime?

hansson

Czy to jest pewne na 100% że nikt nie podejmie się zrobienia kolejnych chapterów

albo stworzenia tego fantastycznego Anime...dalszych czesci samemu??
Zakonczyło sie własciwie jednoznacznie
Abel przez wiecznośc będzie walczył z Cain'em ...
A Esther bedzie dązyła do zjednoczenia Długowiecznych i Naziemców..

ale.... chciałabym zobaczyć jeszcze ich dalsze perypetie i przygody .. :(

Cpt_Pchelka

Na anime nie ma raczej co liczyć, manga jest cały czas wydawana w Japonii, a chapy można znaleźć w sieci.
Ja osobiście polecam opowiadania Yoshidy Sunao, bo można dowiedzieć się z nich najwięcej (i mają dużo więcej sensu), ale to w końcu pierwowzór dla anime/mangi, naprawdę nie ma porównania. Choć, po prawdzie, seria się urywa (zdaje się nawet, że na walce Abel/Cain), bo autor umarł niestety.

ocenił(a) serial na 8
Conreeaght

Mam pytanie do tych którzy czytali mangę - Co zrobił Abel? Jaki grzech musi odpokutować - i dlaczego Seth i Abel musieli się pozbyć Caina - z anime mogę się tylko domyślać a chciałabym wiedzieć. No chyba że w mandze nic innego nie ma na ten temat.

Martus_2

Na pewnej stronie pisze tak:

Cain killed Lilith, who was the oldest crusnik, and so Abel and Seth jettisoned him out of the airlock of their space ship where he plummeted through the Earth's atmosphere... but he did not die.

Czyli, że wyrzucili go, bo zabił Lilith. A dlaczego... tego to już nie wiem. xD

Mnie zastanawia samo zakończenie. Kain, o ile dobrze widziałam, odrąbał Ablowi nogę, a w scenie końcowej Abel sobie idzie... no chyba, że to sprawa 100% Krusnika, albo... tak jak mnie się wydaje, oni się połączyli. W ostatnim ujęciu widzimy oko Abla, które, gdy je bardziej otworzył, stało się błękitne. Abel miał raczej szare oczy z domieszką niebieskiego, a nie takie czyste niebieskie. Za to Kain miał takie oczyska... ^^ I to też, że się połączyli, pisze na tej samej stronie skąd wzięłam to o Lilith.

Inne źródła podają, że Kain zwiał. No fakt, Abel powiedział, że musi go zabić bez względu na wszystko, ale to nie wyklucza walki, że tak powiem, "wewnętrznej", poza tym Kain nie był sam, byli inni wrogowie. Nie mam pojęcia co się właściwie stało...

ocenił(a) serial na 8
Kira_18

czytałam na wikipedii, że Abel chce odpokutować to, że zabił tylu ludzi bo najpierw był po stronie Caina. A po smierci Lilith, zrozumiał swój bląd.

Martus_2

Co do Abla, to naprawdę nie wiem. Mang nie czytam dlatego, że w ogóle nie przepadam za jakąkolwiek formą komiksu, więc opieram się tylko na tym co widziałam w anime/wyczytałam na stronach. Może to miało tylko potęgować efekt dramatyczny? ^^ A tak serio, faktycznie był wątek w anime, w młodości Abla, kiedy to on był wrogo nastawiony do ludzi. Może coś nabroił?...

A samo zakończenie, jak rozumiesz? Bo to mnie zastanawia najbardziej...

ocenił(a) serial na 8
Kira_18

seria jest niedokonczona z powodu śmierci autora mangi - w każdym bądź razie rozumiem to tak, że Abel i Kain będą ze sobą walczyć, aż któryś wygra. Wydaje mi się w ogóle, że anime zrobiono bardziej pod tych co czytali mangę, bo niektóre sceny czy wątki nie były wyjaśnione. Wiele rzeczy dowiedziałam się z wikipedii. Np to, że przez ileś tam setek lat Abel opłakiwał Lilith - a potem uratował małą Catherine i od tego momentu postanowił pomagać ludziom i tym sposobem odpokutować winy. W anime a nawet w openingu jest taka scena nawet.

hansson

Możecie mi coś więcej opowiedzieć o tym anime, warto je zobaczyć? Tylko nie piszcie "warto je zobaczyć bo mi się podobało". Chcę wiedzieć czy bohaterowie są ciekawi, dialogi sensowne, akcja zaskakująca itd. Czy to jest choć trochę podobne do code geass? Tak mi się to skojarzyło walka o władzę, panowanie, wojna i jeszcze jedno czy w tym anime jest podział, jedna strona jest zawsze zła a druga dobra i dobro zawsze zwycięża jak w bajeczkach dla grzecznych dzieci? Dlaczego uważacie, że to anime jest "jedno z lepszych"?

ocenił(a) serial na 8
gupiec_lesny

mi się podobało, oceniłam na 8, a dlaczego - bohaterowie ciekawi - szczególnie Abel. Nie wiem czy zaskakująca akcja - dla mnie zaskakujące było np miejsce wydarzeń i klimat. W końcu akcja rozgrywa się po Armagedonie. Jest podział i walka - ale trudno opowiedzieć się po którejś ze stron. Nie oglądałam Code Geass więc się na ten temat nie wypowiem. Yo anime będę pamiętać ze względu na piękny op i ed i jeszcze jedną piosenkę, mroczny, trochę depresyjny klimat, Abla, 2 sceny (może raczej dluższe momenty) które doprowadziły mnie do łez.

Martus_2

Martus_2 obejrzałam 4 pierwsze odcinki i jakoś mnie to nie pociąga. Jedynym zaskoczeniem jest to ze gółwny bohater jest wampirem który zjada inne wampiry (poza tym strasznie przypomina mi z wyglądu i zachowania dyrektora Crossa z Vampire Knight, tyle że nie nosi obciachowych fartuszków ;) Akcja się jakoś rozkręci, oglądać dalej czy dać sobie spokój? Po dełnołcie, code geass i Kuro Shitsuji, nie mogę znaleźć żadnego klimatycznego i zaskakującego anime.: -(
P.S Przejrzałam twój blog bardzo interesujący, dużo ciekawych rzeczy się dowiedziała, fanka yaoi?

ocenił(a) serial na 8
gupiec_lesny

hmm. Kurcze nie wiem dlaczego myślałam że jesteś chłopakiem. Jak Cię nie pociąga po 4 odcinkach to chyba nie ma co oglądać. Z tego co pamiętam to te pierwsze opowiadały pojedyncze historie - pod koniec zrobiło się ciekawiej. Oceniłam na 8 a np Kuroshitsuji na 9 i dodałam do ulubionych więc jak szukasz czegoś o podobnym klimacie to będzie trudno. Słyszałam że Pandora hearts jest podobne, mam w moich filmowych planach na razie więc nie wiem. Ja obecnie ogladam phantoma i moim zdaniem jest klimatyczne no i teraz zrobiło się zaskakująco. Jesli lubisz serie o duchach to polecam- Ghost Hunt (25),o wampirach - Black Blood Brothers (12)- o shinigami - Yami no Matsuei (12).
Wiem jak to jest - obejrzy się jakieś super anime i potem każde inne przeciętne już nie wchodzi. Ja też teraz szukam jakieś super serii.
Co do mojego bloga to cieszę się że Cię zaciekawił. Fanka yaoi? - hmmmm <drapie się po głowie> miałam fazę na yaoi - po której pozostala obsesja na punkcie junjou romantici- mangi i anime i mojej ulubionej autorki Yamane Ayano i jej Viewfinder'a. No i może resztki yaoi fazy się ostały - kto wie?
Pozdrawiam.

Martus_2

po rozczarowniu jakie przyniosło shakugan no shana i devil may cry coraz sceptyczniej podchodze do serii wydawanych przez anime-gate, okladki i screeny przezentuja sie milo ale czy fabuła potrafi wciagnac? 45 zeta to troche duzo zeby sprawdzic czy seria o ktorej pierwszy raz slysze jest dobra.

ocenił(a) serial na 6
Mizzrym

przecież są strony, na których można obejrzeć online; po co od razu kupować?