PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1269
Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc

Zgubiłam się

ocenił(a) serial na 8

Właśnie przeczytałam opis 62 odcinka, i jest w nim napisane że Susanna jest matką Reiny ?! Susanna tak powiedziała żeby bronić tajemnicy Asuncion?

Suzy_fw

Gdzieś ty to przeczytała? Przecież to jest fizycznie niemożliwe i nic takiego nie miało miejsca...

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

na tvpuls.pl

Królowa Serc, odc. 62

<< Poprzedni
Estefania zakrada się do łóżka Nicolasa. Ten wykorzystuje sytuację, by uspokoić swoją zazdrość i odpłacić się Reinie za zdradę. Juan Jose pokazuje Nicolasowi podejrzane zdjęcia, które znalazł w domu Estefanii. Dzięki nim Nunez dostaje się do skarbca Królowej Diamentów. Niestety jego obecność zostaje odkryta, a włamywacz uwięziony wewnątrz. Juan Jose czuje, że coś jest nie tak z Bolivarem. Tymczasem Estefania podejrzewając, że Bolivar jest agentem każe śledzić go Lopez. W międzyczasie kobieta robi mężczyźnie wyrzuty oskarżając go o zdradę. Nicolas broni się prosząc ją o zaufanie, gdyż nigdy jej nie zawiedzie. Reina mówi Susanie, że jej ojciec zabił się przez jej matkę. Susana nie wytrzymuje, wyznaje Reinie, że to ona jest jej matką i musiała odejść ze względu na jej ojca. Niestety Reina po tych wyznaniach odrzuca cierpiącą Susanę.

ocenił(a) serial na 8
Suzy_fw

Chyba, że im się imiona pomyliły :D

ocenił(a) serial na 10
Suzy_fw

no razczej tak przecież to było by nie możliwe

Suzy_fw

Reina mówi Susanie, że jej ojciec zabił się przez jej matkę. Susana nie wytrzymuje, wyznaje Reinie, że to ona jest jej matką i musiała odejść ze względu na jej ojca. Niestety Reina po tych wyznaniach odrzuca cierpiącą Susanę. - te zdanie są całkowicie bez sensu, więc na pewno ktoś po prostu pomylił imiona ;)

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

To jest jasne, że ktoś musiał pomylić imiona i wyszły z tego takie głupoty. :) Tam miało być napisane, że to Asuncion wyznaje Reinie, że jest jej matką. Jak niby Susana miałaby być matką Reiny, skoro obie są w podobnym wieku. :)

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

To napewno jest błąd, chociaż z drugiej strony w tym serialu jest wszystko możliwe. Jest w nim tyle absurdów, że wcale nie ździwiłbym się gdyby scenarzystów poniosło i napisaliby, że Susana urodziła się juz w ciaży. ha ha ha :D

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

HM a czemu uważacie że fizycznie niemożliwym by było żeby Suzana była matką Reiny? Ile lat ma Reina a ile Suzana? Było to gdzieś powiedziane?Przypomnijmy sobie pierwsze odcinki. Szana jest (była) matką Camili. Camila chyba była już koło 18stki?Reina jako szwaczka też była dość młoda. Może kilka lat starsza od Camili.
Tak więc,choć jest to błąd w opisie, uwżam że Suzana swobodnie mogła by być matką Reiny

ewelina84

Między aktorkami je grającymi jest rok różnicy, dlatego napisałam, że jest to fizycznie niemożliwe, a jeśli Reina jest w wieku Javiera, to jest jakoś po trzydziestce, więc wątpię, że Susana mogłaby być jej matką.

ocenił(a) serial na 10
ewelina84

Reina jest po trzydziestce. :)
Data urodzenia była napisana na nagrobku przy którym w jednym z odcinków znaleziono Clarę. :)

ania705

A też właśnie mi się wydawało, że na którymś z nagrobków widziałam jej datę urodzenia ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Ja wiem ze między Paolą a Wandą prawie nie ma żadnej różnicy wieku, ale wydaje mi się że Suzana od Reiny jest sporo starsza. Zresztą na ten moment Camila była by już koło 30stki.

ewelina84

Ok, rozumiem, dla mnie w ogóle w tym serialu trochę przegięli jeśli chodzi o wiek bohaterów, bo patrząc na to ile lat miałaby Camila, to Susana powinna być dużo po czterdziestce, a po pierwsze na tyle nie wygląda, a po drugie, w trakcie trwania serialu jest dwa razy w ciąży, a na koniec rodzi trojaczki. Myślę, że dla prawie pięćdziesięciolatki jest to raczej niemożliwe, ale to nie jest jedyny absurd w tym serialu, więc nic mnie nie powinno dziwić. Ale mimo wszystko uważam, że Susana nie jest o tyle starsza od Reiny, żeby mogła być jej matką

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Hm chyba jednak nie ma sensu tego wałkować, bo telenowele jednak mają swoje prawa i widzi mi się. :)
BTW co do pań rodzących grubo po 40stce. Ja mieszkam w Irlandii.Uwierz, ze tutaj takie ciąże to normalka. Rodzą panie które już dawno powinny zostać babciami. Może dlatego, ze na pierwszym miejscu dla tubylczych pań jest kariera potem rodzina

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Prawda, serial składa się z absurdów. ;D
A wiesz, ze nigdy nie zwróciłam na to uwagi? Tj. na wiek Susany. Zastanawiałam się nad Victorem, bo widać, że jest starszy np. od Reiny, ale nie zwróciłam uwagi na Susanę. A ona faktycznie jest młoda.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

To właśnie tam widziałaś! :)
Ale nie pamiętam dokładnej daty :|

ania705

Widziałam ostatnio, że był to 1980 rok ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Jednak 1980 rok? Coś pomieszałam.
Jak to ja xD Pamiętam tylko, że liczyłam, że Reina miałaby 34 albo 35 lat zależnie od tego, czy policzymy, czy akcja dzieje się w 2014 (czyli wtedy, kiedy była emisja za granicą) czy w 2015 roku, czyli zgodnie z emisją u nas.
Dziękuję Ci bardzo :)
Matko. Jesteś nieoceniona! ;d Zawsze jak coś namieszam, to wyprowadzisz mnie z błędu. :)

ocenił(a) serial na 10
ania705

Dla mnie aktorka grająca Susanę wygląda poważnie powiedziałabym ze jest dużo starsza od Paoli. Nie wiem być może spowodowane jest to tym, ze na początku Susana miała inny styl ubierania się, Nosiła takie garsonki kojarzące się raczej z dojrzałą kobietą.

ocenił(a) serial na 10
ewelina84

Cóż... Ja też byłam trochę zdziwiona, że panie są mniej więcej w tym samym wieku, ale tak jak mówisz, to może być spowodowane tym, że Susana miała być w serialu starsza od Reiny, więc pewnie celowo ją trochę postarzyli poprzez np. styl ubierania. Bo jeśli zobaczyłabyś zdjęcia Wandy w necie zobaczyłabyś pewnie, że wygląda młodziej niż w serialu. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. ;)

ocenił(a) serial na 10
ania705

Tak masz rację, strój potrafi wiele zdziałać.
Greta i Reina mają ten sam typ urody.

ocenił(a) serial na 10
ewelina84

Greta i Reina? :)

ocenił(a) serial na 10
ania705

Tak typowa aztecka uroda.

ocenił(a) serial na 10
ewelina84

Sorry. :) Po prostu najpierw pisałyśmy o Susanie i Reinie i myślałam, że może pomyliłaś się z tą Gretą. :)
Tak, typ urody taki sam. :)

ania705

Zawsze do usług ;) A tak na serio to ja sama bardzo często mieszam fakty :P

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Dzięki! :) Pewnie jeszcze nie raz skorzystam. ;p
Naprawdę? :) Przecież jesteś specem!
Mi się zdarza mieszać. Szczególnie, że od jakiegoś czasu nie widziałam żadnego odcinka. :|

ania705

Ale mi właśnie ostatnio coraz częściej się zdarza nie pamiętać niektórych akcji i nie kojarzyć faktów :/ Ale tak to jest, jak się telkę oglądało kilka miesięcy temu ;P

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Może to skleroza? xD Ja też ją mam ;D
A tak serio: rozumiem. Czasem to denerwujące, jak nie można sobie czegoś przypomnieć. ;/ Ale spoko - z Twoją pamięcią nie jest tak źle. Szczególnie, że tak jak napisałaś - oglądałaś już kilka miesięcy temu. No i od tego czasu oglądałaś inne seriale i miałaś inne rzeczy do zapamiętania!
Więc jak dla mnie i tak dużo pamiętasz! ;) Taki szczegół z datą, a Ty wiedziałaś! :)

ania705

Właśnie podejrzewałam już u siebie sklerozę ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Weź lecytynę! xD
Ja kiedyś brałam jak miałam kłopoty z koncentracją. Wiesz, że nawet pomogło? ;D

ania705

Chyba będę musiała spróbować ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Polecam. ;d :)

ocenił(a) serial na 10
ania705

zawsze możesz obejrzeć za darmo na stronie anyfiles , na bierząco są odcinki :) sama korzystam bo nie ma mnei często w domu a tak zawsze moge spokojnie nadrobić zaległości :)

ocenił(a) serial na 8
ania705

Z tych dat, które były na tym nagrobku, gdzie znaleziono Clarę wynikałoby, że Reina miała wtedy 34 lata.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Dzięki. :)
Tak mi się zdawało, że tam był 1981 r. :)

ewelina84

podczas pogrzebu Camili Susana powiedziała, że była jej matką przez 20 lat więc teraz Camila miałaby 28. A co najzabawniejsze podczas przesłuchania Susany Smith powiedział, że gwałciciel nie żyje od 20 lat ;)

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Może gwałciciel zginął później. A kto w ogóle nim był?

ocenił(a) serial na 9
ewelina84

Gwałciciel na pewno nie zginął później, w dzisiejszym odcinku Susana powiedziała Victorowi coś takiego, że po zabiciu tego gwałciciela okazało się, że jest w ciąży i po porodzie zrobiła Camili testy DNA i modliła się, żeby była córką Victora.
Kilka odcinków temu jak opowiadała Juanjo o gwałcie też mówiła, że gwałciciel się zmęczył, udało jej się uwolnić i uderzyła go czymś w głowę, potem przybył Victor i pomógł jej go pochować. Czyli gwałciciel zginął zaraz po fakcie.

ocenił(a) serial na 10
Fantastyczka

acha, ja jednak z odcinkami jestem trochę do tyłu.
Czyli w ogrodzie domu faktycznie jest trup? Ten którego wmawiał Reinie Victor?

ewelina84

nawet dwa, tyle że w chwili gdy Reina zamieszkała z Victorem już tam były ;)
Jeden to gwałciciel Susany, a drugi to matka Victora Renata

ocenił(a) serial na 10
Fantastyczka

viktor GO dobił jeszcze przed pochówkiem :)

ania39811

Ona powiedziała, że była jej matką przez 18 lat ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

A wyjaśni się kto zgwałcił Susane? Będzie to ktoś ważny w obsadzie czy ktoś przypadkowy.
Ja teraz oglądam dopiero 38odc. Nagrywam z całego tygodnia i w weekend robę maraton.

ewelina84

Gwałciciel jest pokazany raz we wspomnieniach Victora i tyle. Nie był to nikt ważny, oprócz tego, że był ojcem Camili ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Ach myslałąm że to ktoś z bohaterów. Nawet sobie myślałąm że to Victor w swojej masce sokoła. On ma różne zboczenia, to w sumie gwałt na żonie by do niego pasował.

ocenił(a) serial na 10
ewelina84

hahaha przecież one za sobą nawet nie przepadają ( a jak większość oglądających wie że Asunsion ukrywa przed wszystkimi że jest matką Reiny i chyba tylko Nicholas o tym się dowiedział) , Reina jedynie rozmawia z Asunsion rozmawia normalnie w tym domu, więc zapewne w tym momencie będzie miało miejsce to co było napisane w opisie że Assusion wyzna w końcu pawdę Reinie. gdzie tam Suzzanna.?:P Suzzana miała przecież córkę owocem gwałtu którym była nieżyjąca już Camilla , Poza tym juz nie o chodzi o to czy Suzzana mogła by być matką Reiny przecież to jasne że nie mogłaby być , przecież w filmie są w podobnym wieku , ewentualnie mogłyby być siostrami jak już coś :P

ocenił(a) serial na 10
anna26091990

W telenoweli nie są w podobnym wieku. Susana jest starsza sporo. 8 lat temu Reina miała 25 lata. a Camila córka Susany miała 18.A więc ile lat wtedy miała Susana. Powiedzmy że urodziłą ją w wieku 20 lat to miała 38, teraz ma +-46, a Reina 33. Z bioologicznego punktu widzenia dałoby radę zeby Suzana była matką Reiny.Choc to tylko błąd w opisie Pulsu. Susana często podkreśla że jest dużo starsza od Juanjo. A on moze być rówieśnikiem Reiny.

ocenił(a) serial na 10
Suzy_fw

To błąd. :)
Czytałam ostatnio opisy odcinków na TV Puls i różne pomyłki dość często się tam zdarzają. ;|

ocenił(a) serial na 8
ania705

Tam w opisie 64 odcinka nadal mylą Susanę z Asuncion i piszą, że była kochanką ojca Estefanii i przeżyła zamach na swoje życie. A na końcu jeszcze piszą, że Susana próbuje się zabić. Tutaj też chodzi o Asuncion. Czasami to robią takie błędy w tych opisach, że tylko jeszcze bardziej przez to namieszają.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Nie ma to jak dokładne informacje. :/
Masz rację. I jeśli ktoś np. zaczął niedawno oglądać, to mogą mu tymi opisami nieźle w głowie namieszać.
A że serial i tak jest dość skomplikowany, to jeszcze na Pulsie komplikują sprawy xD