Rozumiem że to co on ma na głowie to jest jakas norma oddania tego że ma on bliźniaka syjamskiego czy jak to się tam nazywa tak ?? Ale w rzeczywistości takie coś chyba nie jest możliwe nie ?? Czy jednak są takie przypadki że dwie twarze dzielą jednen mózg ?? Pytam bo kiedyś program o tym widziałem i wiem że na upartego takie coś jest możliwe choc raczej nie w takiej formie że on se może blizniaka zakryć włosami i gra gitara.
To Voldemort przecież, a nie żaden brat. Słabo uważasz :).
A tak serio to należy traktować to jako pozostałość po porodzie, która sprawiła pewne rozdwojenie jaźni Pantaleona. W książce chyba ta pozostałość była na klatce piersiowej.
Ja nie miał bym pytań gdyby to się nie ruszało ale wyraźnie widziałem że to się poruszyło. A do Pana co pyta czy wszystko ze mną w porządku - w jak najlepszym - to jest wypowiedź w oficjalnej strony Canał + "PANTALEON KARPIŃSKI
Pantaleon to wysoki, potężny mężczyzna o długich lśniących włosach, którymi przykrywa patologiczną pozostałość po syjamskim bracie. Karpiński nazywa ją diabłem bratem i wierzy, że słyszy jego szepty we wnętrzu czaszki, dzięki czemu posiada wiedzę jasnowidza i nadludzką siłę. Brutalny, znęcający się nad żoną abstynent, pobożny katolik. Członek gangu lojalny wobec Kaplicy, który uratował go po ucieczce z cyrku, w którym Karpiński występował jako dziwoląg."
Rozumiem że to jest Interpretacja Leona karpińskiego. widać że kompletnie chłopa zmienili bo tamten raczej na zdjęciach nie posiada gęstej brody ani voldemorta na głowie. Ale kompletnie mi to nie przesszkadza a założyłem że żyd bo tak wygląda jakoś ;D Ale faktycznie to by się kłuciło z niechęcią Kuma do żydów.
Oj to przepraszam w takim razie po prostu ta wypowiedź wydała mi się nie pasować do tego serialu.
No bo to ogólnie jest jakies takie dzziwne i nie pasuje xD Jak Ufoo w drugim sezonie Fargo xD Czylli nagle Sc-fi w totalnie naturalnym i normalnym filmie/serialu.
Tak, istnieje taka wada. Bliźnięta pasożytnicze. Jeden przestaje się prawidłowo rozwijać i zostaje wchłonięty przez tego normalnego. Przypadek Pantaleona jest możliwy - może się zdarzyć, że z głowy będzie mu wystawać drugi nos czy usta albo coś co przypomina twarz, ale mózgu raczej dzielić nie mogą. Są w necie opisy i zdjęcia, ale uprzedzam - nic przyjemnego.
https://wiadomosci.wp.pl/nienarodzony-blizniak-byl-w-mozgu-siostry-zostal-usunie ty-6874932273117984a
Jest taka możliwość,żył kiedyś taki "dziwoląg" z twarzą z tyłu głowy-pozostałośc po niewykształconym bliżniaku syjamskim.Jest to autentyczna postać historyczna-nie mówię tu o Panteleonie-tylko o tamtym;więc Panteleon to nie jest nierealny wymysł autora,tylko postać z taką przypadłością rzeczywiscie istniała..