PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=865989}

Kozacka miłość

Poka stanitsa spit
2013 - 2014
5,8 328  ocen
5,8 10 1 328
Kozacka miłość
powrót do forum serialu Kozacka miłość

Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek.Całkiem zgrabny.

Pawcio_filmaniak

Olga cudna dziewczyna to się wcale nie dziwię.Oksanka też niczego sobie,a Maryśka diablica jedna...ohhh!

mala_ja_filmweb

Przepiękna diablica! A skoro już zahaczyliśmy o Zorianę Marczenko to oglądasz "Serca na sprzedaż"? Niesamowity film. W dwójce w TVPiSie leci o 22.00 pon-czw

Pawcio_filmaniak

A nie,tego serialu nie oglądam

mala_ja_filmweb

A wiesz o co tam idzie? Może spróbuj. Taki rosyjski traffic zwykłych ludzi po rozpadzie ZSRR. Takie Czarne Żniwa, tyle że lata 90te. Jest na VOD, jeszcze nadrobisz. Gorąco zachęcam

Pawcio_filmaniak

Mniej więcej orientuję się co to za film bo nawet recenzję przeczytałam .Pewnie zobaczę za jakiś czas ;)

mala_ja_filmweb

A w Kozackiej to jest jeszcze jeden taki przystojniak. Karasik:)

Pawcio_filmaniak

Hahaha.Fakt!Wielce urodziwy! ;)

mala_ja_filmweb

Koleś w tych ostatnich odcinkach to też nawet startował do którejś młódki, ale nie pamiętam, bo też jakaś szczególnie urodziwa nie była. A przy okazji: ja zacząłem Kozacką oglądać pod koniec października czy w listopadzie, w każdym razie jak się już chłodek zaczął i to był jakiś dwieściektóryśtam odcinek. O ile końcówka była faktycznie durnowata, to teraz, jak jadę od 1 odc, to dojechałem już do 30 i stwierdzam, że (jakby wyciąć flaki z olejem te z udziałem Kolebanowa, aczkolwiek z drugiej strony to uroczej Alonki żal wycinać) kurcze całkiem fajne to filmidło jest. A i służąca Zosia z Rzeszowa jest śliczna. Koło którego odcinka to się zaczyna psuć Twoim zdaniem?

Pawcio_filmaniak

Tak w połowie mi się zdaje.Drażniły mnie wstawki z panami policjantami,aczkolwiek Gładysza lubiłam.

mala_ja_filmweb

Ci policjanci są przynajmniej zabawni. A sceny z Kolebanowem przynudzają potwornie - siedzi, źłopie i knuje - straszne dłużyzny. A ogólnie to dochodzę do takiego wniosku: może i niski poziom tej całej kozaczyzny i stepowszyzny jest, ale w skali TVP to są wyżyny, no bo co tam interesującego poza tym jest, gdyby tak porównać? Tureckie tasiemce, amerykańskie mordobicia i bieganina po ścianach, brawurowe teleturnieje, gale rozrywkowe z erotycznymi tańcami, kabarety, na których ludzie najgłośniej śmieją się z wulgaryzmów, indoktrynacja katolinazistowska oraz straszenie Putinem i Omikronem, który niezaszczepionych zabija na miejscu już w momencie zakażenia... Prawda taka, że jak ktoś ma choćby odrobinę potrzeb estetyczno-intelektualnych, to jedynie są je w stanie zaspokoić właśnie wschodnioukraińskie produkcje, no i jeszcze teatr TVP w poniedziałki choć też nie zawsze interesujące sztuki to są:(

Pawcio_filmaniak

No i właśnie dlatego,już lata temu,przestałam oglądać tv.Za Klanami,amerykańskimi mordobiciami nie przepadam więc niewiele zostaje do oglądania czegoś ciekawego.A Kolewanow to z odcinka na odcinek gorszy będzie...ech!

mala_ja_filmweb

Ja oglądam jeszcze TVP Kultura, TVP Historię zarzuciłem parę lat temu, bo się zepsuła totalnie. Nic, tylko Piłsudski, AK, Katyń, Popiełuszko, martyrologia - strasznie zawężone spektrum w porównaniu z tym, co było wcześniej. Ciekawe rzeczy TVP emituje dopiero grubo po północy (dokumentalne) a i to już nawet nie. Były kiedyś takie ramówki jak np. Czy świat oszalał oraz oglądaj z Andrzejem Fidykiem ale Pan Jacek Prezes Kurski to zdjął całkiem i teraz puszcza jakieś Holdingi i różne paszkwile na konkurencyjne media np. TVN czy radio 357. A Kolewanow to będzie coraz gorszy w sensie jakim? Że coraz bardziej flegmatyczny i nudny czy raczej, że coraz gorsza gnida? Wolałbym to drugie jak mam dalej oglądać...

Pawcio_filmaniak

Raczej coraz gorsza gnida.Wredny typ,ale zagrany bardzo dobrze,w moim odczuciu.

mala_ja_filmweb

A, nie... Mochow to znakomity aktor, to od razu widać, słychać i czuć. Może drażnią mnie sceny z Kolebanowem, bo ja wolę patrzeć na diwcziny i dlatego się niecierpliwię oglądając flegmatyczne sceny z jego udziałem (czy też jak policjanci gadają długo). A Stepowa to już ewidentnie smętna. Troszkę jeszcze zerkam raz w tygodniu ale to tylko ze względu na dziewczęce buźki i długie spódnice

Pawcio_filmaniak

A jest tutaj na co popatrzeć!Oj jest!

mala_ja_filmweb

ale te nowe panie, co dołączyły do obsady, to Oldze, Marysi i Oksanie urodą nie dorównują. Zulejka ładna ale jakaśtaka dziwaczna ta jej uroda. Brakuje mi Alony. Może z twarzy nie do końca w moim typie była, ale figurę to ona miała z nich wszystkich najbardziejszą

Pawcio_filmaniak

Oj tak.Aktorka grająca Alonę,wyjątkowo zgrabna i trzeba dodać że piękna.A Zulejka aż taka ładna to nie jest.Obejrzałam ją sobie z każdej strony i nic pięknego

mala_ja_filmweb

Aktorka grająca Alonę to nieskazitelna piękność w każdym calu, tyle że... może nie do końca mój typ, aczkolwiek jej uśmiech zniewala. Niestety, ten uśmiech jest tutaj rzadkością, Alona ciągle zapłakana, zachlipana i dlatego ogólnie w moim odczuciu poza ścisłą pierwszą trójką. Co do Zulejki - ona brzydka nie jest, tylko twarz ma jakąś
taką dziwaczną - oczy jakby umieszczone nieproporcjonalnie nisko w stosunku do całości twarzy? Sam nie wiem. Annę Sahajdaczną to już znamy skądinąd (Natalia Doroszenko ze Zniewolonej) i muszę przyznać, że w tym prostym, wiejskim stroju wygląda o wiele ładniej

Pawcio_filmaniak

Racja!W tych odcinkach co aktorkę grającą Zulejkę widziałam,to istotnie,gdzieś za nisko te oczy ma.Alona,ech!Racja że śliczna.

mala_ja_filmweb

Wczoraj akurat oglądałem Stepową i była taka scena, że Marysia, Oksana i Olga razem coś tam pitrasiły na wypominki po Nikole i była okazja przyjrzeć się im wszystkim trzem naraz. O ile dotąd się wahałem, to teraz muszę stwierdzić, że tutaj to jednak Olga jest Królową. A w Kozackiej dojechałem aż do 38 odcinka! Pamiętasz może tę scenę jak stary Ataman pociesza Oksanę, a następnie jaka jest jego reakcja, gdy ta oznajmia mu, że idzie di klasztoru? Mało się nie zesikałem:))

Pawcio_filmaniak

Tak!Pamiętam!Dobra była ta scena rzeczywiście.W ogóle,ta dwójka aktorów ze sobą gra znakomicie.Sceny z nimi strasznie sympatyczne

mala_ja_filmweb

Fabuła niby do bólu przewidywalna, a jednak pojedyncze sceny powodują opadnięcie szczęki. Do głowy by mi nie przyszło, że łagodny, ciepły ojciec nagle zdejmie pas celem łojenia skóry dziecku i będzie krzyczał: "Ja Ci dam klasztor!" Niesamowicie kontrastowa scena! Kurde, będę oglądał dalej

Pawcio_filmaniak

A będzie pomiędzy tą dwójką jeszcze kilka fajnych scen.Oj,Gawryła genialny jest!

mala_ja_filmweb

Tyle, że to już koniec. Kurski dziś po południu wycofał wszystkie wschodnie produkcje z TVP i VOD. Zatem kaplica. Kolejne odcinki Kozackiej, Stepowej oraz Zniewolonej dopiszemy sobie już w wyobraźni:( Ale rozmawiać o nich póki na razie nikt nie zabrania, więc chyba możemy i nie pójdziemy siedzieć. Pozdrawiam

Pawcio_filmaniak

Może chociaż Zniewoloną zostawią...ech!Szkoda by było jakby już nie pokazywali...ale się porobiło.Pozdrawiam.

mala_ja_filmweb

Nie sądzę by zostawili Zniewoloną, Zdaje się że to też częściowa kooprodukcja i rosyjska branża filmowa też jakieś odsetki z niej chapie. Poza tym dialogi są w języku rosyjskim a używanie tego języka w Polsce od wczoraj jest obrazą. Z drugiej strony jak człowiek szuka odskoczni od rzeczywistości (wojny, przemocy szczepiennej, podwyżek itd) w stepowym matrixie, to jak długo się w nim ukryje? Kiedyś i tak będzie musiał z niego wyjść a im później z niego wyjdzie, tym ponowny kontakt z brutalnym tu i teraz będzie jeszcze bardziej bolesny:( Ja sam uznałem, że dobrnięcie aż do 40 odcinka Kozackiej robi się dla mnie niebezpieczne i trzeba się otrząsnąć, bo zaczyna wciągać.
No ale jeszcze mamy w zasięgu Czarne Żniwa (aczkolwiek smutne). Pozdrawiam

Pawcio_filmaniak

A no,Kozacka w pewnym momencie,zaczyna bardzo wciągać a Czarne żniwa,jak sam mówisz smutne,ale właśnie wczoraj, dojechałam z tymże serialem do 10 odcinka.

mala_ja_filmweb

To co? Pewnie się spiknięmy tamże, jak będziesz mieć jakieś spostrzeżenia. DoZo