PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=789749}

Korona królów

2017 - 2020
4,3 13 tys. ocen
4,3 10 1 13450
2,0 3 krytyków
Korona królów
powrót do forum serialu Korona królów

Hmm czy ja coś pomyliłem czy TVP upadło na łeb? Jadwiga w chwili śmierci miała koło 30 lat a gra ją 70 letnia aktorka?

xlandia1

To nie ta Jadwiga:) W serialu jest Jadwiga, żona Władysława Łokietka:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Jadwiga_Boles%C5%82aw%C3%B3wna

W czasach akcji serialu miała ponad 60 lat. I była prababcią Jadwigi, która była królem Polski, i zmarła nie mając 30 lat.

xlandia1

Jadwiga Bolesławówna (kaliska), żona Władysława Łokietka miała w chwili śmierci ok. 70 lat (datuje się jej lata życia na 1266-75 - 1339), więc chyba pomyliłeś Jadwigi. Andegaweńska dożyła 25 lat, ale żyła kilkadziesiąt lat później niż akcja serialu i też była żoną Władysława, ale Jagiełły. Nie posądzajmy twórców, że dopuszczaliby się aż takich błędów.

ocenił(a) serial na 7
xlandia1

Hahaha. Samozaoranie;) Jak w przypadku każdego przeciwnika serialu. Brak argumentów merytorycznych.

ulpianus

Ty jesteś ułomny? Zadałem pytanie i dostałem odpowiedź, po co się wpie.....alasz? A to nie serial tylko telenowela pajacu. A po drugie nie jestem przeciwnikiem ale i tak nie zamierzam oglądać drugiego tasiemca.

ocenił(a) serial na 7
xlandia1

1 - Za "pajacu" i za "ty jesteś ułomny?" to możesz dostać w mordę. Mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę. 2 - "to nie serial tylko telenowela" - czyli samozaoranie po raz kolejny.

ulpianus

Zaorałeś to ty się bo nie masz pojęcia o czym piszesz. Typowy wyborca Pisu. Ehh z jakimi głąbami się trzeba tu użerać :D A po drugie to chodź i strzel mi w mordę cwaniaczku czekam XD Pod warunkiem że cię mamusia puści samego.