Słyszałam że w związku z wymogami oryginalnego scenariusza bohater grany przez Wesołowskiego ginie, zastapić ma go podobno Antoni Pawlicki, wiecie coś na ten temat?
Raczej na pewno uśmiercą Bromskiego. Dziś w Łodzi robili zdjęcia przy katedrze i Pawlicki prowadzał Aleksa. Wesołowskiego nie było widać, pewnie już w ziemi leżał. Wg. mnie oglądalność spadnie, Kuba może niezbyt pasował na policjanta, ale wszyscy się przyzwyczaili i go polubili.
Na super seriale jest kilka tematów że Bromski zginie i kilka że nie zginie . A jeżeli tak to muszą Pawlickiego ? Nikogo innego nie ma lepszego w Polsce ?
Kolejna rzecz którą zerżneli z Komisarza Rexa (org. Tobias Moretti -> Gedeon Burkhard -> Alexander Pschill -> włoska seria PL: Wesołowski -> Pawlicki -> Szyc(?) ;) ). Ciekawe czy chociaż zmienią coś w scenie śmierci w porównaniu do śmierci Mosera (Moretti)
Nic nie zerżnęli. Jeśli robią serial na podstawie innego, to przynajmniej te główne wątki powinny się zgadzać...
Bromski na pewno zginie, a Wesołowskiego zastąpi Pawlicki: http://www.swiatseriali.pl/seriale/komisarz-alex-660/news-orlicz-zajmie-sie-alek sem-po-smierci-bromskiego,nId,938536. Ja tam Pawlickiego lubię i w sumie podoba mi się ta zamian :)
Jednej rzeczy nie rozumiem. Przecież w oryginalnej, austriackiej wersji Moser (odpowiednik Bromskiego) zginął dopiero w 4 serii. Dlaczego tutaj ginie już w 3? Nie mogli zaczekać do czwórki? Skoro tak się trzymają scenariusza oryginały, to coś tu jest nie halo... Tak samo jak w 2 serii pominęli dwa najlepsze odcinki, nie nakręcili ich.
Nie podoba mi się ta zamiana, już z dwojga złego wolę Wesołowskiego, głównie z przyzwyczajenia :)
Później Pawlickiego zastąpi Karolak! Ale Tomek już ma taki natłok serialowych ról, że musi poczekać aż mu jakaś odpadnie, żeby mógł wbić Alexa w terminarz.
Zapraszam do polubienia strony na facebook'u związanej z tym, aby Jakub jednak w ''Komisarzu Alexie'' został. Wystarczy w wyszukiwarkę na facebooku wpisać ''Chcemy Wesołowskiego w ''Komisarzu Alexie''.
Zbieramy wszystkich, którzy są za tym, aby Jakub został w serialu. ;)
Chcieli tym poprawić oglądalność? To życzę powodzenia, bo jestem pewna, że spadnie i to bardzo szybko -.-
Wcale nie:D.
No chyba że ''Homeland'':D.
To w końcu też podróba ale to tak na marginesie:D.
Mi tam nie przeszkadzają tam podróby chyba, że oglądałem oryginał. Ale nie lubię jak wykupują licencje a potem nieudolnie kopiują. Bardziej by mi się podobało jakby wymyślali własny scenariusz, bo tak to żadna filozofia.
nareszcie ktoś na górze mnie wysłuchał i usunął tego koszmarnego Wesołowskiego, oby tylko zastępstwo było lepsze
Chyba obsadę ''Czasu Honoru'' zaliczy ten serial czyli kiepsko no ale to moja opinia, gimnazjalistki się ucieszą:D.
Ja tylko czekam na śmierć Wesołowskiego z chęcią obejrzę jak to zrobią. Ale oryginału nie przebiją bo śmierć Mosera to było mistrzostwo świata genialnie to zrobili za każdym razem jak oglądam tą scenie to aż się łezka w oku kręci.
Ale może w telewizji nie zginie.Może uda mu sie coś zdziałać,a jak zginie to mam w du*pie i nie oglądam Pawlickiego
Wszystkie portale o serialach, aż uginają się pod nawałem informacji, że jednak Bromski zginie, tak więc... mogę prosić jakieś wiarygodne info, potwierdzające Twoje słowa, że "zmienili wątek i zostanie w serialu" ?
Nie ukrywam, przyzwyczaiłam się i tak, jak ktoś wyżej napisał: uśmiercić Bromskiego, jedną z głównych postaci, to jak uśmiercić Ojca Mateusza w "Ojcu Matuszu":)
Nie chcę spojlować, ale jak pisał caveman43, Bromski ginie na koniec 32 odcinka. Na ipli można już obejrzeć jego premierę i przekonać się, w jaki sposób rozwiązano kwestię Wesołowskiego: http://www.ipla.tv/Komisarz-alex-odcinek-32/vod-5673930#page_container