PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13803
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Słyszałam że w związku z wymogami oryginalnego scenariusza bohater grany przez Wesołowskiego ginie, zastapić ma go podobno Antoni Pawlicki, wiecie coś na ten temat?

telimena79

Ja również to słyszałam, ale mam nadzieję, że nie okaże się to prawdą.

telimena79

Na stronie aleseriale piszę, że Wesołowskiego ma zastąpić Antoni Pawlicki.

ocenił(a) serial na 9
villanowska

Spadnie oglondalność. ZOBACZĄ TWÓRCY...

ocenił(a) serial na 9
telimena79

To jest chyba pewne,pisali o tym także w Teletygodniu.

ocenił(a) serial na 9
telimena79

Raczej na pewno uśmiercą Bromskiego. Dziś w Łodzi robili zdjęcia przy katedrze i Pawlicki prowadzał Aleksa. Wesołowskiego nie było widać, pewnie już w ziemi leżał. Wg. mnie oglądalność spadnie, Kuba może niezbyt pasował na policjanta, ale wszyscy się przyzwyczaili i go polubili.

nick2008

Nie lubię Pawlickiego. Ma taką dziwną wymowę.

ocenił(a) serial na 5
Pamela16

Ale Wesołowski też do bani. Kto mógłby go zastąpić??

jacekg9

Nie mam pojęcia. A ty kogo byś typował?

ocenił(a) serial na 10
nick2008

czytałem dziś że to że będzie Pawlicki nie zmienia tego że będzie Bromski

użytkownik usunięty
kacing

Na super seriale jest kilka tematów że Bromski zginie i kilka że nie zginie . A jeżeli tak to muszą Pawlickiego ? Nikogo innego nie ma lepszego w Polsce ?

telimena79

Kolejna rzecz którą zerżneli z Komisarza Rexa (org. Tobias Moretti -> Gedeon Burkhard -> Alexander Pschill -> włoska seria PL: Wesołowski -> Pawlicki -> Szyc(?) ;) ). Ciekawe czy chociaż zmienią coś w scenie śmierci w porównaniu do śmierci Mosera (Moretti)

ocenił(a) serial na 9
wojtek1611

Nic nie zerżnęli. Jeśli robią serial na podstawie innego, to przynajmniej te główne wątki powinny się zgadzać...

telimena79

Bromski na pewno zginie, a Wesołowskiego zastąpi Pawlicki: http://www.swiatseriali.pl/seriale/komisarz-alex-660/news-orlicz-zajmie-sie-alek sem-po-smierci-bromskiego,nId,938536. Ja tam Pawlickiego lubię i w sumie podoba mi się ta zamian :)

ocenił(a) serial na 6
telimena79

Jednej rzeczy nie rozumiem. Przecież w oryginalnej, austriackiej wersji Moser (odpowiednik Bromskiego) zginął dopiero w 4 serii. Dlaczego tutaj ginie już w 3? Nie mogli zaczekać do czwórki? Skoro tak się trzymają scenariusza oryginały, to coś tu jest nie halo... Tak samo jak w 2 serii pominęli dwa najlepsze odcinki, nie nakręcili ich.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Nie podoba mi się ta zamiana, już z dwojga złego wolę Wesołowskiego, głównie z przyzwyczajenia :)

użytkownik usunięty
telimena79

To już będzie słabe

użytkownik usunięty
telimena79

To jakby Ojca mateusza uśmiercić

ocenił(a) serial na 8

Świetne porównanie!:) Mam ogromną nadzieję, że Bromski nie zginie...

telimena79

Później Pawlickiego zastąpi Karolak! Ale Tomek już ma taki natłok serialowych ról, że musi poczekać aż mu jakaś odpadnie, żeby mógł wbić Alexa w terminarz.

telimena79

http://aleseriale.pl/gid,11566,img,342962,fototemat.html

ziomal0906

po zmianie Bromskiego kończe z tym serialem . Nienawidzę zmiany głównego bohatera !

anusia140

Zapraszam do polubienia strony na facebook'u związanej z tym, aby Jakub jednak w ''Komisarzu Alexie'' został. Wystarczy w wyszukiwarkę na facebooku wpisać ''Chcemy Wesołowskiego w ''Komisarzu Alexie''.
Zbieramy wszystkich, którzy są za tym, aby Jakub został w serialu. ;)

ocenił(a) serial na 10
telimena79

Chcieli tym poprawić oglądalność? To życzę powodzenia, bo jestem pewna, że spadnie i to bardzo szybko -.-

ocenił(a) serial na 5
dorota2302

Muszą się trzymać ''formatu'' a tam tak bodaj było....

WOLVERINE55

To już w 32 odcinku śmierć Bromskiego. w orginale było dopiero w 4 sezonie śmierć Mosera.

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

Możliwe, nie jestem takim znawcą oryginału:D.

WOLVERINE55

Bo ty najwyraźniej wolisz podróby ;p

WOLVERINE55

A nawet, jeśli nie jesteś znawcą to wystarczy przeczytać tytuły odcinków wielka filozofia

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

Wcale nie:D.
No chyba że ''Homeland'':D.
To w końcu też podróba ale to tak na marginesie:D.

WOLVERINE55

Mi tam nie przeszkadzają tam podróby chyba, że oglądałem oryginał. Ale nie lubię jak wykupują licencje a potem nieudolnie kopiują. Bardziej by mi się podobało jakby wymyślali własny scenariusz, bo tak to żadna filozofia.

dominik1989

nareszcie ktoś na górze mnie wysłuchał i usunął tego koszmarnego Wesołowskiego, oby tylko zastępstwo było lepsze

susane

Już wiadomo od jakiegoś czasu, że Pawlicki go zastąpi.

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

Chyba obsadę ''Czasu Honoru'' zaliczy ten serial czyli kiepsko no ale to moja opinia, gimnazjalistki się ucieszą:D.

WOLVERINE55

Ja tylko czekam na śmierć Wesołowskiego z chęcią obejrzę jak to zrobią. Ale oryginału nie przebiją bo śmierć Mosera to było mistrzostwo świata genialnie to zrobili za każdym razem jak oglądam tą scenie to aż się łezka w oku kręci.

telimena79

Nie zginie , zmienili ten wątek i zostanie w serialu ":)

Verona_

oglądałem przed chwilą premiere i zginał

ocenił(a) serial na 7
caveman43

Ale może w telewizji nie zginie.Może uda mu sie coś zdziałać,a jak zginie to mam w du*pie i nie oglądam Pawlickiego

Verona_

Wszystkie portale o serialach, aż uginają się pod nawałem informacji, że jednak Bromski zginie, tak więc... mogę prosić jakieś wiarygodne info, potwierdzające Twoje słowa, że "zmienili wątek i zostanie w serialu" ?
Nie ukrywam, przyzwyczaiłam się i tak, jak ktoś wyżej napisał: uśmiercić Bromskiego, jedną z głównych postaci, to jak uśmiercić Ojca Mateusza w "Ojcu Matuszu":)

FleurDeLys7

Nie chcę spojlować, ale jak pisał caveman43, Bromski ginie na koniec 32 odcinka. Na ipli można już obejrzeć jego premierę i przekonać się, w jaki sposób rozwiązano kwestię Wesołowskiego: http://www.ipla.tv/Komisarz-alex-odcinek-32/vod-5673930#page_container

piotrciesx

No dobra, nie było pytania.. odcinek 32 już obejrzałam...

FleurDeLys7

Przeczytałam nie dawno w jakieś gazecie , aczkolwiek nie wiem czy jest to na pewno wiarygodne źródło. Zmienili przecież wątek jak miała odejść Lucyna z policji , w orginale odchodzi a tu nie odeszła więc czemu by nie mieli zmienić przyszłości Bromskiego