PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=223750}

Kod Lyoko

Code Lyoko
2003 - 2007
7,5 2,4 tys. ocen
7,5 10 1 2379
Kod Lyoko
powrót do forum serialu Kod Lyoko

Nikt nie wie do końca, czy produkcja Code Lyoko zakończyła się na czwartym sezonie. Plotki głoszą, że może wyjść kolejna seria, lub film pełnometrażowy. Jednak z racji, że nic nie wiemy, nie będę was trzymał w niepewności i pokażę wam moją wersję piątej serii. Będzie podzielona ona na około 10/20 odcinków i nie przeczę, że mogę zrobić więcej. ;)

Do czytania zapraszam na: http://lyokoafterfour.bloog.pl/

ocenił(a) serial na 10
dragon99919

Będzie na pewno, zapewnień, ze strony MoonScoopa było naprawdę dużo.
A ja już mam 20 odcinków, a planuje zrobić co najmniej 4 serie, linka do swojego bloga podawałem w innym temacie.

Maciejlyoko

Piąta seria jest już potwierdzona. ;]
I będzie na 100%. Aczkolwiek nie będzie w niej 2D, lecz gra aktorska, a wyjść ma prawdopodobnie w 2012 roku (we Francji).

Szympi

na pewno nie będzie 5 sezonu . każdy wychodził co rok . za długa przerwa . a tak wgl to pokonali xane i wyłączyli super komputer, a to o to chodziło w tej bajce, więc można ją uznać za skończoną . franz hopper też przepadł więc nie ma już żadnego tematu którego można było by zrobić w tej bajce . została zakończona.. niestety ; //

kotas

Wybacz, ale piąty sezon będzie - został potwierdzony przez samego MoonScoop'a (twórcę KL), a tytuł piątego sezonu to "Code Lyoko Evolution" i będzie w 2012 roku. Na facebooku CL jest wszystko opisane, zresztą wejdź na www.codelyoko.com...

Szympi

no teraz już wiem . ale to będzie kontynuacja czy to samo tylko, że nie animowane ?.

kotas

Żadnych konkretów nie wiadomo, ale to BĘDZIE kontynuacja, ale nie animowana, tylko będzie to gra aktorska. ;)

Szympi

aha dzięki . tylko jak może być kontynuacja czegoś co zakończone ?. -,-

ocenił(a) serial na 10
kotas

Hmm. ja nic z tego nie rozumiem. Przecież zamknęli Super Komputer . Może mi to ktoś wytłumaczyć ;( ??

malwina07

no ja też nie rozumiem . zrobili to co mieli zrobić . pokonali xanę, franz hopper zginął więc nie ma o czym więcej robić ...

ocenił(a) serial na 10
kotas

Och wbrew pozorom Xana bardzo łatwo może powrócić. Wystarczy, że ukryłby jakąś maleńką cząstkę siebie na odłączonym od internetu nośniku danych, a potem po wygaśnięciu programu wieloczynnikowego i podłączeniu tego nośnika do internetu(np zwykłego pendriva, do komputera z internetem) znów by się w nim rozprzestrzenił i wszystko zaczęłoby się od nowa. A co do Franza, to technicznie rzecz biorąc został po prostu zdewirtualizowany, nie umarł(ze śmiercią w Lyoko mieliśmy do czynienia raz - w odcinku Klucze(Aelita przywrócona potem do życia przez ojca)), choć praktycznie z powodu tego, że nie nastąpiła materializacja skutek jest ten sam... a jednak wystarczyłoby odnaleźć jego DNA i możnaby go odtworzyć, tak jak Aelitę w odcinku "O włos".
Więc jak widzicie, to spokojnie jeszcze można dalej ciągnąć. A po za tym, to równie dobrze kontynuacja może być czymś zupełnie innym, no ale tego nie dowiemy się do 2014, ewentualnie 2012.

ocenił(a) serial na 10
Maciejlyoko

Tak co do franca hoppera można też przypuszczać że to była tylko jego kopia albo klon. 5 seria jest ale taka że aż oczy bolą gra aktorska wyszła im koszmarnie są już francuskie odcinki i muszę powiedzieć ze jak by kontynuowali tak jak pierwsze 4 serie było by super . Muszę niestety powiedzieć ze prawdziwe Kod Lyoko zakończyło się wraz z 4 serią.

ocenił(a) serial na 10
Skazaniec51

Zgadzam się. Oglądałem jedynie pierwszy odcinek Evolution po francusku(z obejrzeniem resztry uznałem, że poczekam na polski dubbing)... i moje obawy się spełniły - to już nie jest prawdziwe Kod Lyoko.
Choć gdyby to kontynuowali jak poprzednie serie i gdyby trzymało to chociaż poziom IV to byłoby naprawdę super, a tak... eh, chyba moja kontynuacja jest lepsza... nawet jeśli jeszcze niekompletna(z wyjątkiem skrajnie niedopracowanej wersji obecnej na blogu) i bardzo niedopracowana jest na mojej stronce kodlyokopowrotxany.bnx.pl

ocenił(a) serial na 10
Maciejlyoko

na dailymotion jest już kompletne ,,CLE" z polskimi napisami. Oglądałem z ciekawości, bo miałem nadzieję że jakoś ciekawie rozwiną wątek matki Aelity, ale trochę się zawiodłem. [mały spojler] Wątek rzeczywiście został poruszony, ale prawie nic nie wnosi do fabuły.

ocenił(a) serial na 10
Tom_96

Mnie wersja z napisami mało interesuje - nie chce sobie psuć przyjemności i za pierwszym razem obejrzeć serię z dubbingiem. Jak będę chciał poznać wersję oryginalną, to wtedy może kiedyś obejrzę i z napisami.

ocenił(a) serial na 10
Maciejlyoko

No tak, rozumiem. Ale szczerze mówiąc wątpię czy się doczekasz. Wieść gminna niesie że na Teletoon+ ma się pojawić wersja z lektorem, a to w tym przypadku chyba jeszcze gorsze niż napisy. Nie wiem czy w ogóle powstanie wersja z dubbingiem, a nawet jeśli to raczej będzie on zmieniony.

ocenił(a) serial na 10
Tom_96

To zależy od tego jaki lektor. Jeśli naprawdę tragiczny to owszem. Ale wątpię, by było aż tak źle... zresztą wątpię by miała pojawić się wersja z lektorem, skąd masz takie informacje?

ocenił(a) serial na 10
Maciejlyoko

Ktoś pisał kiedyś na Filmwebie, tylko nie jestem pewien w którym temacie. Spróbuję poszperać, jak znajdę to wrzucę Ci link. Trochę to może potrwać... Czy tylko mi tak Filmweb dzisiaj muli czy to serwis coś szwankuje?

ocenił(a) serial na 10
Tom_96

http://www.filmweb.pl/serial/Code+Lyoko+Evolution-2013-665889/discussion/Gdzie+m og%C4%99+to+obejrze%C4%87+po+polsku,2175454

ocenił(a) serial na 10
Tom_96

Ten ktoś się pomylił - pytałem się na oficjalnej stronie Teletoona na facebooku i stwierdzili, że Evolution będzie wyemitowane z dubbingiem.
No i mi wczoraj też Filweb mulił.

ocenił(a) serial na 10
Maciejlyoko

A to chyba że tak. Ciekawe czy dadzą tą samą obsadę.

ocenił(a) serial na 10
Tom_96

Z tego co dawniej pisali dołączą wszelkich starań, choć jedna z aktorek głosowych na pewno się zmieni(bo ta co podkładała głos Sissi(jeśli dobrze pamiętam) już nie żyje), ale sądzę, że innych zmian nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
Maciejlyoko

To szkoda, brak mi będzie jej piskliwego głosiku. Ale dobrze że przynajmniej reszta pozostanie w komplecie.