tego typu filmy powinno się puszczać na godzinie wychowawczej w szkołach ....młodzież musi
rozumieć że kazdy ma prawo być indywidualistą.....mam to szczęście że chodziłem do szkoły juz
dośc dawno temu i młodzież nie była taka....hmm sam nie wiem jaka....zdeprawowana ? moze to
kwestia dobrej szkoły ....ale u mnie nikt nikogo nie prześladował ....były grupki świrusow ale to
było pozytywne , oudsiderów również i wszyscy zylismy w zgodzie....jestem, przygnębiony....
Bardzo dobry pomysł, aby ten film pokazywać w szkołach, najlepiej uczniom w pierwszych klasach gimnazjum i to na początku roku szkolnego.
też tak uważam
raczej zrozumieliby, że czasem można mieć pecha i trafić na ofiarę z dostępem do broni palnej
ja myślę, że to właśnie od szkoły zależy, u mnie w liceum też nie było prześladowań w tym stylu, mogły być jakieś wewnątrzklasowe izolowania czy tego typu, czego nie widać. Prawdopodobnie wynikało to z być może najwyższego w Polsce wskaźnika feminizacji liceum (5-10 chłopaków w ponad 30-osobowych klasach).
Moi koledzy z podstawówki chodzili do szkoły zawodowej, a tam były klasy po 30 chłopa i było w miarę spokojnie. Teraz jest zgroza, nasłuchałem się kilka lat temu od dyrektora gimnazjum strasznych rzeczy, że bez monitoringu i ochrony ani rusz, a prym w bójkach i dewastacji wiodą dziewczyny. Plus paru dzieciaków z nauczaniem domowym, bo nie są w stanie psychicznie sprostać chodzeniu do szkoły.
a ja za to chodziłam do technikum, było nas 30 osób w klasie, z czego dziewczyny 4. Też było spoko, chociaż chłopaki dokuczali sobie nawzajem, ale to raczej tak "dla jaj" i żaden się nie obrażał. Za to w gimnazjum miałam okropnych kolegów, mam nadzieję że dorośli. Co prawda nikogo nie bili, ale do obrażania i ośmieszania innych to byli pierwsi.