Ten serial to jakaś parodia ...i te zmyślone klubiki .
Jeżeli ktoś się chociaż otarł o temat to pęknięcie śmiechu .
Naciągane dialogi, kiepskie aktorstwo, kopiowane sceny z innych seriali i filmów .słabiutko .
To tylko serial. A że kibole to cała reszta pajaców co udają że są panami życia i wszytko mogą to inna sprawa.
Rozwin temat bo ludzie nie mający pojęcia o tym świecie nie wiedzą o co ci chodzi
Byłem kibicem klubu w Polsce i jeździłem na mecze wyjazdowe i nie pamiętam z nich nic innego jak chlanie mandaty i dziwne sytuacje oraz problemy z Policją wiec wiem jaka to frajernia i fałsz więc serial jak najbardziej na plus pokazujący że cała ta otoczka klubu i jakiejś przyjaźni to jedna wielka ściema, zachowania głównego bohatera do polemiki ale mnie w pewien sposób też w klubie oszukano więc rozumiem jego decyzję a ci co będą pisać że serial nie pasuje to chyba jak zwykle po paru koronkach i nie tylko
Wszystko jest śmieszne. Ultrasi w tym filmie wyglądają jak jacyś bazarowi Janusze. Stadiony i klimat jak w latach 90-tych.
a czy gdzieś opisano jakie to czasy? Ja mam wrażenie że lata 2000 -2018 np. i co nie działo się tak ? Jeżeli twierdzisz że nie to chyba mało wiesz o tym środowisku, ja mam takich znajomych co siedzieli,siedzą i będą siedzieć za swoje interesy stadionowe i nie tylko
Chodzi mi o to, że tak się nie ubierają, nie noszą i nie kibicują współcześni ultrasi. Nie ma znaczenia, czy to rok 2024 czy 2018.
Akcja jest w 2023, bo na pogrzebie jest data 8 czerwca 2023. Poza tym uzywaja smartfonow.
To nie nowość, ale główny bohater ma 17. Co? Jakiś stary koń gra 17-latka mówię. Sprawdzam i oczywiście aktor 32 lata i na tyle mi wygląda
jeśli ktoś bierze seriale netflixa na poważnie to naj prawdopodobnie ma problem ze sobą.
no tak, bo kibole to z reguły czternastozgłoskowcem anapestycznym ze sobą rozmawiają
Przecież ten serial nie jest filmem biograficznym, nie doczytałem żeby był oparty na faktach wiec niewiem czemu ludzie oczekują autentyczności. Jeśli ktoś tego oczekuje niech szuka wg filtrow jakiś biografii a w tym jak i wielu innych przypadkach chodzi żeby umilić sobie wieczór czy weekend. Czy produkcja dobra...kwestia każdego indywidualnie gustu ale po co doszukiwać się drugiego dna, autentyczności jeśli film jest nagrywany wg scenariusza a nie czyjesc historii z życia wziętej
Nie kumam tej oceny. Opowieść zawsze ma swoje meandry. Zmyślone kluby - oczywiście. Realne albo by się nie zgodziły, albo trzeba by zapłacić gruby hajs. Serial ok. Dramat ludzi zamkniętych w pewnej ideologii. Brak opcji na szybki zarobek. Twarde reguły. Kłamstwa. Nie to serial idealny, ale na piątkowy wieczór całkiem fajne 7
Angielskie kluby jakoś nie miały nic przeciwko pokazywaniu tej pseudopatologii w "Green Street Hoolings" oraz "Football Factory" ;)
GSH to podobna lipa choć kilka razy lepsza od tego B-movie. Football Factory to klasyka i ten filmik mu do pięt nie dorasta
Co ty opowiadasz, w końcu coś nowego, w końcu coś o kibolach i patologii. Jeszcze trochę i polskie kino zrobi jakiś film o wojnie i może jakiś policyjny serial. Już nie mogę się doczekać.
Angielskie kluby jakoś nie miały nic przeciwko pokazywaniu tej pseudopatologii w "Green Street Hoolings" oraz "Football Factory" ;)
a co chciałbyś że dali prawdziwe ksywki i nazwy klubów i miejsca gdzie się to dzieje na prawdę ? Niestety tak było jest i jeszcze trochę będzie, znam ten światek dokładnie od wewnątrz i wiem jak to jest i nie pier.....l bzdetów że to czy tamto, wiadomo serial nie jest taki jaki byś chciał, tak jest bardziej dla młodzieży i ludzi nie mających pojęcia co "tam" się dzieje
Co ty chłopie w ogóle wiesz o aktorstwie? Serial jest zagrany bardzo dobrze. Jakby był Widzew i ŁKS to byś sobie kapucyna strzepał?
Serial dla fanów Patryka Vegi, to jego uniwersum i poziom filmowy. Dialogi w tym serialu pisane przez chatgpt
Przecież to jest poziom tych właśnie kiboli, jeśli widzialo sie choć raz te patologie to widzi się niemal idealne odbicie tego debilizmu:-)
Jeżeli chodzi o wymyślone klubiki to zawsze tak jest, bo nie ma zgody na używanie wizerunku prawdziwych klubów. Jest to ewidentne nawiązanie do rywalizacji GKSu Jastrzębie (Gladius) i Odry Wodzisław (Kosy) więc ta uwaga jest zbędna. Jeśli chodzi o grę aktorska, to istnieją o wiele gorsze produkcję. Dialogi fakt, dupy nie urywają.