PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469752}

Kapitan Bomba

2007 - 2013
7,3 24 tys. ocen
7,3 10 1 23591
Kapitan Bomba
powrót do forum serialu Kapitan Bomba

Diabeł

ocenił(a) serial na 6

Wie ktoś może z kąd się wziął diabeł i kim właściwie jest? Oprócz tego że wziął po bombie obowiązek czyszczenia galaktyki z kosmitów i działa jako wolny strzelec?

ocenił(a) serial na 10
Wojen1

Diabeł to Mkbewe. Gdzieś kiedyś o nim czytałem ale teraz nie mogę tego znaleźć. Jest taki murzyn naprawdę, nazywa się Albo Mkbewe albo Mgbewe coś tam i z tego co pamiętam to chyba jest albo był politykiem, podejrzewam że Bartosz Walaszek właśnie stamtąd wziął ta postać. chociaż nigdy nie przeczytałem na temat tego człowieka więcej i dlaczego akurat diabeł, ale jeśli mam rację to coś w tym musi być. Trzeba by poszukać w googlach, może jeszcze coś się o nim znajdzie, chociaż ja to czytałem z rok temu, a teraz jak wpiszę któreś z tych haseł to znajduje mi tylko linki z Kapitanem Bombą.

ocenił(a) serial na 10
gieros

Znalazłem jednego, nazywa sie Sean Mgbewe, obecnie udało mi się go namierzyć przez google w jednym z polskich portali społecznościowych którego skrót brzmi nk. Nawet podobny, jeśli to on to ciekawe co zrobił, że Walaszek umieścił go w Bombie. Mogę się domyślać, że w takim wypadku zna go, bo tym których nie lubi daje role negatywne, a Mkbewe przez jakis czas był przecież bohaterem. Chociaż cholera go wie, możliwe że nigdy się nie dowiemy o co chodzi z tym diabłem.

ocenił(a) serial na 6
gieros

No faktycznie masz racje i nawet podobny. Możliwe że to jakaś aluzja do znajomości. Może na początku byli kolegami a potem koledzy (albo ktoś) wysterowali go przeciwko Bartkowi? hehe tylko spekulacje zostają.