PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629366}

Julia

2011 - 2012
5,3 11 tys. ocen
5,3 10 1 10622
Julia
powrót do forum serialu Julia

Hej co sądzicie o tych listach, co Maciek chciał przeczytać i zaczęła się awantura ?
Czyżby Romans Tadeusza ?

ocenił(a) serial na 5
piotrek52090

Piotrek, postaw na adopcję, bo romans Tadzia to był z Moniką...

NOTIBOF

Ja teraz nie sądzę, aby Tadeusz miał romans z Moniką. Tak to wygląda, ale może właśnie ma tak wyglądać ???
Adopcja ;) heh sama nie wiem. Jednak zaintrygowali mnie.

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

Jagódko, jakaś chwila słabości u Tadzia musiała zaistnieć jakiś czas temu, bo szeregowa pracownica nie zachowuje się tak swobodnie w gabinecie szefa. Życiorys Moniki obfituje zapewne w takie epizody przed Jankiem. Małżeńska tajemnica Janickich związana z listami od Ireny może być ekscytującym wątkiem jeśli snuje się on w odległą przeszłość aż do wspomnianej bohemy. Ja jednak z wielką ostrożnością będę podchodził do zdolności scenariuszowych wzlotów ku szczytom finezji oczarowywania widza. Oglądajmy dalej delektując się plenerami Królewskiego Grodu, mimo iż jego ulice zdobne są tylko unijną i niemiecką flagą.

NOTIBOF

NOTIBOF, tak ich relacje są dziwne, tzn. swobodne, ale Monika musiałaby być wg mnie niemoralna, aby najpierw mieć romans z Tadeuszem, a później sypiać z Jankiem. Poza tym, z tego, co pamiętam, to Monika tam pracuje chyba tylko 3 lata, to nie jest tak dużo... Tajemnica Janickich jest ciekawa. Mam nadzieję że ciekawie poprowadzą ten wątek.
Kraków jest śliczny, a serial bardzo mi się podoba ;)

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

Jagódko, aktorka Marta opowiada w wywiadach wszelakich, że spełniło się jej największe marzenie, bo wreszcie może zagrać czarny charakter, więc jeszcze najczarniejszych stron osobowości jej bohaterki nie poznaliśmy. Tadzio zaś wspomniał już w rozmowie z synem o błędach w stosunkach męsko-damskich, które zna i to z autopsji. Tolerowanie zakładowej cichodajki w łóżku syna nie jest w środowiskach znanych mi prezesów zjawiskiem unikalnym i przez to nagannym. A z zasad fizyki wiemy, że ciało wprowadzone w ruch rucha się dalej. ;-)

NOTIBOF

NOTIBOF, obawiam się, że może jednak oni mięli romans... Ach, sama nie wiem.... Ta Monika jest wredna.

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

Jagódko, tylko była kochanka może sobie tak przysiąść na biurku prezesa: http://heterykon.blox.pl/resource/MonikaTadeusz.jpg

ocenił(a) serial na 8
piotrek52090

Mi też się wydaje, że adopcja ;) ;)

Lovelyx3

Też jestem za adopcją :)
Wtedy można by było wytłumaczyć dlaczego ojciec Maćkowi zawsze "pobłaża"
Ale w sumie nie wiem, ciekawe :)

agga_foxy

To by wyjaśniało raczej dlaczego Maciek jest zawsze gorszy od Janka;]

ocenił(a) serial na 7
Hoax

A może to Janek jest adoptowany? Monika nieraz coś wspominała, że Maciek przejmie firmę, nie wspominając nic w sprawie przejęcia o Janku...

laleczka874

Wy uważacie, że jeden z nich jest adoptowany??? Jak już coś.Ja sądziłam, że obaj mogą być adoptowani. Gdybym miała jednego z nich wybierać jako tego adoptowanego to nie wiem, którego bym wybrała. Janek jest poważny, odpowiedzialny, Maciek młodszy to i bardziej mu pobłażają i trudno jest mi powiedzieć, czy widzę, iż traktują ich inaczej....

laleczka874

No w sumie może coś w tym jest... ciekawe...;]

ocenił(a) serial na 7
Hoax

to by było jak by się okazało że Maciek albo Janek to brat Julii. A może Tadeusz miał romans z matką Julii, i to ona jest siostrą Maćka i Janka.

zoriia

No w sumie w zapowiedzi ojciec Maćka dziwną minę zrobił, gdy powiedzieli mu, że była mama Julki:D

piotrek52090

hmm? A może to Tadeusz jest adoptowany? I klinika tak nie do końca jest jego? Może nie chcą, aby synowie i inni się dowiedzieli, żę mógłby istnieć jakiś ,,bardziej prawowity"spadkobierca?Albo są krewnymi tych co kiedyś mieli klinikę o tym samym nazwisku i ona przypadła im w spadku lub ją przejeli.

ocenił(a) serial na 5
ignis_2

Iguś, tu jeden Polonus rodem ze Śląska chciałby za mym pośrednictwem przekazać ci w fonetycznym ujęciu słowa poparcia: „ty mosz recht dziołcha i pewnikiem już na bruklynie szykujom lewe i koszer-papiury na ta klinika, coby jom twój mosiek erbnął za friko, jak kupa inkszych kamynic łodbudowanych łod fundamyntów po wojnie i wyszykowanych na cacy przez noiwnych goroli i inkszych gupieloków w ty Polsce”.

użytkownik usunięty
piotrek52090

Ja myślę, że to Janek był adoptowany. W tych listach na pewno jest coś na ten temat. I Tadzio nie chce żeby się to wydało, bo wtedy Janek nie będzie miał prawa przejąć kliniki, a przecież on jest bardziej odpowiedzialny itd. Ale w końcu i tak się wyda i Monika będzie musiała zmienić obiekt zainteresowań. ;)

SPOILER
SPOILER SPOILER
czytalam, ze tadeusz mial kiedys romans z matka julki, i ona jest jego corka, a janek jest adoptowany;) tyle

Hermioneczka

Eeee... Szybciej przeczytałam niż zrozumiałam, że to spoiler...

jagodajulia

Specjalnie napisalam slowo spoiler az 3 razy:PPPP

Hermioneczka

Heh, wiem. Niestety od czasu internetu jakoś mimowolnie i za szybko czytam całe zdanie, gdy nie jest za długie ;) I pretensje mam tylko do siebie ;) :P A to potwierdzona informacja ;)????????

Hermioneczka

To już wiadomo z kim będzie Julka. A jeszcze miałam słabą nadzieję, że to będzie Maciek. A propos matki Julki i Tadeusza. To są niedociągnięcia. Przecież jak syn ją przedstawiał to ani nie wiedzieli kim jest ta dziewczyna ani skąd. Ja wiem, że matka pewnie miała inne nazwisko jak pewnie znała Tadeusza, ale na oczy jej nie widzieli jak była w klinice. Tylko słyszeli o tym. I nagle wielka panika bo matka Julki była.

ocenił(a) serial na 4
Hermioneczka

Jak już to Maciek byłby adoptowany, bo wydaje mi się, że on i Julia są w bardzo zbliżonym wieku, więc to by było conajmniej dziwne. A listy sa od Ireny chyba, a matka Julii jak się nazywa bo nie pamiętam?

ocenił(a) serial na 4
FanOfFilms

A, już doczytałam w obsadzie, że Alicja.

FanOfFilms

A teraz po oglądnięciu odcinka, to może jakieś siostry bliźniaczki, albo siostry, bo dr Małecka coś wspomniała, że jedna miała ciemne włosy, a druga jasne i że to ta kobieta jest na zdjęciach.

A dlaczego Janek nie może mieć prawa do przejęcia kliniki skoro też jest synem Tadeusza. Adoptowanym, czy prawdziwym. Więzy krwi raczej nie powinny decydować o stanowisku w firmie, skoro dzieci kocha jednakowo.

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

A mi przychodzi inna myśl do głowy że oni w ogóle nie są synami niby swojej matki tylko jej siostry to co mówi w 15 odcinku Dr.Małecka że na zdjęciu były dwie jednakowe osoby znaczy ta matka ze swoją siostrą ja tak myślę ,a o tym że Janicki jest ojcem Juli pierwsze słyszę :O

tytan5017

Ja też tak coś myślę. Poza tym Hanna później jakaś dziwna się robi, płacze i wychodzi. W 16 też o tym mówi i nawet Julka z Maćkiem to słyszą, ale nie wiedzą o co chodzi...

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

Na pewno tak będzie coś mi się tak zdaje ,i ogólnie zastanawiam się KIM JEST DR.MAŁECKA ??????

ocenił(a) serial na 5
tytan5017

Tytan, miło mi postrzegać, że oglądasz serial z uwagą i kojarzysz wątki ze zrozumieniem. Siostra Hanny, Irena, może okazać się matka Jasia, a pedzio rozpuszczony lawirant Maciuś będzie jej synkiem. Listy Ireny przychodziły z Zachodu więc może okazać się, że ona była głównym dewizowym sponsorem kliniki za czasów PRL-u, co czyniłoby Janka właścicielem kliniki, gdy Tadzio planuje nie oddawać tam władzy aż do grobowej deski.

ocenił(a) serial na 5
NOTIBOF

Oooooo bardzo ciekawe ,dzięki za info ,a jest to gdzieś napisane czy to twoje spekulacje ??? :) :) :) :)

ocenił(a) serial na 5
tytan5017

To są moje propozycje dla zespołu snującego wątki dla tego serialu. Ale oni potraktują to jako moje dywagacje, bo to średnio kumate towarzystwo z jedna kobitką na czele.

NOTIBOF

NOTIBOF, ale ja czytałam, gdzieś, że za pomysł odpowiedzialne są trzy kobiety, a scenariusz pisze mężczyzna. Nie chce mi się teraz za bardzo sprawdzać prawdziwości tej informacji, ale gdy znajdę czas to to zrobię.

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

Jagódko, będę Ci wdzięczny za nowe informacje, ale poszukiwania zacznij od pełnej obsady: http://www.filmweb.pl/serial/Julia-2011-629366/cast

NOTIBOF

Dziękuję za link, ale czasem filmweb nie ma prawdziwych wiadomości, więc postarałam się szukać u źródła ;)

Reżyseria: Arkadiusz Luboń
II Reżyser: Monika Szczęsna-Jurga, Jan Siekierski
Scenariusz: Mirosław Golański, Patrycja Nowak
Główny scenarzysta: Marcin Cząba, Magdalena Strzałkowska
Pomysł na serial: Ilona Łesyk-Moczulska, Barbara Golańska, Krystyna Lasoń

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

Jagódko, zasmuciłaś mnie tym składem wierchuszki serialowych VIP-ków, Przewaga kobiet, ale to w kontekście scenariuszowych skandali, muszą być jakieś babozierzaczki, bo w realu Matki Polki są mądrzejsze i potrafią kochać swe dzieci.

ocenił(a) serial na 10
piotrek52090

Janek jest adoptowany.

ocenił(a) serial na 4
piotrek52090

Na tvnplayer .pl dają o jeden odcinek do przodu, dziś jest tam odcinek 17 i zwiastun 18. Po 17 można dojść do wniosku, że relacje Tadeusza z Moniką są conajmnej dwuznaczne.

FanOfFilms

Tak. Niech to... Było coś między nimi, czy nie...

ocenił(a) serial na 4
jagodajulia

W zwiastunie 18 widać to dwuznacznie. No i Janek zaczyna kręcić sie koło Julii. Ciekawe tylko, czy dlatego że mu się podoba czy żeby wzbudzić zazdrość Moniki.

FanOfFilms

Ja sądzę, że mu się podoba. Gdyby zależało mu na Monice to wziąłby z nią ślub. Poza tym, gdyby Julka nic dla niego nie znaczyła to wcale nie obchodziłoby go, że Julka zna Darka i może mieć coś wspólnego z narkotykami.

Prawdę mówiąc już w 17 odcinku, gdy Monika mówiła, że Janek zachował się jak jego ojciec względem niej. I później pogadała z Julką, bo sądziła, że ona usłyszała coś na temat jej i Tadeusza. Gdy zorientowała się, że Julka nic nie słyszała, to już inaczej się zachowywała.
Mimo wszystko możliwy romans Moniki i Tadeusza jest dla mnie bardzo dziwny...

jagodajulia

A jak tak rozmawiali o tym że miała ciemniejsze włosy czy jaśniejsze? Może jeden z nich typuje Maćka jest synem siostry lub coś w tym stylu?

adamo001

Ja to pamiętam tak: wg mnie Hanna Janicka (mama Maćka i Janka) miała wg dr Małeckiej mieć ciemne włosy, a ta kobieta, która jest na zdjęciach miała mieć jasne włosy w wg mnie to Hanna się pod kogoś może "podszywać", może pod swoją siostrę...

jagodajulia

No jak scenariusz pisze ekipa z Majki to wszystko jest możliwe.

jagodajulia

pewnie stary Janicki zrobił jej operacje plastyczną :D

ocenił(a) serial na 6
piotrek52090

I po dzisiejszym odcinku mogę śmiało stwierdzić, że Maciek nie jest prawdziwym synem Tadeusza ;p

malpka_1

Faktycznie się okazuje że Maciek jest gejem. No musieli jednak zrobić coś by Julka zeszła się z Jankiem :P