Wie ktoś może czy będzie 3 sezon??
Znalazłem jakieś info że inne stację chcą go emitować.
na stronie episodeworld.com gdzie są podane wszystkie znaczące seriale i data ich emisji jest też napisany status serialu, jeśli chodzi o Jericho status aktualny to ended/cancelled, więc chyba nie za dobra wiadomość tym bardziej że serial był dobry. No trudno .. .. są inne seriale :>
Znalazłam taką oto informację na stronie mseriale.pl :"Po tym jak serial Friday Night Lights został uratowany przed zagładą, przez kablową stację DirectTV możemy liczyć, że Jericho również dostanie swoją szansę.
Jak pisze Brian Stelter w The New York Times, kablowa stacja Comcast prowadzi rozmowy z CBS Paramount Network Television w sprawie przejęcia Jericho. Informacja wydaje się wiarygodna, ponieważ została uzyskana od dwóch osób, chcących zachować anonimowość, które były na rozmowach między CBS, a Comcast'em". Może nie wszystko jeszcze stracone.
Zauważyłem, że większość uwagi skupiacie wokół tego, czy serial będzie miał szansę na emisję przez jakikolwiek kanał.
NIE w tym sęk.
Pytania powinniście kierować do twórców, czy mają chęć, by kontynuować serial. W związku z tym, piszcie e-mail'e i petycje o przywrócenie Jericho :).
Emisja serialu na jakimś kanale, to najmniejszy problem :)
A wiecie, co jest najśmieszniejsze ? :)
Że wszyscy fani piszą o przywrócenie tego serialu, tylko, że połowa z nich po prostu ściąga go przez torrenty. Taka jest prawda, teraz prawie wszyscy oglądają i pobierają seriale na kompuerze. Dlatego im się nie opłaca 3 sezon. To taki mój domysł :)
Oglądalność w Polsce nie wlicza się do tej amerykanskiej więc sciaganie nie ma tu nic do rzeczy. Sezon trzeci jest w formie komiksu.
Drix, gdzie w mojej wypowiedzi widzisz odniesienie do polskiej publiczności? Jak możesz to zajmij się jakimś hobby, niż wyłącznie komentowaniem i przyczepianiem się, jak rzep do psiego ogona, dodatkowo całkowicie nie mając racji, aby jedynie wykazać słuszność swoich racji - to raz.
Dwa - nie masz racji! Polska jest jednym z krajów, któremu sprzedano prawa do emisji "Jericho":
od 2006 - AXN (Polska, pierwsza seria)
od 2008 - TV 4 (w tym drugi sezon) i Polsat.
A więc "ściąganie" ma tutaj wiele "do rzeczy", ponieważ widzowie pobierając serial przyczyniają się do jego malejącej oglądalności. Nie zamierzam jednak Tobie dalej tłumaczyć. Poza tym, czemu amerykańska publiczność nie miałaby też "ściągać" "Jericho" ? Tak samo to robią, jak i my. Wówczas oglądaność w USA wlicza się również.
Myślenie nie boli - zawsze powtarzam.
Gdyby oglądanie filmów czy serali pobierając je z neta miało wpływ to pozakańczaliby wszystkie seriale. Przecieć napewno jeszcze więcej ludzi pobierało "Zagubionych" i inne hity a nie zakończyli ich produkcji. Amerykańskie stacje telewizyjne kierują się raczej opinią swoich "ziomków". Widząc zamiłowanie amerykanów do produkcji pełnych akcji, znanych nazwisk i super efektów, nie dziwi mnie że"Jericho" nie przypadło im do gustu. W tym serialu liczy się przede wszystkim fabuła, dobrze napisany realistyczny scenariusz. Ja takie lubię i Wy takie lubicie, ale niestety jest nas mniej.
Wracając do pobierania przez internet to raczej chodzi o szybkość emisji. Nawet i w naszym kraju ciągle nie każdy ma AXN lub inny płatny kanał. Sam nie mam i musiałbym czekać długie miesiące żeby obejrzeć to co lubię w Polsacie czy TVN.
Nie czepiam sie niczego. Do Twojej informacji mam hobby wiec o mnie się nie martw naprawdę tym nie mniej doceniam Twoja troskę. Oczywiście masz poparcie swojej tezy o połowach fanów? Nie odpowiadaj.
Jesli chodzi o Twoje dwa to http://i524.photobucket.com/albums/cc326/dgiharris/DoubleFacePalm.jpg
Mam być, ale w postaci komiksu niestety kontynuacja :/ Ale, kiedy to nie wiadomo za jakieś lata może :)
Niestety na 3 serię nie ma co liczyć. Już druga miała nie powstać, jednak po licznych protestach fanów udało się dokręcić te kilka odcinków, że zakończyć serial. Poza tym wszystkie wątki zostały zamknięte i zakończone, teraz kontynuacja nie miałaby większego sensu bez względu a to jak bardzo nam - fanom - to się nie podoba...
ale zaraz, nie wszystkie wątki zostały zakończone!
(chociaż taki koniec bardzo mi odpowiada, czasami wolę, jeśli serial nie wyjaśnia wszystkiego od A do Z)
kilka dni temu udało mi się dostać w ręce trzy pierwsze zeszyty komiksu, który to jest kontynuacją serialu. dzieje się ciekawie. polecam! :)