Gdzie pracuje Barney Stinson ?
Jestem w pierwszej sezonie i nie mogę się doczekać kiedy się dowiem kto jest Żoną ?
Proszę o odp. Z góry dzięki ...
Pierwszy sezon powiadasz? Wiec jakby powiedział Barney zapytany o to gdzie pracuje powiem Ci tylko.. prosze ;] a co do żony to niestety ale nie wiemy (a jesteśmy po 6 sezonach xD)
Właśnie, praca Barney'ego interesuje mnie czasami bardziej niż matka :D
Bo w zasadzie to nie wiadomo, oprócz tyle że w jakimś tam banku. Ale o tym jakie stanowisko tam zajmuje i co robi, to na razie cisza, chyba że coś przegapiłam?
Mam nadzieję, że do końca serialu się wyjaśni : )
w GNB international bank
nikt nie wie co dokładnie robi
ale bierze udział we wszystkich posiedzeniach zarządu :)
I ma jakieś dziwne kontakty z Japończykami, co też może wiązac się z pracą :)
Wiadomo, że pracuje tam od lat i jest ze swoją pracą bardzo związany i... według s06e23 ma dużo kluczy :)
Jest jeden odcinek, w ktorym Marshall przychodzi do Barneya (w sprawie zlamania ''kodeksu braterskiego'' przez Barney'a) - bierze jakies papiery i mowi:
''Nie wiem, czy dobrze zrozumialem, ale jesli to podpiszesz bedziemy w stanie wojennym z Portugalia'' Barney wzial te papiery, wrzucil do niszczarki i powiedzial, ze tym bedzie przejmowal sie jutro
Z tego mozna wywnioskowac, ze jest... politykiem?
ja właśnie obejrzałam odcinek w którym mieszkał razem z lily i musze przyznać ze znakomicie pasowaliby mi do siebie
blawod taki tylko chciałbym zaznaczyć że nazwa 'GNB international bank' jest odrobinę bez sensu gdyż sam skrót znaczy Goliath National Bank.
czy ja wiem czy to bank? przecież on pracował w firmie, która przejęła GNB w trakcie trwania serialu. a Barney ma wciąż to samo biuro od początku. w ogóle to jego praca jest naprawdę pokręcona.
Właśnie to chciałem napisać, każdy mówi że Barney pracuje w GNB, ale to nie prawda. On pracuje dla firmy, która GNB przejęła. Było to mówione w jednym z odcinków, w tym samym gdzie Marshall szukał knajpy, w której dostał najlepszego cheesburgera jakiego dotąd jadł (albo hamburgera ? :P)
Może ktoś wie jaką Barney skończył szkołę to bym nam wiele powiedziało .
Albo może być taki motyw że Barney jakimś fartem zdobył tak dobrą prace, przecież był hipisem a im na kasie nie zależy wiec nic nie robił w tym kierunku za "młodu"...
Wyobraźcie sobie Stinsona bez $$$ stracił bym swój cały czar nie miał by na garnitury i drogie mieszkanie więc nie podrywał by takiej ilości kobiet stracił by swój urok .
tylko, że Barney był hipisem mając te 21 lat. a potem jak go Shannon rzuciła to sam mówił, że kupił garnitur i stał się tym kim się stał. mógł przecież zrobić jakieś studia ekonomiczne czy coś. nikt w zasadzie nie wspominał jaką szkołę on skończył, ale podejrzewam, że dobrą bo pracy w takiej firmie bez zawodu nie załatwiłoby mu nawet to piękne video-cv
sądzę że to będzie motyw jednego odcinka że Barney dostał prace z urok osobisty ...
jak by chodził na studia już byś my o tym wiedzieli...
niekoniecznie. Barney jest na tyle tajemniczy, że nawet nie wiemy czym on się zajmuje. sądząc po biurze to nie dostał tej roboty za urok osobisty. poza tym nawet jako hipis mógł się uczyć i zdobywać wykształcenie.
Jaki hipis zdobywał wykształcenie pozwalające pracować mu w banku ?
To w brew ich zasad oni wyznawali zasadę miłość i pokój a nie jak Barney teraz balony, maliny i głupie dziewczyny ...
Sama widzisz że Stinson jest za młody na takie stanowisko to musiał być jakiś totalny fart że tam pracuje albo jest kołem ofiarnym ...
Stinson ma praktycznie 40 lat i nie jest przecież pokazane dzień po dniu co robi. poza tym poznał Teda kiedy ten miał dwadzieściakilka lat, więc do tego czasu mógł skończyć szkołę np ekonomię. w końcu jak miał 21 lat przestał być hipisem i mógł się wziąć za siebie i swoją edukację by być kimś. poznaliśmy go w końcu kilka lat po jego transformacji.
s04e02 The Best Burger in New York, 15 minuta, 14 sekunda. Po odśpiewaniu piosenki reklamującej GNB Barney wypowiada słowa - "Member of TAC" (albo TIC, jak kto słyszy) co w każdym razie zosało przetłumaczone jako "Członek Komisji Nadzoru Finansowego" i wydaje mi się, że to właśnie jest cała tajemnica - Barney Stinson jest członkiem komisji nadzoru finansowego w Goliathus National Bank :) jeśli się mylę, proszę o sprostowanie ;P
w 7sezonie dowiadujemy się że jest geniuszem czy coś takiego.
a ad wykształcenia to przecież jak go laska rzuciła to z hipisami zerwał i stał się jednym z "młodych wilków". czyli idee flower power mu zdechły :P
no i co robi w pracy? np prowadzi wojnę z gościem z naprzeciwka ;)
Jak nie wiem, jak wiemy. PLEASE.
Proponuje wrócić do odcinka 15 ostatniego sezonu, jeśli nie pamiętasz o co chodzi (dla mnie najlepszy odcinek tego sezonu, także tak czy inaczej polecam). ;)